Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Στο Ευρωκοινοβούλιο η άγρια τρανσφοβική επίθεση που έγινε στην πόλη

Θεσσαλονίκη: Στο Ευρωκοινοβούλιο η άγρια τρανσφοβική επίθεση που έγινε στην πόλη

Αγανάκτηση και απέραντη θλίψη, προκαλεί εντός κι εκτός των ελληνικών συνόρων, η τρανσφοβική επίθεση που έγινε την μακεδονική πόλη

Συζήτηση στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης με θέμα την άγρια επίθεση κατά δυο queer ατόμων στη Θεσσαλονίκη το βράδυ του Σαββάτου.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα των Πρασίνων ζήτησε συζήτηση με θέμα την «ανερχόμενη αντί-ΛΟΑΤΚΙ ρητορική και βία» με αφορμή τις πρόσφατες επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη, με την πρόταση να εγκρίνεται με 314 ψήφους.

«Θετικά νέα από το ΕΚ!», σχολίασε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, σημειώνοντας πως οι μόνοι που καταψήφισαν ήταν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και η Ακροδεξιά.

Όλοι ελεύθεροι για την τρανσφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη

Εν τω μεταξύ, ελεύθεροι αφέθηκαν οι εννέα κατηγορούμενοι που παραπέμφθηκαν να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία για την σοκαριστική τρανσφοβική επίθεση εναντίον δύο μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, το βράδυ του Σαββάτου, στην πλατεία Αριστοτέλους. Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης λόγω απουσίας μαρτύρων και ήρε αυτοδικαίως την κράτησή τους.

Σε βάρος τους η εισαγγελέας είχε ασκήσει ποινική δίωξη για εξύβριση, κατά συρροή, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, ενώ δύο εξ αυτών κατηγορούνται επιπλέον για απόπειρα απλής σωματικής βλάβης, κατά συρροή (πάλι με ρατσιστικά χαρακτηριστικά).

Για την πρώτη πράξη κατηγορούνται και 12 ανήλικοι που αφέθηκαν ελεύθεροι με προφορική εντολή εισαγγελέα και θα κληθούν να δικαστούν από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων (με κλήση που θα λάβουν).

Συνολικά για την υπόθεση υπάρχουν τέσσερις δικογραφίες: μία για τους ενήλικες που παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο και μία για τους ανήλικους, ενώ με εισαγγελική παραγγελία σχηματίζονται δικογραφίες κατά αγνώστων για το αδίκημα της απειλής, όπως επίσης για τους γονείς των ανηλίκων καθώς εξετάζεται εάν υπάρχουν ευθύνες εναντίον τους για παραμέληση εποπτείας.

Η διαδικασία ενώπιον του Αυτοφώρου για τους 9 ενήλικες ξεκίνησε γύρω στις 3μμ, με τους κατηγορούμενους (βρίσκονταν υπό κράτηση) να δηλώνουν ότι επιθυμούν να δικαστούν σήμερα. Για τρεις εξ αυτών (αλλοδαπούς) το δικαστήριο διόρισε διερμηνείς μετά από δική τους επιθυμία (γεωργιανής και αλβανικής γλώσσας, κατά περίπτωση).

Καθώς όμως απουσίαζαν οι μάρτυρες του κατηγορητηρίου, το δικαστήριο ανέβαλε τη δίκη για τις 22 Μαρτίου. Τα θύματα (21 ετών και τα δύο) δεν βρέθηκαν στη δικαστική αίθουσα, αλλά παραστάθηκαν διά συνηγόρων που δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024