Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ: Η Γαύδος δεν πρέπει να γίνει Λαμπεντούζα - Η κυβέρνηση οφείλει να δράσει άμεσα

ΠΑΣΟΚ: Η Γαύδος δεν πρέπει να γίνει Λαμπεντούζα – Η κυβέρνηση οφείλει να δράσει άμεσα

«Η αλλαγή των προσφυγικών διαδρομών, που δεν είναι τελείως αναπάντεχη αφού οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή είναι από καιρό γνωστές, βρίσκει τη χώρα απροετοίμαστη», τονίζει το ΠΑΣΟΚ

Να μην γίνει η Γαύδος Λαμπεντούζα, τονίζει ο υπεύθυνου Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, την ώρα που οι αυξημένες ροές μεταναστών στο νησί, όπως και στην Κρήτη, από την Αίγυπτο προκαλούν πανευρωπαϊκή ανησυχία.

Εξάλλου, την Κυριακή στο Κάιρο θα πραγματοποιηθεί μια κρίσιμη συνάντηση, καθώς θα βρίσκεται εκεί ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας και του Βελγίου, στο επίκεντρο της οποίας αναμένεται να τεθεί το μεταναστευτικό.

«Η Γαύδος δεν πρέπει να γίνει Λαμπεντούζα. Η Κρήτη δεν πρέπει να αφεθεί μόνη της στη διαχείριση της νέας προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης που εξελίσσεται στα νότια θαλάσσια σύνορα της χώρας«, σημειώνει ο κ. Χρηστίδης και υπογραμμίζει πως «η κυβέρνηση οφείλει να δράσει άμεσα σε όλα τα επίπεδα».

«Η χώρα απροετοίμαστη, χωρίς σχέδιο και οικονομικούς πόρους»

«Πέρα από την αυτονόητη ενίσχυση σε στελέχη και υποδομές, η ‘διεθνοποίηση’ του ζητήματος είναι επείγουσα ανάγκη», αναφέρει ο υπεύθυνος Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας πως «ήρθε η ώρα να δοκιμαστούν στην πράξη οι ευρωπαϊκές διακηρύξεις περί αλληλεγγύης και συνεργασίας-υποστήριξης με τα κράτη διέλευσης των μεταναστών – προσφύγων. Ήρθε η ώρα για πραγματική διαβούλευση και συνεργασία με την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση της Κρήτης».

Ο Παύλος Χρηστίδης σημειώνει, πάντως, πως «η αλλαγή των προσφυγικών διαδρομών, που δεν είναι τελείως αναπάντεχη αφού οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή είναι από καιρό γνωστές, βρίσκει τη χώρα απροετοίμαστη, χωρίς σχέδιο και οικονομικούς πόρους για να την αντιμετωπίσει».

Και υπογραμμίζει πως «ευθύνη της κυβέρνησης είναι να λάβει τα μέτρα που απαιτούνται, ώστε η νέα προσφυγική – μεταναστευτική κρίση να μην μετατραπεί σε ανθρωπιστική, κοινωνική και οικονομική σε βάρος των προσφύγων και του τοπικού πληθυσμού. Το πάθημα της διαχείρισης στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου να γίνει μάθημα».

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024