Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Στο Δήμο Ηρακλείου η αξιοποίηση των Ενετικών Τειχών - Τον Μάιο αναμένονται οι σχετικές υπογραφές παραχώρησης

Στο Δήμο Ηρακλείου η αξιοποίηση των Ενετικών Τειχών – Τον Μάιο αναμένονται οι σχετικές υπογραφές παραχώρησης

Πράσινο φως και για τα Νεώρια όπου το επόμενο δίμηνο αναμένεται η έγκριση των τευχών δημοπράτησης.

«Με την ανακοίνωση της απόφασης της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη να παραχωρηθεί η χρήση των Ενετικών Τειχών στο Δήμο Ηρακλείου μέσα από μια προγραμματική συμφωνία, ολοκληρώθηκε η ευρεία σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήσαμε στο ΠΣΚΗ» δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Αλέξης Καλοκαιρινός και πρόσθεσε:

«Στη σύσκεψη αναφέρθηκα σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα που βρίσκονται στην ατζέντα της συνεργασίας Δήμου και Υπουργείου, μέσα από μια εμπεριστατωμένη παρουσίαση που περιλάμβανε χάρτες, φωτορεαλιστικά σχέδια, πίνακες, οικονομικά δεδομένα και σχεδιαγράμματα, την οποία και παρέδωσα στην υπουργό.

Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση και στο τέλος της σύσκεψης, η Υπουργός Λίνα Μενδώνη επεσήμανε ότι υπήρξε μια αρκετά ενδιαφέρουσα συνεργασία μαζί μας για την πόλη του Ηρακλείου. Αναφερόμενη στο ζήτημα των Τειχών, τόνισε ότι καταλήξαμε στο να συμπτυχθεί η παραχώρηση και η προγραμματική σύμβαση σε μια προγραμματική συμφωνία με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.

«Στόχος μας είναι τον Μάιο του 2024, στο Ηράκλειο, να υπογραφεί αυτή η συμφωνία παραχώρησης»

Για τα Νεώρια, η Υπουργός ανέφερε ότι η μελέτη είναι έτοιμη και εγκεκριμένη από το Κ.Α.Σ., το επόμενο δίμηνο αναμένεται η έγκριση των τευχών δημοπράτησης, ενώ κοινή βούληση του Υπουργείου, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου είναι ενταχθεί το έργο σε κάποιο από τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου.

Εκφράζω την χαρά του για την παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού στο Ηράκλειο και για την συνεργασία την οποία έχουν αναπτύξει, η οποία έρχεται σε συνέχεια μιας μακράς διαδρομής στην οποία είχα κι εγώ την ευκαιρία να τη συναντήσω και να εκτιμήσω σε πρώτο πρόσωπο την προσφορά της στον πολιτισμό της χώρας μας.

Σήμερα, σε συνέχεια της χθεσινής μας συνάντησης, καταλήγουμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι αυτή είναι η δικαίωση προσπαθειών τις οποίες δεν θα έπρεπε κάποιος να ιδιοποιηθεί. Είναι προσπάθειες που έρχονται από το παρελθόν οι οποίες έχουν ενταθεί και συστηματοποιηθεί από εμάς, με έναν τρόπο που όπως φαίνεται αποδίδει. Το ζήτημα είναι να κοιτάξουμε μπροστά. Να αποδοθούν τα Τείχη στην πόλη, να αποδοθούν στους ανθρώπους. Αυτή η βούληση που εκφράστηκε από την Υπουργό Πολιτισμού, επιστεγάζει την προσπάθεια αλλά κυρίως δρομολογεί μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την πόλη, που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τη φυσιογνωμία της τα επόμενα χρόνια.

Ο Δήμος Ηρακλείου ενδιαφέρεται για τα Τείχη, έχει διαμορφώσει ένα πολύ συγκεκριμένο και συνεκτικό σχέδιο, έχει έμπρακτα αποδείξει την φροντίδα του και με ανθρώπινους και με οικονομικούς πόρους. Αυτή είναι η απαρχή μιας νέας σελίδας για την πόλη του Ηρακλείου, δεδομένου ότι πρόκειται να αποδοθούν στην πόλη χώροι συνολικής έκτασης 350 στρεμμάτων, μαζί με τις αστικές πύλες, τις στρατιωτικές στοές, τις χαμηλές πλατείες, τους προμαχώνες, τους επιπρομαχώνεςκαι την τάφρο. Συνεπώς ανοίγεται μια πολύ ευοίωνη προοπτική για την πόλη, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της».

*πηγή φωτογραφιών facebook Αλέξη Καλοκαιρινού, Δημάρχου Ηρακλείου

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024