Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Στην Ολομέλεια εν μέσω αντιδράσεων το νομοσχέδιο

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Στην Ολομέλεια εν μέσω αντιδράσεων το νομοσχέδιο

Μετά από διήμερη συζήτηση και τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών το νομοσχέδιο θα τεθεί προς ψήφιση την Παρασκευή.

Εισάγεται σήμερα στην Ολομέλεια της  Βουλής το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, εν μέσω θύελλας αντιδράσεων, με τους φοιτητές να βρίσκονται εδώ και δύο μήνες στους δρόμους,  και την εκπαιδευτική κοινότητα να διαμαρτύρεται έντονα.

Μετά από διήμερη συζήτηση και τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών το νομοσχέδιο θα τεθεί προς ψήφιση την Παρασκευή.

Οι φοιτητές προειδοποιούν ότι την Παρασκευή ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, «θα βουλιάξει η Αθήνα»

Το επίμαχο νομοσχέδιο, έγινε δεκτό με τις ψήφους μόνο της ΝΔ, από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής την περασμένη Δευτέρα. Κατά τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, του ΚΚΕ, της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, της ΚΟ των Σπαρτιατών και της ΚΟ Νίκης, ενώ την επιφύλαξή τους να τοποθετηθούν στη συζήτηση της ολομέλειας, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Λύσης και της Πλεύσης Ελευθερίας.

Πανελλαδικό συλλαλητήριο την Παρασκευή

Οι φοιτητές από την πλευρά τους, κορυφώνουν τις αντιδράσεις και την Παρασκευή οργανώνουν πανελλαδικό συλλαλητήριο, στις 12.00 στα Προπύλαια.

«Να βουλιάξει η Αθήνα»,  σημειώνουν. «Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι πανελλαδικά, όλοι οι φορείς της πανεπιστημιακής και πανεκπαιδευτικής κοινότητας, εργατικά σωματεία, μαθητές θα γίνουμε ορμητικό ποτάμι όσο στη Βουλή θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο που διαλύει τις σπουδές, το μέλλον και την προοπτική μας», τονίζεται στο δελτίο Τύπου από τον Συντονισμό Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας.

Τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ., έως τις 15:00 την Παρασκευή,  προκήρυξαν το Εργατικό Κέντρο Αθήνας και η ΑΔΕΔΥ. Τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα αξιοποιούν την τετράωρη στάση εργασίας και καλούν στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, στηρίζοντας το πανελλαδικό φοιτητικό συλλαλητήριο.

Η Ομοσπονδία των Πανεπιστημιακών, η ΠΟΣΔΕΠ, με ομόφωνη απόφασή της καλεί σε κινητοποίηση τον κλάδο τις μέρες συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής με προκήρυξη απεργίας για τις 7 και 8 Μάρτη.

Στην κινητοποίηση καλεί και η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ), η οποία προκήρυξε στάση εργασίας την Πέμπτη 7 Μάρτη από τις 11 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου και απεργία στις 8 Μάρτη, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

24ωρη απεργία, προκήρυξε η ΟΛΜΕ, εκφράζοντας την ομόφωνη αντίθεσή της στο νομοσχέδιο και καλώντας μαζικά σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

Sports in

Πώς έζησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης το κρίσιμο πέναλτι του Ελ Κααμπί

Με κομμένη την ανάσα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης παρακολουθεί και ξεσπά μόλις η μπάλα μπαίνει στα δίχτυα του Ντόουγκλας Λουίς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024