Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οίκος μόδας δημιούργησε τσάντα που αποτελείται κατά 99% από αέρα με τη βοήθεια Έλληνα επιστήμονα

Οίκος μόδας δημιούργησε τσάντα που αποτελείται κατά 99% από αέρα με τη βοήθεια Έλληνα επιστήμονα

Ο γαλλικός οίκος μόδας Coperni ανέπτυξε τη νέα Air Swipe Bag μαζί με τον καθηγητή Ιωάννη Μιχαλούδη.

Η Coperni παρουσιάζει τη νέα Air Swipe Bag στην επίδειξη FW24, κατασκευασμένη κατά 99% από αέρα και κατά 1% από γυαλί. Ο παριζιάνικος οίκος μόδας χρησιμοποιεί το νανοϋλικό silica aerogel της NASA, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως το ελαφρύτερο στερεό στον πλανήτη Γη, για να δημιουργήσει τη φορητή τσάντα που μοιάζει με CD player. Η Coperni ανέπτυξε τη νέα Air Swipe Bag μαζί με τον καθηγητή Ιωάννη Μιχαλούδη.

View this post on Instagram

A post shared by coperni (@coperni)

Αντέχει;

Με την πρώτη ματιά, η τσάντα έχει μια θολή όψη και μια εικόνα που θυμίζει παγωμένα και παγιδευμένα σύννεφα. Φαίνεται εξαιρετικά ελαφριά, οπότε οι φαν της τσάντας ίσως θα πρέπει να τη «χειριστούν» με προσοχή, δεδομένου ότι το γυαλί του 1% μπορεί να μην αντέξει αν την κουνάνε μπρος-πίσω όπως κάποιος που κυνηγάει το τρένο σε ώρα αιχμής.

Ο Coperni παίζει με αυτή την ιδέα μετατρέποντας το αεροπήκτωμα της NASA σε μια ομιχλώδη και νεφελώδη τσάντα Air Swipe, η οποία χαρακτηρίζεται ως το σπουδαιότερο αντικείμενο που έχει κατασκευαστεί ποτέ από αυτό το νανοϋλικό διαστημικής τεχνολογίας

Αν οι χρήστες βάλουν αντικείμενα μέσα στη νέα Air Swipe Bag της Coperni, ίσως θα πρέπει να σκεφτούν να φέρουν μόνο ελαφριά είδη πρώτης ανάγκης, αλλιώς μπορεί να χρειαστεί να τα κουβαλήσουν όλα στα χέρια τους.

Η νέα Air Swipe Bag της Coperni ζυγίζει μόνο 33 γραμμάρια, δεδομένου ότι το νανοϋλικό της NASA, το silica aerogel, είναι ένα εξαιρετικά ευαίσθητο και μη εύθραυστο νανοϋλικό. Η διαστημική υπηρεσία το χρησιμοποίησε στην αποστολή stardust, το πρώτο διαστημικό σκάφος που έφερε δείγματα από κομήτη στη Γη το 1999, καθώς αντέχει σε ακραία θερμότητα έως και 1.200 βαθμούς Κελσίου και σε πίεση 4.000 φορές το βάρος του.

@mimisfashionblog It’s for fashion history! #fashion #FashionTikTok #runway #fyp #coperni #bags #science ♬ som original – leozzin

Διαστημική τεχνολογία

Ο Coperni παίζει με αυτή την ιδέα μετατρέποντας το αεροπήκτωμα της NASA σε μια ομιχλώδη και νεφελώδη τσάντα Air Swipe, η οποία χαρακτηρίζεται ως το σπουδαιότερο αντικείμενο που έχει κατασκευαστεί ποτέ από αυτό το νανοϋλικό διαστημικής τεχνολογίας. Η Coperni δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τη διαθεσιμότητα της νέας της κυκλόφορίας, που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της επίδειξης FW24.

Η NASA έχει διερευνήσει τη χρήση του αερογέλου με διάφορους τρόπους, με μια από τις πρώτες προσπάθειες να είναι η ενίσχυσή του με πολυμερή

Η NASA περιγράφει το αεροπήκτωμα ως ένα από τα ελαφρύτερα στερεά υλικά που υπάρχουν στη Γη. Δημιουργείται με το συνδυασμό ενός πολυμερούς με έναν διαλύτη και το μείγμα αυτό σχηματίζει μια γέλη. Στη συνέχεια, το υγρό αφαιρείται ή εξάγεται από το μείγμα για να αντικατασταθεί με αέρα.

@voguegermany @coperni just presented a bag of 99% air on the runway at #parisfashionweek. Made of #nasa‘s nanomaterial silica #aerogel, the lightest solid on planet #earth. #voguegermany #coperni #theairswipebag #waterearthfireair #avatar #avatarthelastairbender #aerogeltech #parisfashionweek2024 #coperniswipe #copernibag ♬ Avatar the Last Airbender – juanito

Εύθραυστη εμφάνιση, ανθεκτική τσάντα

Τα αερογέλη θεωρούνται πορώδη, χαμηλής πυκνότητας και στερεά στην αφή. Αυτές οι ιδιότητες μπορεί να παρακίνησαν την Coperni να πειραματιστεί με αυτό για τη νέα, νεφελώδη τσάντα Air Swipe Bag, καθώς αυτό το ημιδιαφανές υλικό δίνει στη τσάντα τη διαφανή της μορφή, επιτρέποντας στον καπνό στο εσωτερικό της να φαίνεται παγιδευμένος και παγωμένος.

View this post on Instagram

A post shared by coperni (@coperni)

Η NASA έχει διερευνήσει τη χρήση του αερογέλου με διάφορους τρόπους, με μια από τις πρώτες προσπάθειες να είναι η ενίσχυσή του με πολυμερή. Αυτό καθιστά το αερότζελ λιγότερο εύθραυστο, ώστε να μην διαλύεται.

Η δεύτερη μέθοδος περιλαμβάνει τη δημιουργία αερογελών εξ ολοκλήρου από πολυμερή, η οποία δίνει στους ερευνητές ένα ακόμη πιο ισχυρό και εύκαμπτο αερογέλο. Αυτές οι μέθοδοι, σε συνδυασμό με άλλες έρευνες που διεξήγαγε η NASA, μπορεί να χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της νέας Air Swipe Bag του Coperni, της οποίας η εύθραυστη εμφάνιση μπορεί να είναι αρκετά ανθεκτική για να συγκρατεί αντικείμενα, χάρη στην ενίσχυση από γυαλί.

*Mε πληροφορίες από DesignBoom | Kεντρική φωτογραφία θέματος: Instagram | Coperni

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024