Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γεραπετρίτης: Η επίθεση στην Οδησσό ερευνάται

Γεραπετρίτης: Η επίθεση στην Οδησσό ερευνάται

Τηλεδιάσκεψη ΕΕ το απόγευμα για «τα περαιτέρω βήματα σε σχέση με την ενίσχυση του αμυντικού αγώνα της Ουκρανίας κατά της ρωσικής επιθετικότητας»

Μία επίθεση η οποία είναι υπό διερεύνηση τόσο ως προς τα αίτια όσο και την πηγή χαρακτήρισε το χτύπημα στο λιμάνι της Οδησσού την Τετάρτη, πολύ κοντά στο σημείο όπου βρισκόταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης από το βήμα της Βουλής.

Κατά την δευτερολογία του στη συζήτηση της ολομέλειας για την ψήφιση του νομοσχεδίου που αφορά τα ιδιωτικά πανεπιστήμια με τίτλο: «Ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου – Πλαίσιο λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων» ο Γεραπετρίτης απάντησε για τα όσα συνέβησαν στην Ουκρανία, σημειώνοντας ότι η Αθήνα είναι σε συνεργασία άμεση αυτή τη στιγμή με τις Ουκρανικές αρχές, «έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση του γεγονότος».

Τηλεδιάσκεψη το απόγευμα

Όπως επεσήμανε δε ο Υπουργός Εξωτερικών «δεν υπήρξε άμεση απειλή, ή κίνδυνος ζωής, ή ακεραιότητας. Βεβαίως υπήρξε, όπως γνωρίζετε, μία επίθεση, η οποία αυτή τη στιγμή διερευνάται σε ό,τι αφορά τα αίτια και την πηγή».

Ο Γεραπετρίτης αναφέρθηκε ακόμα σε μία τηλεδιάσκεψη που θα λάβει χώρα το απόγευμα της Πέμπτης και πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της γαλλικής κυβέρνησης, μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών και υπουργών Άμυνας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία θα συζητηθεί το ουκρανικό ζήτημα «και τα περαιτέρω βήματα σε σχέση με την ενίσχυση του αμυντικού αγώνα της Ουκρανίας κατά της ρωσικής επιθετικότητας».

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024