Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εξάρχεια: Η στιγμή που ο ληστής φεύγει από το σπίτι της 36χρονης με την τσάντα στο χέρι

Εξάρχεια: Η στιγμή που ο ληστής φεύγει από το σπίτι της 36χρονης με την τσάντα στο χέρι

Ένας εκ των δύο δραστών έχει ήδη συλληφθεί, ενώ ο δεύτερος έχει ταυτοποιηθεί από τις Αρχές και αναζητείται.

Στο φως της δημοσιότητας βρίσκεται ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο, το οποίο δείχνει τον έναν από τους δράστες, που εισέβαλαν στο σπίτι της 36χρονης και αποπειράθηκαν να την βιάσουν,  να φεύγει από την πολυκατοικία στα Εξάρχεια.

Συγκεκριμένα, το βίνεο της κάμερας ασφαλείας δείχνει τον ληστή να βγαίνει ατάραχος από το σπίτι της κοπέλας κρατώντας στα χέρια του την τσάντα της, την οποία η ίδια είχε καταγγείλει στις Αρχές ότι ήταν μεταξύ των αντικειμένων που της άρπαξαν.

Σημειώνεται δε ότι σε ένα άλλο βίντεο που προέρχεται από τις κάμερες ασφαλείας της πολυκατοικίας έχει καταγραφεί η στιγμή που οι δύο δράστες ετοιμάζονται να εισβάλουν στο σπίτι της 36χρονης λίγο πριν τις 05:00 τα ξημερώματα, την ώρα που εκείνη κοιμόταν.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα της 29ης Φεβρουαρίου, όταν δύο Σομαλοί ηλικίας 20 και 18 ετών, αφού διέρρηξαν την μπαλκονόπορτα του διαμερίσματος της 36χρονης στον πρώτο όροφος πολυκατοικίας στα Εξάρχεια, μπήκαν σε αυτό και ενώ κοιμόταν την απείλησαν με μαχαίρι και την ακινητοποίησαν.

Ο 20χρονος Σομαλός φέρεται να της ζήτησε να του πει πού φύλαγε τα τιμαλφή και με χρήση σωματικής βίας αποπειράθηκε να ασελγήσει σε βάρος της. Η 36χρονη αντιστάθηκε και εκείνος εγκατέλειψε την προσπάθεια, συνεχίζοντας την έρευνα στο διαμέρισμα της γυναίκας για να βρει χρήματα και χρυσαφικά.

Ο 18χρονος Σομαλός παρέμεινε στο δωμάτιό της και με την απειλή μαχαιριού αποπειράθηκε και εκείνος να ασελγήσει σε βάρος της. Η 36χρονη αντέδρασε και κάλεσε σε βοήθεια με αποτέλεσμα και εκείνος να εγκαταλείψει την προσπάθεια.  Οι δύο Σομαλοί στη συνέχεια ερεύνησαν όλο το σπίτι της 36χρονης και έφυγαν αποσπώντας της το ποσό των 1.050 ευρώ, ένα ρολόι, και την τσάντα της με ό,τι περιείχε, χρήματα, κάρτες, κλειδιά και το κινητό της.

Η 36χρονη κατήγγειλε τα όσα σοκαριστικά έζησε στο ΑΤ Εξαρχείων και την ίδια ημέρα εκλήθη ξανά για να της δείξουν οι αστυνομικοί φωτογραφίες σεσημασμένων. Η γυναίκα αναγνώρισε τον 20χρονο δράστη και η ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό του.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

Πώς η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε τον 20χρονο

Η ΕΛ.ΑΣ. κατάφερε να εντοπίσει τον 20χρονο Σομαλό στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Εκείνος αντέδρασε όταν επιχείρησαν να τον ελέγξουν οι αστυνομικοί και τράπηκε σε φυγή, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε καταδίωξη μέχρι που τελικά οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν.

Στην κατάθεση του, ο 20χρονος Σομαλός υπέδειξε τον 18χρονο ως συνεργό του, τον οποίο είχε αναγνωρίσει και η 36χρονη, όταν οι αστυνομικοί επέδειξαν τη φωτογραφία του. Ο 20χρονος οδηγήθηκε την Δευτέρα στον εισαγγελέα, ενώ για τον 18χρονο αναμένεται η έκδοση εντάλματος σύλληψης.

Σημειώνεται ότι εις βάρος και των δύο αλλοδαπών έχει σχηματιστεί δικογραφία για απόπειρα βιασμού κατά συναυτουργία, ληστεία κατά συναυτουργία και σε βάρος του 20χρονου και για απείθεια.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024