Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πυρά Φίλη προς τον ΣΥΡΙΖΑ - «Το κόμμα Κασσελάκη είναι έκπτωση του παλιού»

Πυρά Φίλη προς τον ΣΥΡΙΖΑ – «Το κόμμα Κασσελάκη είναι έκπτωση του παλιού»

«Μετατοπίζεται σαν ένα κεντρώο λαϊκιστικό κόμμα» είπε ο Νίκος Φίλης αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε συνέντευξη του, ο Νίκος Φίλης αναφέρθηκε στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο οικονομικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο πρώην υπουργός σχολιάζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «μετατοπίζεται σαν ένα κεντρώο λαϊκιστικό κόμμα, πρόθυμο να συμπράξει κυβερνητικά με όποιον του ζητήσει».

Μιλώντας στο MEGA, ο Νίκος Φίλης είπε: «Το κόμμα Κασσελάκη δείχνει έκπτωση του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ σχολίασε ως «κακές ψυχές του ΣΥΡΙΖΑ» τους Πολάκη και Παππά. Πρόσθεσε δε ότι «Ήταν πολιτικές που στιγμάτισαν την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και μας οδήγησε στο 18% με ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα».

Σχετικά με το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Ακόμη, ερωτηθείς για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Φίλης ανέφερε πως απουσιάζει η λέξη φοροδιαφυγή και πως είναι επανάληψη του προγράμματος που είχε παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2019.

Συμπλήρωσε δε: «Έλεγε ότι θα μειώσει τους φόρους παντού, αλλά δεν το έκανε. Θεωρώ είναι μία κοροϊδία αυτή η διακήρυξη. Ωστόσο, πρέπει να υπάρξει μείωση της φορολογίας , πρέπει να υπάρξει φορολόγηση των ουρανοκατέβατων κερδών στις εταιρείες ενέργειας, τις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ. Άλλο πράγμα είναι αυτό που αφορά τη συγκεκριμένη περίοδο και άλλο μία καταρράκωση των δημοσίων εσόδων».

Τέλος, είπε ότι: «Ο Στέφανος Κασσελάκης προτείνει ένα φορολογικό σύστημα για 10 χρόνια, που όλοι θα πληρώσουν λιγότερους φόρους, ακόμα και εκείνοι που έχουν 200.000 ευρώ εισόδημα. Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο κατά τη γνώμη μας είναι προκλητικό και επικίνδυνο, γιατί έχουμε ανάγκη να συγκεντρώσουμε δημόσια έσοδα για αναδιανομή. Χωρίς αυτή δεν υπάρχει κοινωνικό κράτος, παιδεία, υγεία, ασφάλιση, σύνταξη. Ουσιαστικά, προτείνει τη μη αναχρηματοδότηση του κοινωνικού κράτους».

Δείτε το βίντεο

Sports in

Κασσελάκης στο TikTok: Η δίαιτα, το «welcome to Leros» και η ερώτηση για τη… Φάρλι

Στο βίντεο, ο Στέφανος Κασσελάκης περιγράφει με χιούμορ τις χαρές αλλά και τα «ζόρια» της «ναυτικής» περιοδείας του, ενώ στέλνει και τα μηνύματά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024