Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μαξίμου και Κασσελάκης: Ψάχνει αντίπαλο η ΝΔ για τις εκλογές και δεν είναι το ΠΑΣΟΚ

Μαξίμου και Κασσελάκης: Ψάχνει αντίπαλο η ΝΔ για τις εκλογές και δεν είναι το ΠΑΣΟΚ

Γιατί η ΝΔ στοχεύει ΣΥΡΙΖΑ. Ο ψυχολογικός πόλεμος και το ΠΑΣΟΚ που είναι αντίπαλος (αλλά και δεν είναι). Στόχος να φύγει από το προσκήνιο η κοινωνική αντιπολίτευση.

Ο φόβος της ΝΔ, αλλά και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη, για την ανερχόμενη πολιτική δύναμη του… «Κανένα» πιέζει το κυβερνών κόμμα να κινηθεί με τρόπο ώστε να δημιουργηθούν τα αντίβαρα απέναντι στη δυσαρέσκεια των πολιτών, όπως για θέματα οικονομίας ή και δικαίου. Ένα από αυτά τα αντίβαρα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ – και όχι τόσο το ΠΑΣΟΚ- με ευθείες βολές στον αρχηγό βάζοντας στρατηγικά στο στόχαστρο προσωπικά τον Στέφανο Κασσελάκη και λιγότερο  τις θέσεις  του ΣΥΡΙΖΑ.

Το τελευταίο διάστημα έχει στηθεί ένα άτυπο πινγκ πονγκ μεταξύ Κουμουνδούρου -Στέφανου Κασσελάκη και από την άλλη της Μαξίμου- Κυριάκου Μητσοτάκη, με ανταλλαγή βαριών κατηγοριών, οι οποίες έχουν αφετηρία την περιουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, στόχος είναι να αποδομήσει το ηθικό πλεονέκτημα ενός φρέσκου για την κοινωνία πολιτικού αρχηγού, που είναι ως ένα βαθμό ένα πρόσωπο  επίφοβο ως προς τις προβλέψεις για τις ευρωεκλογές.

Στόχος της Ηρώδου Αττικού είναι, όπως φαίνεται από τις κινήσεις των τελευταίων ημερών, να φύγει από το προσκήνιο η κοινωνική αντιπολίτευση. Όμως την ίδια ώρα το Μέγαρο Μαξίμου αναζητά το διακύβευμα  με το οποίο η ΝΔ θα κινηθεί έως τις ευρωεκλογές, αφού έως σήμερα η αντιπολίτευση που ασκεί η ίδια η κοινωνία είναι πιο σκληρή από αυτή που ασκεί οποιοδήποτε κόμμα.

Το Μαξίμου βάζει σε αυτές τις εκλογές τον ΣΥΡΙΖΑ απέναντί του και λιγότερο το ΠΑΣΟΚ.  Η δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ καταρχάς μπορεί να διαμοιραστεί μεταξύ των κομμάτων  της κεντροαριστεράς (ειδικά μετά τη διάσπαση) και επίσης  ο νέος πρόεδρος έχει εκκρεμότητες στο πόθεν έσχες το οποίο αυτό δίνει πάτημα στο Μέγαρο Μαξίμου για κριτική και στη δημιουργία αντιπάλου.

Ο διαχρονικός αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ,  η ΝΔ, επιτίθεται στρατηγικά σε προσωπικό επίπεδο στον πρόεδρο του με αιχμή την επαγγελματική και επιχειρηματική δραστηριότητα στο εξωτερικό. Τα όποια εύλογα ερωτήματα μπορεί να προκύπτουν για το θέμα του πόθεν έσχες ή της περιουσιακής κατάστασης του κ. Κασσελάκη έχουν αναβαθμιστεί σε στρατηγικό πόλεμο της ΝΔ προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο Μητσοτάκης είναι θύτης»

Το δεύτερο σε δύναμη κόμμα στη Βουλή βγήκε προ μηνών από μία εσωκομματική μάχη και από τη διάσπαση που ακολούθησε και τώρα αναζητά βηματισμό για να δώσει τη μάχη για τη δεύτερη θέση στις ευρωεκλογές. Μετά από περίπου δέκαήμερες συνεχών  επιθέσεων από το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά και τον ίδιον το κ. Μητσοτάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να απαντά με βαριές κατηγορίες.  Ο Στέφανος Κασσελάκης εξαπέλυσε, χθες και σήμερα, μύδρους κατά της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σήμερα, με ανάρτησή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως τα μέτρα που παρουσίασε την Τρίτη για την ακρίβεια και την φορολογία, είναι εξαφανισμένα.  Όπως τονίζει ο κ. Κασσελάκης «αυτό δε λέγεται ενημέρωση, η κατάσταση αυτή είναι πληγή στην ελληνική Δημοκρατία».

