Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Επιχείρηση «ευρωεκλογές» - Πότε θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι

ΣΥΡΙΖΑ: Επιχείρηση «ευρωεκλογές» – Πότε θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι

Το γενικό πλάνο εστιάζει στο τρίπτυχο: καμπάνια, θέσεις, υποψήφιοι.

Φουλ τις μηχανές – και με το άγχος του στόχου της 2ης θέσης – έχει βάλει η οργανωτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να βάλει στις ράγες τον κομματικό μηχανισμό και να προετοιμάσει τις εξορμήσεις ενόψει των ευρωεκλογών. Ο πρόεδρος και το Εκτελεστικό Γραφείο, κατά τη σημερινή συνεδρίαση στην Κουμουνδούρου, έβαλαν κάτω τον βασικό σχεδιασμό και το γενικό πλάνο εστιάζει στο τρίπτυχο: καμπάνια, θέσεις, υποψήφιοι.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα και η ευρωδιακήρυξη θα παρουσιαστούν αύριο από τον Στέφανο Κασσελάκη στις 19.00, στον Ελληνικό Κόσμο και ένα σημαντικό τεστ  θα αποτελέσει η προσέλευση.

Τις επόμενες ημέρες  θα πάρουν σειρά οι καμπάνια του κόμματος για την οικονομία και την κοινωνία, αλλά και οι προκριματικές για την ανάδειξη των υποψηφίων ευρωβουλευτών που θα γίνουν μέσω του isyriza. Η πλατφόρμα για την υποβολή υποψηφιοτήτων για τις ευρωεκλογές κλείνει στις 17 Μαρτίου και στα μέσα Απριλίου θα γίνουν οι προκριματικές, ενώ προς την 25η Μαρτίου αναμένεται να έχει κλειδώσει και η λίστα.

Το Εκτελεστικό Γραφείο το οποίο συνεδριάζει συχνά έχει βάλει στο τραπέζι τον προγραμματισμό για τις εξορμήσεις στην περιφέρεια όπως και τις ημερομηνίες για την ανάδειξη των υποψηφίων ευρωβουλευτών.

Βάσει του σχεδιασμού βουλευτές και στελέχη θα κινηθούν ανά περιφέρεια προκειμένου να διοργανώνουν θεματικά συνέδρια.

Το στοίχημα να μετατοπιστεί η προσοχή προς τις θέσεις του κόμματος

Το μεγάλο στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να επικοινωνήσει το πρόγραμμά του και να προβάλει πιο καθαρά τις θέσεις του, καθότι φαίνεται προς ώρας  αυτό να χάνεται σε ένα ποταμό ειδήσεων γύρω από τον πρόεδρο. Έως τις ευρωεκλογές θα πραγματοποιηθούν τέσσερα περιφερειακά συνέδρια. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα είναι δύο τον Απρίλιο σε Πάτρα και Ηράκλειο. Το Μάιο θα είναι σε Θεσσαλονίκη και Ανατολική Μακεδονία- Θράκη.

Η δυσκολία αυτή είναι εν γνώσει της Κουμουνδούρου και οι συσκέψεις είναι πυρετώδεις προκειμένου να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στην πολιτική ατζέντα και στην παράδοση αυτού του μηνύματος στην κοινωνία.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έδωσε ο ίδιος το σύνθημα για την εντατικοποίηση της επικοινωνίας των προτάσεων του κόμματος, παρουσιάζοντας, χθες, τις μεταρρυθμίσεις για την φορολογία και την ακρίβεια.

«Η πρότασή μας είναι πολύ αξιόπιστη και αν κάθε καθίσει κανείς και την μελετήσει σε βάθος και χωρίς προκαταλήψεις θα δει ότι ακουμπάει τις ανησυχίες των πολιτών» τόνισε η Βούλα Κεχαγιά σε συνέντευξη της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84», επισημαίνοντας ότι «το πρόγραμμα που παρουσίασε χθες ο κ. Κασσελάκης είναι κοστολογημένο και λέει πώς θα βρεθούν αυτά τα χρήματα για να υπάρξει μία ανάταξη και της μεσαίας τάξης και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ασθενέστερων και όλων των πολιτών».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε ότι όποτε η αξιωματική αντιπολίτευση παρουσιάζει τις προτάσεις της, «οι οποίες είναι πάντα κοστολογημένες», η κυβέρνηση λέει ότι «λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν» προκειμένου «να λοιδορήσει κάθε αξιόλογη προσπάθεια που γίνεται να φανεί ότι υπάρχει μια εναλλακτική οικονομική πρόταση η οποία δεν στηρίζεται στη φορολογική αφαίμαξη των πολιτών και ιδίως των μικρομεσαίων και όσων δεν έχουν και ανήκουν στις ασθενέστερες οικονομικές ομάδες».

Sports in

Ένα (μεγάλο) ερώτημα ψάχνει απάντηση στο Λίβερπουλ

Ο Άρνε Σλοτ αναλαμβάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον... κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024