Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: Διήμερη παράταση για την κατάθεση των πορισμάτων στην Εξεταστική

Τέμπη: Διήμερη παράταση για την κατάθεση των πορισμάτων στην Εξεταστική

Το άρον άρον κλείσιμο των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη, η δικογραφία της εισαγγελίας εφετών Λάρισας και η παράταση που δόθηκε για τα πορίσματα των κομμάτων.

Δύο ημέρες παράταση στα κόμματα για την κατάθεση των πορισμάτων στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών» δόθηκε από το προεδρείο. Η αρχική προθεσμία είχε οριστεί για την Παρασκευή, 8 Μαρτίου και με τη διήμερη παράταση ο χρονικός ορίζοντας για την κατάθεση των πορισμάτων είναι η Κυριακή, 10 Μαρτίου. Η συζήτηση στην εξεταστική επιτροπή, επί των πορισμάτων των κομμάτων, θα διεξαχθεί το μεσημέρι της Δευτέρας, 11 Μαρτίου.

Η δικογραφία της εισαγγελίας εφετών Λάρισας έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να δοθεί η παράταση

Είναι εύλογο το γεγονός πως δόθηκε παράταση αν αναλογιστεί κανείς το φόρτο εργασίας που προκάλεσε στα μέλη της εξεταστικής επιτροπής η δικογραφία της εισαγγελίας εφετών Λάρισας που έφτασε στα χέρια τους την τελευταία μέρα του Φεβρουαρίου και αφου προηγουμένως η πλειοψηφία του προεδρείου είχε «σφυρίξει» τη λήξη των εργασιών της Επιτροπής άρον άρον.

Η δικογραφία αριθμεί 1.089 σελίδες και περιλαμβάνει μηνυτήριες αναφορές, εκθέσεις εξέτασης μαρτύρων, πορίσματα εκθέσεων πραγματογνωμοσυνών και το πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το δυστύχημα.

Η δικογραφία «ήρθε μισή» δήλωνε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Να σημειωθεί πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής, Βασίλης Κόκκαλης, είχε καταγγείλει πως η δικογραφία για τα Τέμπη «ήρθε μισή» καθώς απουσιάζουν οι απολογίες κατηγορουμένων όπως και έγγραφα που προσκόμισαν οι μάρτυρες.

«Δικαιολογημένα η κοινωνία θεωρεί ότι από την εξεταστική επιτροπή δεν θα προκύψει κάτι για ευθύνες πολιτικών προσώπων, ούτε μάρτυρες εκλήθησαν ουσιαστικοί αλλά σταμάτησε τις εργασίες χωρίς να έχει έρθει η δικογραφία» ήταν τα πρώτα λόγια του.

«Από την ανάγνωση της δικογραφίας φανερώνεται η ανάγκη κλήτευσης ουσιωδών μαρτύρων, διότι ο Κώστας Αχ. Καραμανλής προκύπτει ότι ενημερωνόταν για την έλλειψη ασφάλειας των σιδηροδρόμων. Αυτό προκύπτει από τις καταθέσεις ανώτατων στελεχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ» ανέφερε.

Ζήτησε «το αυτονόητο», δηλαδή «να κληθούν οι ουσιαστικοί μάρτυρες στην Εξεταστική Επιτροπή, Γεννιδούνιας, Τσαλίδης, Κατσούλης, Τριαντόπουλος» και «να μας δοθεί η δυνατότητα να πούμε την αλήθεια στην κοινωνία, να λάμψει η αλήθεια».

Στο τέλος τόνισε πως η δικογραφία «ήρθε μισή» εξηγώντας πως «απουσιάζουν απολογίες κατηγορουμένων και έγγραφα που προσκόμισαν οι μάρτυρες».

Τη χορήγηση και διαβίβαση στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής του συνόλου της μέχρι σήμερα σχηματισθείσας δικογραφίας ζήτησαν από τον πρόεδρο της Εξεταστικής  οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Αίτημα για έκτακτη συνεδρίαση της Εξεταστικής προκειμένου να συζητηθούν τα στοιχεία της δικογραφίας κατέθεσε με επιστολή του προς το προεδρείο της Επιτροπής το ΚΚΕ.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024