Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στην Ολομέλεια του ΣτΕ οι διατάξεις του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού

Στην Ολομέλεια του ΣτΕ οι διατάξεις του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο αξίζει να σημειωθεί ότι έχει προσφύγει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (ΕΠΖ) του Δήμου Αλίμου κατά του Δήμου Αλίμου

H Oλομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας θα κρίνει τη συνταγματικότητα ή μη των διατάξεων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού που επιφέρουν προσαυξήσεις στη δόμηση και στο ύψος των κτηρίων.

Η υπόθεση αυτή που συνδέεται με ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος έφτασε ενώπιον της Ολομέλειας του Ανώτατου Δικαστηρίου μετά από αποφάσεις του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ του με τις οποίες έκρινε αντισυνταγματικές τις επίμαχες διατάξεις.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο αξίζει να σημειωθεί ότι έχει προσφύγει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (ΕΠΖ) του Δήμου Αλίμου κατά του Δήμου Αλίμου

Με την πρώτη απόφασή του το αρμόδιο τμήμα του ΣτΕ έκρινε ως αντίθετες προς το Σύνταγμα τις διατάξεις των άρθρων 10 και 25 του ΝΟΚ (νόμος 4067/2012) που προβλέπουν προσαυξήσεις συντελεστού δομήσεως λόγω υποτυπώδους μείωσης της κάλυψης και ανέγερσης κτηρίου ανώτερης ενεργειακής απόδοσης (μπόνους δόμησης).

Παράλληλα, με άλλη δεύτερη απόφαση της επταμελούς σύνθεσης του ίδιου τμήματος διευρύνθηκε κατά πολύ το περιεχόμενο της αντισυνταγματικότητας επιμέρους διατάξεων του ΝΟΚ.

Συγκεκριμένα κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι διατάξεις που εξαιρούν από την προσμέτρηση στο συντελεστή δόμησης, τους εκτεταμένους χώρους κυρίας χρήσεως παταριών, σοφιτών και έρκερ (προεξοχές, κινητά ή σταθερά συστήματα σκίασης, κ.λπ.), εξαιτίας των οποίων αυξάνεται και το ύψος και η δόμηση και ο αριθμός των ορόφων.

Sports in

Ελ Αραμπί: «Είμαστε γεμάτοι προσδοκίες»

Ο Μαροκινός επιθετικός εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024