Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η απόπειρα συγκάλυψης των Τεμπών φαίνεται από τις δηλώσεις Καραμανλή, λέει ο Φίλης

Η απόπειρα συγκάλυψης των Τεμπών φαίνεται από τις δηλώσεις Καραμανλή, λέει ο Φίλης

Χθες είδαμε μια κοινωνική δυσαρέσκεια να βγαίνει στους δρόμους, κάτι σαν κοινωνική αντιπολίτευση, είπε το στέλεχος της Νέας Αριστεράς Νίκος Φίλης για τη χθεσινή απεργία για τα Τέμπη

Να μην υπάρξει συγκάλυψη στο θέμα των Τεμπών ζήτησε ο πρώην υπουργός και το στέλεχος της Νέας Αριστεράς Νίκος Φίλης, διότι, όπως ανέφερε, «φαίνεται ότι επιχειρήθηκε συγκάλυψη. Έκλεισε άρον άρον η Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή και δεν περίμεναν να έρθει το πόρισμα του ειδικού ανακριτή, ώστε να εκτιμηθούν τα στοιχεία αυτά».

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Νίκος Φίλης ανέφερε ότι «χθες υπήρξε μια μεγάλη κινητοποίηση στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις και στη Λάρισα και Θεσσαλονίκη και αλλού».

Σχολιάζοντας τις μαζικές συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις στη μνήμη των αδικοχαμένων θυμάτων ο πρώην υπουργός τόνισε ότι «χθες είδαμε μια κοινωνική δυσαρέσκεια να βγαίνει στους δρόμους, κάτι σαν κοινωνική αντιπολίτευση, σε αντίστιξη προς την πολιτική που δεν υπάρχει και πολύ ισχυρή σήμερα στη Βουλή. Αλλά η κοινωνική δυσαρέσκεια είναι πραγματικότητα λίγους μήνες μετά τις εκλογές».

«Βλέπουμε ότι ανακρούσει πρύμναν ο Άρειος Πάγος και ζητάει να υπάρξει περαιτέρω έρευνα»

Συνεχίζοντας για την «απόπειρα συγκάλυψης», όπως τη χαρακτήρισε, τόνισε ότι αυτή «φαίνεται από τις δηλώσεις του κ. Καραμανλή, ο οποίος δεν συναισθάνεται τη βαριά ευθύνη που έχει γι’ αυτά τα οποία συνέβησαν πριν και κατά τη διάρκεια του εγκλήματος στα Τέμπη. Φαίνεται από το πως αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την υπόθεση ό,τι έχει λήξει το θέμα των Τεμπών και φαίνεται επίσης και από τη συμπεριφορά της Δικαιοσύνης».

Εστιάζοντας στον επώδυνο αγώνα για δικαίωση στη μνήμη των νεκρών που κάνουν οι συγγενείς τους ο κ. Φίλης σχολίασε τη στάση της Δικαιοσύνης λέγοντας πως «βλέπουμε ότι ανακρούσει πρύμναν ο Άρειος Πάγος και ζητάει να υπάρξει περαιτέρω έρευνα, να μην κλείσει, να υπάρξει νέος πραγματογνώμονας».

Αλλάζοντας θέμα ο πρώην υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις των φοιτητών για την ίδρυση μη κρατικών Πανεπιστημίων λέγοντας ότι οι κοινωνική δυσαρέσκεια αποτυπώθηκε και στο μεγάλο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο το εκπαιδευτικό. Λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση τα έχει βρει μπαστούνια» μια και ο κόσμος είναι κατά της ίδρυσής των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Σε άλλη τοποθέτησή του ο κ. Φίλης εκτίμησε ότι «θα πάμε σε δίδακτρα και στα δημόσια Πανεπιστήμια».

«Δεν θέλουμε να είμαστε ένα κομμάτι της κρίσης του ΣΥΡΙΖΑ»

Mιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή όσα συνέβησαν στο 4ο Συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Νίκος Φίλης δήλωσε ότι «η Αριστερά περνάει τη δική της κρίση».

Αναφερόμενος στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και στην παρέμβαση που έκανε δήλωσε ότι «δεν μπορεί να φταίνε οι άλλοι στον ΣΥΡΙΖΑ και να μην φταίει ο Τσίπρας».

Ερωτηθείς εάν θα ξαναγύριζε στο κόμμα από το οποίο αποχώρησε εάν έφευγε ο κ. Κασσελάκης ο κ. Φίλης απάντησε ότι «δεν είναι σωστό να μιλάμε για αυτό όταν χθες επιβεβαιώθηκε ξανά. Είναι λάθος». Μιλώντας για την κρίση που υπάρχει στην Αριστερά υποστήριξε ότι «δεν μπορεί να καλυφθεί με σόουμαν της μεταπολιτικής».

Αναφορικά με το εάν διαβλέπει ότι θα φύγουν μέλη και ψηφοφόροι από τον ΣΥΡΙΖΑ και θα πάνε στη Νέα Αριστερά αρνήθηκε να κάνει προβλέψεις λέγοντας ότι ο πολίτης «βλέπει τον εκφυλισμό αυτού του χώρου και έχει επιλογή να κάνει τις επιλογές του».

Καταληκτικά υποστήριξε ότι το «διάβημα της Νέας Αριστεράς δεν έχει να κάνει με τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, παρότι προκύψαμε από εκεί. Θέλουμε να υπάρξουμε μέσα από μια μακρά πορεία, ενωτική».

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024