Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άδειασμα ΗΠΑ σε ΕΕ: «Τίποτα δεν δείχνει ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά»

Άδειασμα ΗΠΑ σε ΕΕ: «Τίποτα δεν δείχνει ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά»

Kόντρα στον παροξυσμό των Ευρωπαίων του ΝΑΤΟ η Αμερικανική αντίδραση, μετά την υπενθύμιση του Πούτιν στον Μακρόν ότι η Μόσχα έχει πυρηνικά όπλα

Η σημερινή (29/2) δήλωση του Βλαντίμιρ Πούτιν για τα πυρηνικά όπλα που διαθέτει η Ρωσία, κάνοντας λόγο και για δυτικό ρίσκο, έκανε τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ και τα μέσα ενημέρωσής τους να σημάνουν συναγερμό περί πουτινικής παράνοιας, παγκόσμιου ολοκαυτώματος κ.ο.κ.

Η σημερινή αντίδρασή τους δεν μπορεί να συγκριθεί με παρελθούσες αντιδράσεις τους στο ίδιο ακριβώς θέμα. Τόσο ο πρόεδρος της Ρωσίας όσο και ο Μεντβέντεφ έχουν υπενθυμίσει πολλές φορές στη διάρκεια του πολέμου ότι η Μόσχα έχει πυρηνικά όπλα και ότι υπό προϋποθέσεις θα τα χρησιμοποιούσε.

Αμερικανικό φρένο σ’ έναν τεχνητό πανικό;

Το ποιες είναι αυτές οι προϋποθέσεις είναι γνωστό εδώ και δεκαετίες. Κι είναι πια τόσο «χιλιοπαιγμένο» που το γνωρίζουν ακόμα και άνθρωποι που δεν έχουν ψάξει το θέμα. Το σίγουρο είναι ότι τις ξέρουν πάρα πολύ καλά τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ και τα μέσα ενημέρωσής τους.

Ξέρουν, δηλαδή, ότι κατά το στρατιωτικό δόγμα της Ρωσίας, όπως έχει επαναλάβει εκατοντάδες φορές η Μόσχα, η χώρα δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει ποτέ πυρηνικά όπλα εκτός εάν απειληθεί η ίδια της η ύπαρξη.

Και η σημερινή υπενθύμιση του Πούτιν δεν έπεσε από τον ουρανό. Ο πρόεδρος της Ρωσία έκανε τη δήλωσή του επειδή ο Μακρόν έθεσε θέμα συμμετοχής νατοϊκού στρατού στον πόλεμο. Προφανώς, λοιπόν, εάν ο πόλεμος μετατραπεί σε πόλεμο ΝΑΤΟ-Ρωσίας τότε πράγματι θα απειληθεί η ύπαρξη της Ρωσίας – ή τέλος πάντων έτσι το αντιλαμβάνεται η Μόσχα, κι όχι εντελώς παράλογα, τουλάχιστον αν κοιτάξει κανείς την Ιστορία.

Βασιλικότεροι του βασιλέως;

Όπως και να ‘χει, το σίγουρο είναι ότι από τη στιγμή που η Ρωσία αντέστρεψε τον ρουν του πολέμου και άρχισε να επελαύνει προς τα δυτικά με κορυφαία στιγμή την άλωση της Αβντιίβκα, τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ και τα μέσα ενημέρωσής τους -αυτήν τη φορά μ’ αιχμή του δόρατος του Ευρωπαίους «μεγάλους» της Συμμαχίας και όχι τις ΗΠΑ- έχουν ξεκινήσει μια επιχείρηση κλιμάκωσης της έντασης. Περισσότερο μέσω δηλώσεων, πάντως, και όχι μέσω ουσιαστικών πράξεων.

Σήμερα, δε, ώρες μετά την επίμαχη δήλωση Πούτιν, οι επίσημες ΗΠΑ χαμήλωσαν τους τόνους που απογείωσαν οι Ευρωπαίοι εταίροι τους στο ΝΑΤΟ, δηλώνοντας ότι τίποτα δεν δείχνει ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να κάνει χρήση πυρηνικών.

Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν κάποια ένδειξη ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα και θα συνεχίσουν να παρακολουθούν προσεκτικά την κατάσταση.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ανεύθυνη ρητορική από τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Δεν είναι αυτός τρόπος να μιλά ο ηγέτης μιας πυρηνικής δύναμης», είπε ο Μίλερ.

Sports in

Με αυτήν την τιμωρία κινδυνεύει ο Αλμέιδα μετά την απίστευτη επίθεση στην Τούμπα (vid, pics)

Δείτε με τι τιμωρία κινδυνεύει ο Ματίας Αλμέιδα, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, μετά την απίστευτη επίθεση σε άνθρωπο της ΔΕΑΒ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024