Ο κ. Κασσελάκης  καθ’όλη την ομιλία του σε εκδήλωση στην Τεχνόπολη (το βράδυ της Τρίτης)  άφηνε συχνές αιχμές και βολές κατά της ΝΔ, ενώ παρουσίασε προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία. Έδωσε σήμα στον κ. Μητσοτάκη  λέγοντας: Ιδού η Ρόδος! Ελάτε στο Κοινοβούλιο να αναμετρηθείτε με τις προτάσεις νόμων που θα καταθέσουμε. Και πρόσθεσε “ελάτε να μας κρίνει ο λαός με βάση αυτά που θα ψηφίσουμε στην Βουλή και όχι με βάση αυτά που κατασκευάζει ο μηχανισμός της προπαγάνδας σας.

Είπε ότι «έχουν το θράσος να ζητάνε και τα ρέστα, αυτό είναι η ψυχολογική χειραγώγηση». Και όπως εξήγησε «είναι αυτό που θέλει να πείσει ο θύτης το θύμα, ότι δηλαδή εκείνος φταίει. Αυτή τη στρατηγική την  εφαρμόζει και η ΝΔ για το θέμα της ατομικής ευθύνης. Ήρθε η ώρα να απαντήσουμε στη ΝΔ ότι ούτε θύματα θα γίνουμε, ούτε θα μας πείσετε ότι η κοινωνία είναι ατομική ευθύνη».

 Ο «Κανένας» πλησιάζει τον Μητσοτάκη

Μειωμένα ποσοστά καταγράφει και το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παγιώνεται στη δεύτερη θέση.  Αξιοσημείωτο είναι ότι ένας στους δύο ψηφοφόρους θεωρεί τις ευρωεκλογές ως ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας προς το κόμμα του ενώ έρευνα της Interview για λογαριασμό της POLITICστο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο «Κανένας» συγκεντρώνει 38% ποσοστό πολύ κοντά με αυτό του Κυριάκου Μητσοτάκη (41%).

Συγκεκριμένα, με ποσοστό 41% (από 43%) ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται πρώτος στην εκτίμηση των πολιτών για καταλληλότερος πρωθυπουργός, τη στιγμή που τον Στέφανο Κασσελάκη εμπιστεύεται το 14% (από το 13% της προηγούμενης έρευνας) και τον Νίκο Ανδρουλάκη το 7%.  Ο… «Κανένας» συγκεντρώνει 38%.

«Κερδίζει ο Κασσελάκης και χάνει ο Ανδρουλάκης»

Ο Δημήτρης Μαύρος, Διευθύνων Σύμβουλος της MRB, μίλησε σχετικά με την εικόνα που έχει αποκομίσει από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Δημήτρης Μαύρος αναφέρθηκε στις απώλειες που μπορεί να έχει η Νέα Δημοκρατία, εκτιμωντας ότι «οι απώλειες θα προέλθουν περισσότερο από τα δεξιά της, καθώς έχει μετακινηθεί στο κέντρο και έχει κάτσει γερά. Ένας από τους παίκτες που φαινόταν ότι θα μπορούσε να είναι ισχυρός, το ΠΑΣΟΚ, έχει μπερδέματα εσωτερικά.»

Επεσήμανε ότι «σε έρευνα τον Ιανουάριο τρομάξαμε γιατί είδαμε τα δύο κόμματα να βγαίνουν ακριβώς ίδια. Σήμερα (σ.σ. εχθές, 12/03) βγήκε άλλη δημοσκόπηση που βγάζει δύο μονάδες μπροστά τον ΣΥΡΙΖΑ και την περασμένη εβδομάδα τους έβγαζε ισόπαλους».

Μιλώντας για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, τόνισε πως «εκείνο που παρατηρείται, είναι πως όσο τον “πυροβολούν” είτε μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ είτε έξω από το κόμμα και δεν τον σκοτώνουν, “μπαρουτοκαπνίζεται” και μαθαίνει, θρέφεται από αυτό και αποκτά μεγαλύτερη πολιτική υπόσταση από αυτή που είχε, όταν ξεκίνησε».

Κατόπιν, αναφέρθηκε στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι: «Ο Νίκος Ανδρουλάκης, όσο προσπαθεί να ζυγίσει τις καταστάσεις, να είναι πολιτικά ορθός και να είναι λίγο “έτσι” και λίγο “αλλιώς”, μάλλον φαίνεται να χάνει τελικά. Παλαιότερα του προσέθετε, τώρα αυτό δημιούργησε κόπωση».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024