Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τατόι: Πήρε άδεια επισκευής για πυρόπληκτο κτίσμα 120 τ.μ. και έχτισε ξενοδοχείο... 2.000 τετραγωνικών

Τατόι: Πήρε άδεια επισκευής για πυρόπληκτο κτίσμα 120 τ.μ. και έχτισε ξενοδοχείο… 2.000 τετραγωνικών

Μόλις ολοκληρωθεί η διοικητική διαδικασία, το κτίσμα αναμένεται να κριθεί οριστικά κατεδαφιστέο

Ένα αυθαίρετο ξενοδοχείο, περίπου 2.000 τετραγωνικών μέτρων, χτίστηκε δίπλα στη νότια πύλη του κτήματος Τατοΐου, με άδεια επισκευής πυρόπληκτου κτίσματος, παρά τις υποσχέσεις της κυβέρνησης για κατεδάφιση των αυθαιρέτων.

Το πρώτο πρόστιμο που επιβλήθηκε πέρυσι από την Πολεοδομία, ωστόσο, δεν εμπόδισε τους επιχειρηματίες, οι οποίοι κόντεψαν να ολοκληρώσουν την ανέγερση του κτιρίου. Με παρέμβαση του υπουργείου Πολιτισμού πραγματοποιήθηκε νέος έλεγχος από τους επιθεωρητές Περιβάλλοντος, οι οποίοι επέβαλαν βαρύτατο πρόστιμο, που ξεπερνά τα 2,6 εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα, όπως εξηγεί η «Καθημερινή» και προκύπτει από τα έγγραφα των επιθεωρητών Περιβάλλοντος, οι ιδιοκτήτες κατεδάφισαν την καμένη κατοικία από τη μεγάλη φωτιά του 2021 και ξεκίνησαν την ανέγερση ενός ξενοδοχείου.

Τον Σεπτέμβριο του 2022, υποβλήθηκε καταγγελία στην Υπηρεσία Δόμησης Αχαρνών και έγινε έλεγχος, με αποτέλεσμα να διαταχθεί διακοπή εργασιών τον Οκτώβριο.

Οι ιδιοκτήτες κλήθηκαν σε απολογία και τον Δεκέμβριο τους επιβλήθηκε πρόστιμο, ύψους περίπου 570.000 ευρώ.

Συνέχισαν απτόητοι τις εργασίες μέχρι τη νέα καταγγελία στο ΥΠΠΟ

Παρ’ όλα αυτά, οι εργασίες για την ανέγερση του κτίσματος σύντομα ξεκίνησαν και πάλι. Ωστόσο, έγιναν αντιληπτές και, αυτή τη φορά, η υπόθεση καταγγέλθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο ζήτησε την παρέμβαση των επιθεωρητών Περιβάλλοντος.

Με βάση τη νομοθεσία που είχε γίνει για την υπόθεση της Μυκόνου, την οποία είχε αναδείξει το in, συγκροτήθηκε μεικτό κλιμάκιο ελέγχου στο τέλος Φεβρουαρίου και προχώρησε σε έλεγχο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκε η έκθεση αυτοψίας, η οποία καταλήγει στα ίδια συμπεράσματα με την τοπική Πολεοδομία: το ξενοδοχείο έχει έκταση 1.944 τετραγωνικά μέτρα και είναι παράνομο.

Μάλιστα, λόγω του μεγέθους του, αλλά και του γεγονότος ότι η περιοχή βρίσκεται στη ζώνη προστασίας του ορεινού όγκου της Πάρνηθας, το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην ιδιοκτήτρια εταιρεία είναι ιδιαίτερα υψηλό, ξεπερνώντας τα 2,6 εκατ. ευρώ.

Μόλις ολοκληρωθεί η διοικητική διαδικασία, το κτίσμα αναμένεται να κριθεί οριστικά κατεδαφιστέο – το αν και πότε θα κατεδαφιστεί, βεβαίως, είναι μια άλλη ιστορία…

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024