Η Γαλάζια Μηχανή του Καταλανού σαρώνει κάθε αντίπαλο και γράφει ιστορία. Με αφετηρία τον αγώνα με την Κοπεγχάγη τον Οκτώβριο του 2022 (5-0) και τερματισμό στην ίδια ομάδα (3-1), η Σίτι έγινε το πρώτο στην ιστορία της κορυφαίας διοργάνωσης που νικά σε εννέα συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια με 3+ γκολ. Συνολικά έχει νικήσει στα 12 τελευταία ματς στο Ετιχαντ και στα 28 από τα 30.
Εγινε επίσης μόλις η τρίτη ομάδα που συμπληρώνει τουλάχιστον δέκα σερί νίκες. Εχουν προηγηθεί η Ρεάλ Μαδρίτης (2014/15) και η Μπάγερν (2019/20).
«Yes, we can», απαντά πλέον ο Πεπ Γκουαρντιόλα στην ερώτηση αν μπορεί η ομάδα του να υπερασπιστεί τον τίτλο της στη διοργάνωση. Πιστεύει τόσο στους παίκτες του ώστε στο τελευταίο παιχνίδι με την Κοπεγχάγη έκανε «δώρο» στον 18χρονο Τζέικομπ Ράιτ το ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι ο 16ος τινέιτζερ της Σίτι που παίρνει το βάπτισμα του πυρός στη διοργάνωση υπό τις οδηγίες του Πεπ και ο 27ος στην καριέρα του Καταλανού.
Στις δηλώσεις του ο Γκουαρντιόλα άνοιξε για πρώτη φορά τα χαρτιά του και είπε αυτό που θεωρούν ως δεδομένο εδώ και καιρό όλοι οι υπόλοιποι: η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε ομάδα.
Εξήγησε πως το μυστικό ήταν η ωρίμανση, ο χρόνος που του έδωσε η ηγεσία του κλαμπ για να χτίσει τη σημερινή ομάδα. Θύμισε τις γκέλες από τη Μονακό, τη Λίβερπουλ, την Τότεναμ για τις οποίες είπε πως όλες όταν στο πλαίσιο της εξέλιξης.
Οι Πολίτες προκρίθηκαν για έβδομη συνεχόμενη σεζόν στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ παίζοντας ουσιαστικά με δεύτερη ομάδα. Ο Πεπ προχώρησε σε επτά αλλαγές και άφησε εκτός τους Φόντεν, Σίλβα που του ζήτησαν να ξεκουραστούν γιατί νοιώθουν εξαντλημένοι. Μην ξεχνάμε πως την Κυριακή η Σίτι πηγαίνει στο Ανφιλντ για να βρεθεί αντιμέτωπη με τη Λίβερπουλ σε ένα ματς που πιθανόν να κρίνει τον τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Η 38η και τελευταία αγωνιστική της Euroleague ξεκαθάρισε την κατάσταση της εξάδας, με τις ομάδες που απομένουν για τα play in να έχουν μπροστά τους -πέρα από τα play off- και μια αρνητική παράδοση…
Ο Ολυμπιακός κατέλαβε την 1η θέση στην κανονική περίοδο της Euroleague και Παναθηναϊκός την 7η. Δείτε πως μπορούν να «πέσουν» μαζί οι δύο «αιώνιοι» στα πλέι οφ της διοργάνωσης.