Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ημέρα της Γυναίκας: Η Αθήνα τιμά τη ροζ ελληνική σημαία της Γεωργίας Λαλέ

Ημέρα της Γυναίκας: Η Αθήνα τιμά τη ροζ ελληνική σημαία της Γεωργίας Λαλέ

Το συμβολικό έργο της Γεωργίας Λαλέ για τις γυναικοκτονίες θα «ντύσει» την πρόσοψη του Δήμου Αθηναίων.

Το συμβολικό έργο της Γεωργίας Λαλέ για τις γυναικοκτονίες και τη βία κατά των γυναικών, η ροζ ελληνική σημαία, η οποία προκάλεσε κοινωνικές αντιδράσεις και πολιτικές αντιπαραθέσεις πριν λίγους μήνες, θα «ντύσει» την Αθήνα για την Ημέρα της Γυναίκας.

Το έργο λογοκρίθηκε τον Δεκέμβριο του 2023 από το υπουργείο Εξωτερικών, η ηγεσία του οποίου ζήτησε να κατέβει από το ελληνικό προξενείο στη Νέα Υόρκη, μετά τη διαμαρτυρία του «Νίκη» του Δημήτρη Νατσιού, στη Βουλή, περί προσβολής εθνικού συμβόλου και παραμόρφωσης της ελληνικής σημαίας.

«Η Διεθνής Ημέρα των Γυναικών 2024, αποτελεί μία αφορμή για να ενώσουμε τις φωνές μας υπέρ της ενδυνάμωσης των γυναικών και κατά της έμφυλης βίας» – Χάρης Δούκας

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη Διεθνή Ημέρα των Γυναικών που τιμάται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, η πρόσοψη του Δημαρχείου Αθηνών θα «ντυθεί» με το έργο της Γεωργίας Λαλέ, από τις 19:00 μέχρι τα μεσάνυχτα, με τη χρήση της τεχνολογίας 3D projection mapping.

«Η Διεθνής Ημέρα των Γυναικών 2024, αποτελεί μία αφορμή για να ενώσουμε τις φωνές μας υπέρ της ενδυνάμωσης των γυναικών και κατά της έμφυλης βίας. Ο Δήμος Αθηναίων μέσα από μία σειρά δράσεων καλεί όλους τους πολίτες να αγκαλιάσουν τη διαφορετικότητα και να ανατρέψουν τα στερεότυπα. με στόχο μία πιο δίκαιη και συμπεριληπτική κοινωνία. ΜΑΖΙ, ας δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για έναν κόσμο έμφυλης κατανόησης και ισότητας και ας διασφαλίσουμε ότι κάθε γυναίκα θα χαίρει αποδοχής, σεβασμού, εκτίμησης και ισότιμης συμμετοχής» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Ημέρα της Γυναίκας με ΑΔΥΤΟΝ και «Η Ενοχή της Γειτονιάς» της Γεωργίας Λαλέ

Το πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων περιλαμβάνει συζητήσεις, ομιλίες από επιστήμονες και ειδικούς, προβολές ταινιών μικρού μήκους και παράλληλες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Ξεχωριστή παρουσία έχει η εικαστικός Γεωργία Λαλέ με την performance της με τίτλο «ΑΔΥΤΟΝ», για την πραγματοποίηση της οποίας η καλλιτέχνιδα καλεί γυναίκες και θηλυκότητες να της δωρίσουν δικά τους σεντόνια που μπορούν να φέρουν μαζί τους, την ίδια ημέρα και κατά τη διάρκεια της δράσης, καθώς και με την τριήμερη εικαστική της έκθεση με τίτλο «Η Ενοχή της Γειτονιάς».

Με την έκθεσή της, η Ελληνίδα εικαστικός της «Ροζ Σημαίας», Γεωργία Λαλέ, που ζει μόνιμα στη Νέα Υόρκη, μνημονεύει θύματα γυναικοκτονίας και τιμά ανθρώπους που βιώνουν ενδοοικογενειακή βία. Η έκθεση «Η Ενοχή της Γειτονιάς», που θα είναι ανοιχτή προς το κοινό από τις 8 έως και τις 10 Μαρτίου, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το νέο της έργο «Σημαία», φτιαγμένο ειδικά για τη φετινή Διεθνή Ημέρα των Γυναικών.

Sports in

Ολυμπιακός: «Ραντεβού» με την ιστορία – Κόντρα στη Φερεντσβάρος για την πρόκριση στον τελικό

Ο Ολυμπιακός δίνει το πιο σημαντικό ματς του στη σεζόν, καθώς αντιμετωπίζει τη Φερεντσβάρος (16:30), με στόχο την ιστορική πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024