Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μια food influencer αποκαλύπτει πόσα χρήματα βγάζει ετησίως - Πολλά τα μηδενικά αλλά ψυχοφθόρο;

Μια food influencer αποκαλύπτει πόσα χρήματα βγάζει ετησίως – Πολλά τα μηδενικά αλλά ψυχοφθόρο;

Τα έξοδα είναι μεγάλα, το ίδιο και το τίμημα για την ψυχική υγεία.

Το 2024, το να είσαι food influencer μοιάζει με μια πολύ καλή δουλειά. Οι influencers κάθονται στο σπίτι και φτιάχνουν νόστιμο φαγητό, το φωτογραφίζουν και το βιντεοσκοπούν και στη συνέχεια το τρώνε (ή το δίνουν στους φίλους τους, οι οποίοι θα τους λατρέψουν ιδιαίτερα γι’ αυτό).

«Αν έχετε 500.000 followers, μπορείτε πιθανώς να περιμένετε να βγάλετε περίπου 10.000 έως 20.000 δολάρια από ένα reel στο Instagram, αλλά αυτό εξαρτάται από την αλληλεπίδραση»

Καθώς ο αριθμός των ακολούθων τους αυξάνεται στο Instagram και το TikTok, τα feeds και τα stories τους γεμίζουν με διαφημίσεις, για τις οποίες όλοι υποθέτουμε ότι παίρνουν ένα ικανοποιητικό ποσό. Αλλά πόσα ακριβώς;

«Όλα εξαρτώνται από τη δραστηριότητά σας»

Σύμφωνα με την Alice, μια influencer και συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής της οποίας το όνομα έχει αλλάξει για να προστατευτεί η ταυτότητά της, η αλήθεια είναι ότι τα ποσά διαφοροποιούνται από influencer σε influencer. Η Alice έχει περίπου 500.000 followers στο Instagram, αλλά οι αμοιβές δεν εξαρτώνται πάντα από τον αριθμό των followers που έχει κάποιος.

«Υπάρχει ένα εξαιρετικά ευρύ φάσμα απολαβών – γνωρίζω influencers που έχουν 500.000 followers και βγάζουν 150.000 δολάρια το χρόνο, και γνωρίζω άλλους με τους ίδιους followers που βγάζουν ένα εκατομμύριο δολάρια το χρόνο», είπε. «Όλα εξαρτώνται από την αλληλεπίδραση σας και τον τρόπο με τον οποίο κοστολογείτε».

Αν και η Alice ζήτησε να παραμείνει ανώνυμη, ήταν πρόθυμη να μιλήσει στη Huffpost με ειλικρίνεια για το πόσα χρήματα βγάζει ως food influencer και δημιουργός συνταγών.

Διαβάστε παρακάτω όλες τις καυτές λεπτομέρειες, όπως πόσα πραγματικά παίρνει από τις διαφημίσεις, πώς μοιάζουν τα έξοδά της και πόσα ακριβώς χρήματα έβγαλε το 2023 – και πώς αυτό «συμβαδίζει» με το τίμημα της ψυχικής υγείας του να είσαι influencer.

Πόσα χρήματα βγάζει κάποιος με 500.000 followers από το Instagram

Θυμάστε εκείνο το χορηγούμενο reel που μόλις είδατε στο feed του αγαπημένου σας influencer; Πιθανότατα να έβγαλε πολλά χρήματα από αυτό.

«Αν έχετε 500.000 followers, μπορείτε πιθανώς να περιμένετε να βγάλετε περίπου 10.000 έως 20.000 δολάρια από ένα reel στο Instagram, αλλά αυτό εξαρτάται από την αλληλεπίδραση», δήλωσε η Alice.

«Αλλά νομίζω ότι ένα τεράστιο έξοδο που δεν σκέφτονται οι άνθρωποι είναι το ότι πρέπει να δείχνουν όμορφοι στην κάμερα, οπότε πολλοί influencers ξοδεύουν ένα σωρό χρήματα για τα μαλλιά, το μακιγιάζ και τα ρούχα»

Με τον όρο αλληλεπίδραση, εννοεί τον αριθμό των ανθρώπων που πραγματικά κάνουν like ή σχολιάζουν τις αναρτήσεις. Ένας influencer μπορεί να έχει πολλούς followers, αλλά αν αυτοί οι followers δεν ασχολούνται με τον λογαριασμό του, μια εταιρεία γνωρίζει ότι δεν θα έχει πολλές ευκαιρίες μέσω αυτού.

