Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το «καυτό» καλοκαίρι του τένις: Το τρίμηνο – φωτιά και η πρώτη φορά μετά το 1992 (vids)

Το «καυτό» καλοκαίρι του τένις: Το τρίμηνο – φωτιά και η πρώτη φορά μετά το 1992 (vids)

Τέσσερις φορές θα αλλάξουν επιφάνεια μέσα σε τρεισήμισι μήνες οι κορυφαίοι τενίστες – Πρώτη φορά σε χώμα οι Ολυμπιακοί Αγώνες μετά το 1992.

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι ένα από τα πιο δύσκολα των τελευταίων δεκαετιών για τους κορυφαίους τενίστες και τις καλύτερες τενίστριες στον κόσμο.  Τα top ονόματα του αθλήματος θα πρέπει μέσα σε τρεισήμισι μήνες να αγωνιστούν σε τρία Grand Slams (σ.σ σε Ρολάν Γκαρός, Γουίμπλεντον, US Open) όπως και σε διάφορα τουρνουά προετοιμασίας πριν από αυτά, αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Όμως, το πιο σημαντικό και το πιο δύσκολο είναι ότι θα κληθούν μέσα σε αυτό το πολύ μικρό χρονικό διάστημα να αγωνιστούν και να ανταπεξέλθουν σε διαφορετικές συνθήκες και επιφάνειες, καθώς θα πρέπει να παίξουν σε χώμα, γρασίδι, χώμα και τσιμέντο.

Το βαρύ πρόγραμμα

Το πρώτο χρονικά Grand Slam στο οποίο θα αγωνιστούν είναι το Ρολάν Γκαρός, το οποίο θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 20 Μαΐου έως τις 9 Ιουνίου. Ένα τουρνουά που διεξάγεται σε χωμάτινη επιφάνεια. Μετά το Γαλλικό Όπεν έχουμε τη σεζόν του γρασιδιού, η οποία ξεκινάει με τουρνουά μικρότερης κατηγορίας (250άρια, 500άρια) και κορυφώνεται με το Γουίμπλεντον, που θα αρχίσει την 1η Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 14 του ίδιου μήνα.

Στη συνέχεια, όμως, θα πρέπει να αγωνιστούν και πάλι σε χωμάτινα τουρνουά για να προετοιμαστούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Οι αγώνες του τένις θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Ρολάν Γκαρός και συγκεκριμένα από τις 27 Ιουλίου μέχρι τις 4 Αυγούστου.

Μετά την ολοκλήρωσή των Ολυμπιακών Αγώνων οι κορυφαίοι τενίστες θα πρέπει να αλλάξουν και πάλι επιφάνεια (σ.σ από χώμα σε τσιμέντο) και να ταξιδέψουν στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, για να λάβουν μέρος σε τουρνουά προετοιμασίας για το US Open. Το τέταρτο και τελευταίο Grand Slam της φετινής σεζόν θα γίνει το διάστημα 26/8 – 8/9.

Μέσα σε τρεισήμισι μήνες θα πρέπει να αλλάξουν τέσσερις φορές επιφάνεια, με την κάθε μία να έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες, μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες γίνονται για πρώτη φορά σε χωμάτινη επιφάνεια μετά από το 1992 και τους αντίστοιχους της Βαρκελώνης. Σε Ατλάντα (1994), Σίδνεϊ (2000), Αθήνα (2004), Πεκίνο (2008), Ρίο Ντε Τζανέιρο (2016) και Τόκιο (2021) πραγματοποιήθηκαν σε σκληρή επιφάνεια. Του Λονδίνου το 2012 έγιναν σε γρασίδι.

Ένα «καυτό» καλοκαίρι, με πολλές και μεγάλες τενιστικές διοργανώσεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ, με τους κορυφαίους τενίστες και τις καλύτερες τενίστριες να υπόσχονται μεγάλες μάχες και θέαμα υψηλού επιπέδου, αντάξιο της ποιότητας και των ικανοτήτων τους.

Τι έγινε πέρσι

Οσον αφορά στους υπερασπιστές των τίτλων, στο περσινό Ρολάν Γκαρός το τρόπαιο στους άνδρες κατέληξε στον σπουδαίο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος επικράτησε του Κάσπερ Ρουντ με 3-0 και στις γυναίκες στην Ίγκα Σβίατεκ, που νίκησε με 2-1 την Καρολίνα Μούτσοβα.

Στο Γουίμπλεντον ο Κάρλος Αλκαράθ νίκησε τον Νόβακ Τζόκοβιτς με 3-2 σετ και κατέκτησε το τρόπαιο, ενώ στις γυναίκες η Μαρκέτα Βοντρούσοβα έκανε την έκπληξη απέναντι στην Ονς Τζαμπέρ με 2-0 σετ και πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο Grand Slam στην καριέρα της.

Στο US Open ο Νόβακ Τζόκοβιτς νίκησε εύκολα στον τελικό τον Ντανίλ Μεντβέντεφ με 3-0 σετ. Στις γυναίκες η Κόκο Γκοφ επικράτησε με ανατροπή 2-1 σετ της Αρίνα Σαμπαλένκα και έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομα της στην ιστορία του τένις.

Στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες

Τέλος, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, που έγιναν το 2021 λόγω της πανδημίας, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους άνδρες και στις γυναίκες η Μπελίντα Μπέντσιτς.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024