Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Άναψαν τα «αίματα» σε εκδήλωση του ΠΙΣ παρουσία Φλωρίδη - Βαρτζόπουλου

Θεσσαλονίκη: Άναψαν τα «αίματα» σε εκδήλωση του ΠΙΣ παρουσία Φλωρίδη – Βαρτζόπουλου

Δέκτες παραπόνων με φωνές και συνθήματα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας έγιναν ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης και ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος,από υγειονομικούς.

Φουντώνουν οι διαμαρτυρίες των υγειονομικών για την ιδιωτικοποίηση της Υγείας με τις παρεμβάσεις να πληθαίνουν.

Σε εκδήλωση στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου που διοργανώθηκε από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, υγειονομικοί που νωρίτερα συμμετείχαν στη διαμαρτυρία ενάντια στα απογευματινά χειρουργεία, ανάρτησαν πανό και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα ενάντια στη υποβάθμιση του ΕΣΥ παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη και του υφυπουργού Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλου.

Φουντώνουν οι αντιδράσεις

Στην εκδήλωση με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης κατά της βίας σε ιατρούς και υγειονομικούς παρενέβησαν υγειονομικοί φώναξαν συνθήματα για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της υγείας και υπονόησαν ότι η κατάσταση αυτή ευθύνεται για τα περιστατικά βίας σε βάρος υγειονομικών.

«Υγεία, Παιδεία, ρεύμα και νερό δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στον λαό» ακούστηκε μεταξύ άλλων από τους συγκεντρωμένους υγειονομικούς.

Σύμφωνα με το GRTimes, τις φωνές προσπάθησε να κατευνάσει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, με τα πνεύματα να ηρεμούν για λίγο με την έναρξη της εκδήλωσης.

Νωρίτερα, δεκάδες γιατροί και νοσηλευτές συμμετείχαν στη διαμαρτυρία ενάντια στα απογευματινά χειρουργεία που ξεκίνησαν σήμερα στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Καταγγέλλουν εμπορευματοποίηση της δημόσιας υγείας και ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών διαμαρτυρόμενοι για τις πολλές κενές χειρουργικές κλίνες.

⇒ Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, για την έναρξη για πρώτη φορά στην Ελλάδα των απογευματινών χειρουργείων, από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, όπου παραβρέθηκε συναντώντας και τον πρώτο ασθενή που υποβλήθηκε σε επέμβαση.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024