Για τα Instagram Stories, η Alice λέει ότι ένας influencer θα βγάλει πιθανότατα λίγο λιγότερα. «Για τρία έως πέντε Instagram Stories, μπορείτε πιθανώς να περιμένετε να πάρετε μεταξύ 1.000 και 5.000 δολαρίων, αλλά και πάλι, υπάρχει ένα φάσμα».

Τα έξοδα

Ενώ οι influencers μπορεί να βγάζουν πολλά χρήματα, τα ξοδεύουν επίσης.

«Τα έξοδα είναι υψηλά, ειδικά για την εκτέλεση συνταγών», δήλωσε η Alice. «Αλλά νομίζω ότι ένα τεράστιο έξοδο που δεν σκέφτονται οι άνθρωποι είναι το ότι πρέπει να δείχνουν όμορφοι στην κάμερα, οπότε πολλοί influencers ξοδεύουν ένα σωρό χρήματα για τα μαλλιά, το μακιγιάζ και τα ρούχα, και νιώθουν μεγάλη πίεση για το πώς θα φαίνονται, επειδή είναι συνέχεια στην κάμερα. Πιθανότατα ξοδεύω περίπου 1.000 δολάρια το μήνα για όλα αυτά».

Έχει επίσης μια ομάδα ανθρώπων που τη βοηθούν και παίρνουν επίσης ένα μέρος των μηνιαίων εσόδων της. «Ο μάνατζερ ή ο ατζέντης σας θα πάρει το 15%», είπε. «Αν είστε συγγραφέας και έχετε λογοτεχνικό ατζέντη, αυτός παίρνει το 15% των εσόδων σας. Αν πληρώνεις για δημόσιες σχέσεις είναι 5.000 με 10.000 δολάρια το μήνα. Και το κόστος του δικηγόρου (ναι, οι δικηγόροι συμβουλεύονται) είναι μεταξύ 10.000 και 30.000 δολαρίων ετησίως».

Το ακριβές ποσό των χρημάτων που έβγαλε η Alice το 2023

Τώρα, η ερώτηση που όλοι περιμένατε: Πόσα έβγαλε η Alice το 2023; «Έβγαλα περίπου 900.000 δολάρια», είπε η ίδια. «Αλλά αυτό είναι πριν από τα έξοδα και τους φόρους. Και είχα πολλά έξοδα πέρυσι».

Η Alice σημείωσε επίσης ότι ενώ έχει κυκλοφορήσει τρία βιβλία τα τελευταία επτά χρόνια, συμπεριλαμβανομένου ενός βιβλίου το 2023, δεν έχει εισπράξει πολλά χρήματα σε σύγκριση με αυτά που βγάζει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και άλλους τρόπους. «Τα βιβλία είναι σπουδαία για την οικοδόμηση της επωνυμίας, αλλά δεν είναι πολλά τα χρήματα», είπε.

Πρόσθεσε ότι για τους ανθρώπους που εισπράττουν μισθούς όπως ο δικός της και υψηλότερους, υπάρχει συνήθως κάτι περισσότερο στη πηγή του εισοδήματός τους από τις διαφημίσεις στο Instagram και τα βιβλία μαγειρικής. «Οι άνθρωποι που βγάζουν τα περισσότερα συνήθως έχουν και άλλες πηγές εισοδήματος, όπως Substack, podcasts, merch ή μια εταιρεία που ξεκίνησαν».

Μήπως η Alice βγάζει περισσότερα χρήματα από όσα οι περισσότεροι από εμάς θα μπορούσαμε ποτέ να ονειρευτούμε; Σίγουρα. Αλλά τόνισε επίσης ότι υπάρχει ένα τίμημα για την ψυχική υγεία που προέρχεται από το να είσαι πάντα «ενεργή» και να αισθάνεσαι την ανάγκη να παράγεις περιεχόμενο για τους ακόλουθους ης 24/7 – για να μην αναφέρουμε τα αρνητικά σχόλια και μηνύματα που λαμβάνει τακτικά ένας influencer.

«Πέρυσι πήρα μηδέν ημέρες άδεια», είπε. «Νομίζω ότι αν πρόκειται να μιλήσετε για το εισόδημα των influencers, πρέπει επίσης να μιλήσετε για το πώς η συντριπτική πλειοψηφία των influencers αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα ψυχικής υγείας εξαιτίας της δουλειάς».

*Πηγή: Huffpost

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024