Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το πρώτο βήμα πρόκρισης στους «4» του Champions League θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός

Το πρώτο βήμα πρόκρισης στους «4» του Champions League θέλει να κάνει ο Ολυμπιακός

Απαιτητική πρεμιέρα στους «8» του Champions League για τον Ολυμπιακό στη Βουδαπέστη απέναντι στην Φερεντσβάρος.

Τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση της προηγούμενης φάσης, και αφού μεσολάβησαν το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, οι οκτώ ομάδες που συνεχίζουν στο Champions League υδατοσφαίρισης ανδρών στέκονται στην αφετηρία της φάσης των «8», από την οποία θα προκύψουν οι τέσσερις που θα πάρουν το εισιτήριο για το final-4 της Μάλτας (5-7 Ιουνίου).

Μεταξύ τους και ο Ολυμπιακός, ο οποίος αρχίζει τις υποχρεώσεις του στον Β΄ όμιλο με ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, καθώς αντιμετωπίζει απόψε (9/3, 21:30) στη Βουδαπέστη τη Φερεντσβάρος. Οι δύο ομάδες, μαζί με την Μπαρτσελονέτα και την Μπρέσια, συνθέτουν ένα πού ισορροπημένο γκρουπ, καθώς και οι τέσσερις ήταν σχεδόν μόνιμοι… θαμώνες του final-8 τα προηγούμενα χρόνια και φέτος καλούνται να δώσουν μεγάλη μάχη για τις δύο προνομιούχες θέσεις.

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε σχετικά εύκολα από τη φάση των «16», όπου πέτυχε τέσσερις νίκες και ηττήθηκε δύο φορές (οριακά) από την κάτοχο του τίτλου Προ Ρέκο, την οποία όμως εξ ορισμού απέφυγε στους «8». Διακηρυγμένος στόχος των πρωταθλητών Ελλάδας είναι η πρόκριση στο final-4, την οποία καλούνται να διεκδικήσουν μέσα από μία σειρά έξι απαιτητικών αγώνων. Ο Χέρβο Κόλιανιν δεν υπολογίζει για τα ματς αυτά τον διεθνή φουνταριστό Δημήτρη Νικολαϊδη, που υποβλήθηκε σε επέμβαση μετά τον τραυματισμό του στο Παγκόσμιο της Ντόχα. Επιπρόσθετα, ο Γιώργος Δερβίσης μόλις επέστρεψε από σοβαρό τραυματισμό (που του στέρησε τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο με την εθνική), ενώ προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι Αντρο Μπούσλιε και Κώστας Γούβης. Υπό αυτές τις συνθήκες και δεδομένης της δυναμικότητας της ουγγρικής ομάδας, το έργο των Πειραιωτών στην πρεμιέρα προβλέπεται δύσκολο, όμως μία ενδεχόμενη ήττα δεν είναι καταστροφική, αφού ο Β΄ όμιλος δείχνει πολύ αμφίρροπος (με τη Μπρέσια να μοιάζει φέτος ένα σκαλί πιο κάτω).

Πώς έφτασε η Φερεντσβάρος στα προημιτελικά

Η Φερεντσβάρος τερμάτισε πρώτη και αήττητη στον όμιλό της στους «16», πετυχαίνοντας έξι νίκες (η μία στα πέναλτι), και έχει επίσης ως στόχο την πρόκριση στην τετράδα. Ενισχυμένοι φέτος με τον δεινό Σέρβο σκόρερ Ντούσαν Μάντιτς και τον διεθνή Ιταλό Εντοάρντο Ντι Σόμα, οι πρωταθλητές Ουγγαρίας ονειρεύονται επανάληψη του θριάμβου του 2019, όταν κατέκτησαν το τρόπαιο, νικώντας τον Ολυμπιακό 14-13 στα πέναλτι, στον τελικό του Ανόβερου. Καθοριστικό ρόλο στην προσπάθειά τους διαδραματίζει και φέτος ο Στέλιος Αργυρόπουλος, ο ένας από τους δύο παίκτες που συνδέουν τις δύο ομάδες (ο άλλος είναι ο Μάρτον Βάμος, που ακολούθησε το αντίθετο… δρομολόγιο και μετακόμισε από τη Βουδαπέστη στον Πειραιά). Ηγετική μορφή της Φερεντσβάρος παραμένει ο 37χρονος Ντένες Βάργκα, ενώ ο Μπάλαζ Νιέκι έχει στη διάθεσή του αρκετούς ακόμη διεθνείς Μαγυάρους (Σίλαρντ Γιάνσικ, Ζόλταν Πολ, Ανταμ Νάγκι, Γκέργκο Φέκετε, Βέντελ Βίγκβαρι), τον Ιταλό Λούκα Νταμόντε και τον Ρώσο Ντανιίλ Μερκούλοφ. Κάτω από τα δοκάρια δεσπόζει ο Σόμα Βόγκελ με την απαράμιλλη ικανότητα στα πέναλτι, που δίνει στη Φερεντσβάρος τη σιγουριά ότι, σε περίπτωση ισοπαλίας, θα πάρει τουλάχιστον τον έξτρα βαθμό από τη «ρώσικη ρουλέτα»: ο διεθνής Ούγγρος τερματοφύλακας δεν έχει ηττηθεί ποτέ στην καριέρα του στη διαδικασία των πέναλτι, είτε σε συλλογικό επίπεδο, είτε με την εθνική ομάδα!

Οπως προαναφέρθηκε, Ολυμπιακός και Φερεντσβάρος συναντήθηκαν στον τελικό του 2019, με τους Μαγυάρους να πανηγυρίζουν τη νίκη και το τρόπαιο, όπως είχαν κάνει και λίγους μήνες νωρίτερα, στον αγώνα για το Σούπερ Καπ Ευρώπης. Την περίοδο 2021-22 οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στη φάση των ομίλων, με τους «ερυθρόλευκους» να αποσπούν ισοπαλία 9-9 στη Βουδαπέστη, αλλά να χάνουν 10-8 στο Παπαστράτειο. Η μοναδική νίκη των πρωταθλητών Ελλάδας στην πρόσφατη προϊστορία τους με τη Φερεντσβάρος είναι το περσινό 9-4, σε αγώνα κατάταξης του final-8.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι ο Σέρβος Βόιν Πουτνίκοβιτς και ο Γάλλος Σεμπαστιάν Ντερβιέ.

Στο άλλο ματς της πρεμιέρας στον Β΄ όμιλο, η Μπαρτσελονέτα φιλοξενεί την Μπρέσια. Στον Α΄ όμιλο τα πράγματα μοιάζουν πιο ξεκάθαρα, καθώς η επί τριετία κάτοχος του τίτλου Προ Ρέκο και η φιναλίστ των δύο τελευταίων χρόνων Νόβι Μπέογκραντ, έχουν σαφές προβάδισμα για την πρόκριση.

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024