Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζωγράφου: Κρανίου τόπο θυμίζει η περιοχή που κάηκαν σχολικά, ΙΧ και μηχανές

Ζωγράφου: Κρανίου τόπο θυμίζει η περιοχή που κάηκαν σχολικά, ΙΧ και μηχανές

Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία μετά από την εμπρηστική επίθεση στου Ζωγράφου.

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Πέμπτης σε αστυνομία και πυροσβεστική για μία εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε στου Ζωγράφου. Όλα ξεκίνησαν όταν άγνωτοί δράστες που βγήκαν από τη Πανεπιστημιούπολη, περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό, σχολικά λεωφορεία, αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες που ήταν σταθμευμένα επί της οδού Ταξίλου.

Συγκεκριμένα, στις 03:10 τα ξημερώματα της Πέμπτης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε κλήση για πυρκαγιά. Μετά το τηλεφώνημα οι κινήσεις έγιναν τάχιστα. Στο σημείο έσπευσαν 12 πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα όπου κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να κατασβήσουν τη φωτιά πριν επεκταθεί και σε παρακείμενα οχήματα.

Μεγάλες ζημιές μετά από την εμπρηστική επίθεση

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, σημειώθηκαν καταστράφηκαν συνομικά 5 σχολικά λεωφορεία, έξι αυτοκίνητα και τρεις μοτοσικλέτες. Οι αρχές εντόπισαν στο σημείο ίχνη από βενζίνη, ενω η έρευνα συνεχίζεται.

Σημειώνεται ότι μετά την κλήση στην πυροσβεστική, τόσο οι αστυνομικές αρχές, όσο και η πυροσβεστική έσπευσαν στο σημείο προκειμένου να διερευνήσουν την υπόθεση, ενώ ήδη βρίσκεται στο σημείο η Σήμανση για να συλλέξει στοιχεία.

«Έχουν καεί πολλά οχήματα» λέει κάτοικος της περιοχής

Χαρακτηριστικά είναι όσα ανέφερε κάτοικος της περιοχής για την εμπρηστική επίθεση. Ανέφερε χαρακτηριστικά:  «Γύρω στις 3 τα μεσάνυχτα είδα έντονη λάμψη, βγήκα στο μπαλκόνι και είδα τα οχήματα να καίγονται οι μπροστινές ρόδες τους. Μετά το εύφλεκτο υλικό που ρίξανε μάλλον στην μπροστινή ρόδα του κάθε αυτοκινήτου η φωτιά αναζωπυρωνότανε.

Κατέβηκα κατευθείαν κάτω για να δω τις μηχανές μου να τις σώσω, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα, καθώς, από τη φωτιά που είχε πάρει όχημα, κύλησε, με συνέπεια να τη μεταδώσει στην πολυκατοικία. Αμέσως έτρεξα πάνω να ανεβάσω την τέντα για να μην εξελιχθεί η φωτιά σε μεγάλο βαθμό.

Έχουν καεί πολλά οχήματα. Η Πυροσβεστική έδρασε αμέσως. Δίπλα είναι η Πανεπιστημιούπολη, έθεσαν τη φωτιά άμεσα υπό έλεγχο. Οι δύο μηχανές μου έχουν λιώσει, υπάρχει μέταλλο λιωμένο στον δρόμο. Δεν επισκευάζονται».

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο

Στιγμιότυπα από το σημείο της εμπρηστικής επίθεσης

Στιγμιότυπα από το σημείο της εμπρηστικής επίθεσης

Στιγμιότυπα από το σημείο της εμπρηστικής επίθεσης

Στιγμιότυπα από το σημείο της εμπρηστικής επίθεσης

Στιγμιότυπα από το σημείο της εμπρηστικής επίθεσης

Δείτε την ανάρτηση της Πυροσβεστικής

Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 03:00 σήμερα Πέμπτη για πυρκαγιά σε σταθμευμένα στο οδόστρωμα οχήματα επί της οδού Ταξίλου στο ύψος της συμβολής της με την οδό Εκβατάνων. Αμέσως δόθηκε εντολή και 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα έσπευσαν στο σημείο και ρίχτηκαν στη μάχη της κατάσβεσης.

Sports in

Στο «καμίνι» του ΣΕΦ για το προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ για το Game 3 των playoffs της Euroleague με μοναδικό στόχο να κάνει το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024