Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΚΚΕ στην Ευρωβουλή: Να μην συγκαλυφθεί η επίθεση σε βάρος τρανς ατόμων από τραμπούκους στη Θεσσαλονίκη

ΚΚΕ στην Ευρωβουλή: Να μην συγκαλυφθεί η επίθεση σε βάρος τρανς ατόμων από τραμπούκους στη Θεσσαλονίκη

Καταδικάζουμε κι από αυτό το βήμα την επίθεση σε βάρος δύο νεαρών τρανς ατόμων, από ομάδα τραμπούκων στη Θεσσαλονίκη, σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης

Στη συζήτηση για την «αυξανόμενη ρητορική μίσους και βία κατά των ΛΟΑΤΚΙ» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο παρενέβη η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ δια μέσω του Κώστα Παπαδάκη.

Ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Κώστας Παπαδάκης τόνισε στην ομιλία του πως «καταδικάζουμε κι από αυτό το βήμα την επίθεση σε βάρος δύο νεαρών τρανς ατόμων, από ομάδα τραμπούκων στη Θεσσαλονίκη. Τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες πρέπει να αντιμετωπίζονται με αποφασιστικότητα, να καταδικάζονται μαζικά και να απομονώνονται».

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και η ΕΕ ούτε θέλουν ούτε μπορούν να αντιμετωπίσουν τον ρατσισμό και την ομοφοβία»

Ακολούθως ο Κώστας Παπαδάκης υποστήριξε ότι «οι διακρίσεις, οι ρατσιστικές επιθέσεις και συμπεριφορές με κριτήριο τον σεξουαλικό προσανατολισμό αντιμετωπίζονται με την αλληλεγγύη, αυτή που επέδειξαν λαϊκές δυνάμεις που βοήθησαν τα θύματα της επίθεσης».

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή, «η ίδια η πραγματικότητα δείχνει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και η ΕΕ ούτε θέλουν ούτε μπορούν να αντιμετωπίσουν τον ρατσισμό και την ομοφοβία, κάθε είδους διακρίσεις και τραμπούκικες ομάδες. Ούτε επίσης και τα κυκλώματα βιαστών και μαστροπών που με την εξοργιστική εισαγγελική πρόταση αθωώνονται και υποθάλπονται. Όλα αυτά αποτελούν αναπόσπαστα στοιχεία της σήψης ενός βάρβαρου συστήματος και τροφοδοτούνται από την ίδια την πολιτική τους».

«Απαιτούμε να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη. Οι ένοχοι της επίθεσης στη Θεσσαλονίκη αλλά και το κύκλωμα παιδοβιαστών στα Σεπόλια να τιμωρηθούν» υπογράμμισε, καταλήγοντας στην παρέμβασή του, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης.

Sports in

Μιλγουόκι Μπακς: Τα δεδομένα για Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ ενόψει του Game 6 (pic)

Τι συμβαίνει με την κατάσταση της υγείας των Γιάννη Αντετοκούνμπο και Ντέιμιαν Λίλαρντ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024