Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Επιχείρηση Ασπίδες: Ο γαλλικός στρατός κατέστρεψε 4 μαχητικά drones στον Κόλπο του Άντεν

Επιχείρηση Ασπίδες: Ο γαλλικός στρατός κατέστρεψε 4 μαχητικά drones στον Κόλπο του Άντεν

Κατευθύνονταν προς την ευρωπαϊκή ναυτική αποστολή στην περιοχή.

Ένα γαλλικό πολεμικό πλοίο και μαχητικά αεριωθούμενα κατέστρεψαν τέσσερα μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που κατευθύνονταν προς την ευρωπαϊκή ναυτική αποστολή στον Κόλπο του Άντεν σήμερα, ανακοίνωσε ο γαλλικός στρατός.

«Αυτή η αμυντική ενέργεια συνέβαλε άμεσα στην προστασία του φορτηγού πλοίου True Confidence, υπό σημαία Μπαρμπέιντος, το οποίο επλήγη την 6η Μαρτίου και ρυμουλκείται, όπως και άλλων εμπορικών πλοίων που διαπλέουν την περιοχή», επισήμανε ο στρατός σε μια ανακοίνωση.

Η επίθεση στο True Confidence ήταν η πρώτη από τις επιθέσεις των Χούθι, στην οποία υπήρξαν νεκροί και σοβαροί τραυματισμοί

«Αυτή η αμυντική ενέργεια συνέβαλε άμεσα στην προστασία του φορτηγού πλοίου True Confidence», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση

Η επίθεση των Χούθι στο True Confidence

Η επίθεση στο True Confidence ήταν η πρώτη από τις επιθέσεις των Χούθι, στην οποία υπήρξαν απώλειες ζωών και σοβαροί τραυματισμοί, από την έναρξη των επιχειρήσεων που πραγματοποιούν οι φιλοϊρανοί μαχητές, σε μια από τις πιο πολυσύχναστες πλωτές οδούς παγκοσμίως.

Τουλάχιστον δύο ναυτικοί σκοτώθηκαν από την επίθεση και ακόμη 6 τραυματίστηκαν. Στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 23 άτομα, 20 ναυτικοί και τρεις ένοπλοι φρουροί. Οι 15 από αυτούς κατάγονταν από τις Φιλιππίνες, τέσσερις από το Βιετνάμ, δύο από τη Σρι Λάνκα, ένας από την Ινδία και ένας από το Νεπάλ.

Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη, αναφέροντας ότι έπληξαν το True Confidence με πυραύλους, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά. «Η επιχείρηση έγινε αφού το πλήρωμα αγνόησε τα προειδοποιητικά μηνύματα από τις ναυτικές δυνάμεις της Υεμένης» ανέφερε ο εκπρόσωπος των Χούθι, ο Γιαχία Σαρέα, σε ομιλία του στην τηλεόραση.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024