Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
The Body Shop: Τι συμβαίνει με τα καταστήματα σε ΗΠΑ και Καναδά

The Body Shop: Τι συμβαίνει με τα καταστήματα σε ΗΠΑ και Καναδά

Ο beauty retailer περιορίζει τη λειτουργία και του καναδικού branch

Σύμφωνα με το CNN, η θυγατρική της εταιρείας φυσικών καλλυντικών στις ΗΠΑ δεν λειτουργεί από τις αρχές του μήνα, ενώ 33 από τα 105 καταστήματά της στον Καναδά θα ξεκινήσουν άμεσα τις πωλήσεις εκκαθάρισης και «οι διαδικτυακές πωλήσεις μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου καταστημάτων στον Καναδά θα σταματήσουν», παρά το γεγονός ότι τα φυσικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά.

Ο υψηλός πληθωρισμός τα τελευταία χρόνια έχει βλάψει τους παραδοσιακούς λιανοπωλητές, ιδιαίτερα αυτούς όπως το The Body Shop που λειτουργούσαν κυρίως εκτός εμπορικών κέντρων και απευθύνονταν στη μεσαία τάξη, παρατηρεί το CNN.

Πρωτοπορία

Το Body Shop, γνωστό για τα φυσικά, βιώσιμα και ηθικά προϊόντα που εμπορεύεται, ιδρύθηκε το 1976 στο Ηνωμένο Βασίλειο από την ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα και περιβαλλοντική ακτιβίστρια Dame Anita Lucia Roddick. Ήταν μια από τις πρώτες εταιρείες που απαγόρευσαν τις δοκιμές σε ζώα για πολλά από τα προϊόντα της.

Και η πρωτοπορία της συνεχίστηκε, καθώς το 2019 πιστοποιήθηκε ως «B Corp», ένας χαρακτηρισμός που δόθηκε σε εταιρείες που πληρούν ορισμένα πρότυπα διαφάνειας και περιβαλλοντικής ευσυνειδησίας.

Ανάπτυξη σε 80 χώρες

Μέχρι το 2023, το δημοφιλές brand είχε επεκταθεί τουλάχιστον σε 2.500 τοποθεσίες λιανικής σε περισσότερες από 80 χώρες και είχε διαδικτυακές πωλήσεις σε περισσότερες από 60 αγορές.

Από την έναρξή του, το The Body Shop άλλαξε χέρια αρκετές φορές. Αγοράστηκε από τον κολοσσό των καλλυντικών L’Oréal το 2006 για περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο δολάρια, προτού πουληθεί στη βραζιλιάνικη εταιρεία Natura το 2017 για άλλο ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Το brand τα τελευταία χρόνια βίωνε μια καθοδική πορεία σε αγορές όπως η Μεγάλη Βρετανία, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς.

Σε μια αναφορά στις αρχές του 2023, η Natura σημείωσε ότι το The Body Shop «(αντιμετωπίζει) αντίθετους ανέμους» με πτώση 13,5% από έτος σε έτος το 2022, έτος που η εταιρεία επισήμανε ότι «δεν ήταν καθόλου εύκολο». Τα direct-to consumer κανάλια, τα οποία είχαν «ωφεληθεί κατά τη διάρκεια του Covid», επέστρεψαν στα προπανδημικά επίπεδα, επηρεάζοντας περαιτέρω τους αριθμούς πωλήσεων, ανέφερε η Natura.

Στα τέλη του περασμένου έτους, το The Body Shop πουλήθηκε στον όμιλο διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Aurelius για περίπου 266 εκατομμύρια δολάρια.

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης και η Ελλάδα

Ο υψηλός πληθωρισμός τα τελευταία χρόνια έχει βλάψει τους παραδοσιακούς λιανοπωλητές, ιδιαίτερα αυτούς όπως το The Body Shop που λειτουργούσαν κυρίως εκτός εμπορικών κέντρων και απευθύνονταν στη μεσαία τάξη, παρατηρεί το CNN.

Μετά την πώληση των company επιχειρήσεων στην κεντρική Ευρώπη και μέρη της Ασίας, η The Body Shop θα αναδιαρθρώσει επίσης το προσωπικό και τους ρόλους στα κεντρικά της γραφεία που εδρεύουν στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο αριθμός των εργαζομένων στα κεντρικά γραφεία αναμένεται να μειωθεί κατά περίπου 40%, δηλαδή σταδιακά θα παραμείνουν γύρω στους 400 εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης.

Οι Global Head Franchise Partners της εταιρείας όπως είναι η Ελλάδα και πλήθος άλλων χωρών που λειτουργούν στο πλαίσιο της franchise συνεργασίας, δεν επηρεάζονται από τις εξελίξεις αυτές καθώς λειτουργούν ως αυτόνομες επιχειρήσεις.

Αυτές οι διορθωτικές κινήσεις στα κεντρικά της εταιρείας στη Μεγάλη Βρετανία θα βοηθήσουν στην αναζωογόνηση του εμβληματικού brand στον πυρήνα του και τη φιλοδοξία να γίνει μια σύγχρονη, δυναμική εταιρείας ομορφιάς που θα είναι σε θέση να ανταγωνιστεί επάξια τα beauty brands σε όλο τον κόσμο.

Το franchise στην Ελλάδα διαβεβαιώνει επισήμως ότι τα 33 καταστήματα σε όλη την επικράτεια και το ηλεκτρονικό κατάστημα www.thebodyshop.gr λειτουργούν κανονικά με αναπτυξιακή μάλιστα τροχιά, προσφέροντας από το 1978 ηθικά προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024