Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Η μεγάλη μεταρρύθμιση του ΤΕΚΑ θα δοκιμαστεί στο χρόνο - Περνάμε στη φάση της πειθούς

Μητσοτάκης: Η μεγάλη μεταρρύθμιση του ΤΕΚΑ θα δοκιμαστεί στο χρόνο – Περνάμε στη φάση της πειθούς

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως η έννοια του «ατομικού κουμπαρά» για τους νέους θα αλλάξει τις αντιλήψεις για την ασφάλιση, καθώς σε βάθος χρόνου θα προσφέρει μια «υψηλή σύνταξη»

Στην εκδήλωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης για τα δύο χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ), μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως «τα οφέλη του ΤΕΚΑ θα φανούν σε βάθος χρόνου και θα είναι πολλαπλά».

Η ίδρυση και λειτουργία του ΤΕΚΑ είναι μια μεγάλη μεταρρύθμιση, ανέφερε ο πρωθυπουργός στον σύντομο χαιρετισμό του, σημειώνοντας πως «θα δοκιμαστεί στο χρόνο», καθώς καλείται να κερδίσει την εμπιστοσύνη των νέων.

«Πρέπει να σπάσουμε τη νοοτροπία της μη αποταμίευσης»

«Ο ατομικός κουμπαράς σε βάθος χρόνου θα αυξάνεται και αυτό αλλάζει τις αντιλήψεις μας γύρω από την έννοια της αποταμίευσης», είπε, επίσης, σημειώνοντας ότι «αντιμετωπίζουμε ακόμα ένα πρόβλημα υπο-ασφαλισμένης εργασίας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να οικοδομηθεί έναν νέος ασφαλιστικός οργανισμός με μεγάλη τεχνογνωσία, που θα εγγυάται τις μεγαλύτερες δυνατές αποδόσεις για τα μέλη του.

«Πρέπει να σπάσουμε τη νοοτροπία της μη αποταμίευσης», τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «στο εξωτερικό υπάρχουν μεγάλοι ασφαλιστικοί οργανισμοί, με πάρα πολύ μεγάλη τεχνογνωσία, με δέσμευση πρώτα να προστατέψουν εισφορές των ασφαλισμένων. Αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε τώρα με το ΤΕΚΑ, να χτίσουμε έναν οργανισμό υπό την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος θα εγγυάται τις καλύτερες δυνατές αποδόσεις», σημείωσε.

Και εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όσους συνέβαλαν στην δημιουργία του ΤΕΚΑ, το οποίο, όπως είπε, «είναι πνευματικό παιδί του υφυπουργού Πάνου Τσακλόγλου».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024