Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αϊτή: Ο ΟΗΕ δημιουργεί αερογέφυρα ανθρωπιστικής βοήθειας με τη Δομινικανή Δημοκρατία

Αϊτή: Ο ΟΗΕ δημιουργεί αερογέφυρα ανθρωπιστικής βοήθειας με τη Δομινικανή Δημοκρατία

Μέρος της αποστολής του ΟΗΕ στην Αϊτή θα μετεγκατασταθεί προσωρινά στο εξωτερικό ενώ εργάζεται για τη δημιουργία αερογέφυρας με τη Δομινικανή Δημοκρατία προκειμένου να παρασχεθεί βοήθεια.

Τα Ηνωμένα Εθνη έχουν σκοπό να δημιουργήσουν το συντομότερο δυνατόν «αερογέφυρα» που θα συνδέει την Αϊτή και τη Δομινικανή Δημοκρατία, για να διευκολυνθεί η ροή «ανθρωπιστικής βοήθειας», ανακοίνωσε η αποστολή του ΟΗΕ στη χώρα σε κρίση (στη φωτογραφία του Reuters/Ralph Tedy Erol, επάνω, δυνάμεις ασφαλείας φρουρούν το προεδρικό μέγαρο στην πρωτεύουσα Πορτ-ο- Πρενς).

«Τα Ηνωμένα Εθνη στην Αϊτή εργάζονται για να δημιουργηθεί αερογέφυρα με τη Δομινικανή Δημοκρατία», ώστε να μπορούν να μεταφέρονται «βοήθεια και προσωπικό», εξήγησε η αποστολή, διευκρινίζοντας πως μέρος του προσωπικού της θα μετεγκατασταθεί προσωρινά «στο εξωτερικό» και ότι αναμένονται μέλη ειδικευμένα στην αντιμετώπιση «κρίσεων».

Η πρωτεύουσα έχει μετατραπεί σε θέατρο συγκρούσεων μεταξύ αστυνομικών και μελών συμμοριών

Προχθές Τρίτη, είχε ανακοινωθεί από τον πρόεδρο της κοινότητας των κρατών της Καραϊβικής (CARICOM) και αξιωματούχο των ΗΠΑ ότι ο αϊτινός de facto πρωθυπουργός Αριέλ Ανρί, αντιμέτωπος με αμφισβήτηση της νομιμοποίησής του και κύμα βίας των συμμοριών στη χώρα του, παραιτήθηκε τη Δευτέρα.

Αποκλεισμένος στην αμερικανική περιοχή Πουέρτο Ρίκο, αφού δεν κατάφερε να επιστρέψει στην πρωτεύουσα της Αϊτής, ο κ. Ανρί συζήτησε εξ αποστάσεων με τους ηγέτες άλλων χωρών μελών της CARICOM κατά τη διάρκεια έκτακτης συνόδου.

Επιβεβαίωσε την παραίτησή του σε τηλεφωνική συνδιάλεξή του με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν, που βρισκόταν στην Τζαμάικα, ανέφερε αμερικανός αξιωματούχος.

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Η αϊτινή πρωτεύουσα έχει μετατραπεί τις τελευταίες ημέρες σε θέατρο συγκρούσεων μεταξύ αστυνομικών και μελών συμμοριών, που επιτέθηκαν σε στρατηγικές τοποθεσίες, ιδίως στο προεδρικό παλάτι, σε αστυνομικά τμήματα και σε φυλακές.

Οι αϊτινές αρχές κήρυξαν πριν από μια εβδομάδα κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ταυτόχρονα απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας στον δυτικό νομό της χώρας, που συμπεριλαμβάνει την πρωτεύουσα, όμως δεν έχουν τον έλεγχο της περιοχής.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024