Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πεπ Γκουαρντιόλα: «Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας της Μάντσεστερ Σίτι»

Πεπ Γκουαρντιόλα: «Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας της Μάντσεστερ Σίτι»

Στις δηλώσεις του ο Γκουαρντιόλα άνοιξε για πρώτη φορά τα χαρτιά του και είπε αυτό που θεωρούν ως δεδομένο εδώ και καιρό όλοι οι υπόλοιποι...

Στο «cruise control» με προορισμό το δεύτερο Τσάμπιονς Λιγκ έχει ρυθμίσει ο Πεπ Γκουαρντιόλα τη Μάντσεστερ Σίτι.

Η Γαλάζια Μηχανή του Καταλανού σαρώνει κάθε αντίπαλο και γράφει ιστορία. Με αφετηρία τον αγώνα με την Κοπεγχάγη τον Οκτώβριο του 2022 (5-0) και τερματισμό στην ίδια ομάδα (3-1), η Σίτι έγινε το πρώτο στην ιστορία της κορυφαίας διοργάνωσης που νικά σε εννέα συνεχόμενα εντός έδρας παιχνίδια με 3+ γκολ. Συνολικά έχει νικήσει στα 12 τελευταία ματς στο Ετιχαντ και στα 28 από τα 30.

Εγινε επίσης μόλις η τρίτη ομάδα που συμπληρώνει τουλάχιστον δέκα σερί νίκες. Εχουν προηγηθεί η Ρεάλ Μαδρίτης (2014/15) και η Μπάγερν (2019/20).

«Yes, we can», απαντά πλέον ο Πεπ Γκουαρντιόλα στην ερώτηση αν μπορεί η ομάδα του να υπερασπιστεί τον τίτλο της στη διοργάνωση. Πιστεύει τόσο στους παίκτες του ώστε στο τελευταίο παιχνίδι με την Κοπεγχάγη έκανε «δώρο» στον 18χρονο Τζέικομπ Ράιτ το ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι ο 16ος τινέιτζερ της Σίτι που παίρνει το βάπτισμα του πυρός στη διοργάνωση υπό τις οδηγίες του Πεπ και ο 27ος στην καριέρα του Καταλανού.

Στις δηλώσεις του ο Γκουαρντιόλα άνοιξε για πρώτη φορά τα χαρτιά του και είπε αυτό που θεωρούν ως δεδομένο εδώ και καιρό όλοι οι υπόλοιποι: η Μάντσεστερ Σίτι μπορεί να νικήσει οποιαδήποτε ομάδα.

Εξήγησε πως το μυστικό ήταν η ωρίμανση, ο χρόνος που του έδωσε η ηγεσία του κλαμπ για να χτίσει τη σημερινή ομάδα. Θύμισε τις γκέλες από τη Μονακό, τη Λίβερπουλ, την Τότεναμ για τις οποίες είπε πως όλες όταν στο πλαίσιο της εξέλιξης.

Οι Πολίτες προκρίθηκαν για έβδομη συνεχόμενη σεζόν στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ παίζοντας ουσιαστικά με δεύτερη ομάδα. Ο Πεπ προχώρησε σε επτά αλλαγές και άφησε εκτός τους Φόντεν, Σίλβα που του ζήτησαν να ξεκουραστούν γιατί νοιώθουν εξαντλημένοι. Μην ξεχνάμε πως την Κυριακή η Σίτι πηγαίνει στο Ανφιλντ για να βρεθεί αντιμέτωπη με τη Λίβερπουλ σε ένα ματς που πιθανόν να κρίνει τον τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024