Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Μαϊμού» ρούχα και μπρελόκ κατέσχεσε η ΑΑΔΕ στο Ελ. Βενιζέλος

«Μαϊμού» ρούχα και μπρελόκ κατέσχεσε η ΑΑΔΕ στο Ελ. Βενιζέλος

Στον εντοπισμό και στην κατάσχεση 16.380 τεμαχίων παραποιημένων προϊόντων με επώνυμα σήματα, προχώρησαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ

Στον εντοπισμό και στην κατάσχεση 16.380 τεμαχίων παραποιημένων προϊόντων με επώνυμα σήματα, προχώρησαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Οι ελεγκτές, αξιοποιώντας πληροφορίες του Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων (ΣΕΚ) και της ανάλυσης κινδύνου των Πληροφοριακών συστημάτων της ΑΑΔΕ, προχώρησαν σε φυσικό έλεγχο 90 χαρτοκιβωτίων προέλευσης Κίνας σε αποθήκη του αερολιμένα.

Μπλούζες και μπρελόκ

Ειδικότερα διαπιστώθηκε ότι:

  • 71 χαρτοκιβώτια περιείχαν 6.880 τεμάχια παραποιημένες μπλούζες
  • 19 χαρτοκιβώτια περιείχαν 9.500 τεμάχια παραποιημένα παιδικά μπρελόκ

Τα προϊόντα αυτά θα καταστραφούν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και θα επιβληθεί πρόστιμο ύψους έως 20.000€.

Τι συμβαίνει συνήθως με τα προϊόντα – «μαϊμού»

Οι έλεγχοι λαμβάνουν χώρα ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αφορούν προϊόντα απομιμήσεων. Στο παρελθόν η ΑΑΔΕ διεξήγαγε ελέγχους στα νησιά και σε τουριστικές περιοχές, βάζοντας στο στόχαστρο τα καταστήματα με ενθύμια και σουβενίρ. Σε γενικές γραμμές αυτές οι κατασχέσεις λαμβάνουν χώρα την Άνοιξη πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν, οπότε οι έλεγχοι μπορούν να θεωρηθούν αναμενόμενοι και όχι έκτακτοι.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων οι κατασχέσεις αφορούν ηλεκτρικά είδη και αξεσουάρ, τα οποία αποτελούν προϊόντα απομίμησης.

Στους ελέγχου σε καταστήματα συνήθως προηγείται καταγγελία νόμιμου εκπροσώπου των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην εμπορία των προϊόντων και τα οποία υφίστανται βλάβη.
Σε είδη, τα οποία αποτελούν απομίμηση-παραποίηση των προϊόντων των εταιρειών και φέρουν πιστά αντίγραφα των κατοχυρωμένων σημάτων τους, χωρίς την απαιτούμενη άδεια υφίστανται αυτοί οι έλεγχοι και τα πρόστιμα. Σε περίπτωση όπου τα εργοστάσια που τα παρασκευάζουν θέλουν να γλιτώσουν από τις κατασχέσεις και τα πρόστιμα, συνήθως παράγουν παραπλήσια προϊόντα με διακριτές διαφορές και άλλη επωνυμία.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024