Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Σήμερα τιμωρήθηκαν η Δημοκρατία και η ελεύθερη ψήφος» δηλώνει στο in ο γιος του Μπελέρη

«Σήμερα τιμωρήθηκαν η Δημοκρατία και η ελεύθερη ψήφος» δηλώνει στο in ο γιος του Μπελέρη

Ο Πέτρος Μπελέρης μιλάει για πολιτική απόφαση

«Πολιτική» χαρακτηρίζει το περιβάλλον του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου της Αλβανίας που τον έκρινε ένοχο για «εκλογική διαφθορά» και τον καταδίκασε σε δύο χρόνια φυλάκισης.

Μιλώντας στο in ο γιος του Φρέντι Μπελέρη, Πέτρος, αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης τόνισε ότι είναι απόλυτα σύμφωνη με όσα θέλει να κάνει το «καθεστώς του Έντι Ράμα, εναντίον του δημάρχου Χειμάρρας, του εκλεγμένου δημάρχου και όλων των Χειμαρριωτών».

Σύμφωνα με τον Πέτρο Μπελέρη η απόφαση είναι «μία τιμωρία της ελεύθερης ψήφου. Μία τιμωρία της δημοκρατίας. Μία τιμωρία του Κράτους Δικαίου. Αυτά αποφάσισαν να τιμωρήσουν σήμερα οι δικαστές του SPAK. Πιστεύω όμως ότι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο».

«Θα φτάσουμε μέχρι τέλους»

Δήλωσε δε ότι πρόθεση του Φρέντι Μπελέρη είναι να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, να κάνει ότι είναι απαραίτητο και έχει την υπομονή να πάει την υπόθεση μέχρι τέλους, προκειμένου να δικαιωθεί. Ενώ όπως είναι σαφές ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας θα προχωρήσει σε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Ο Πέτρος Μπελέρης μιλώντας στο in εξέφρασε το φόβο της προσπάθειας «δημιουργίας τετελεσμένων στο Δήμο Χειμάρρας», ενώ διερωτάται αν ο στόχος τελικά είναι η επανάληψη των εκλογών ή να πάρουν την εξουσία με τη βία.

Υπενθύμισε ότι η Αθήνα έχει θέσει στην Αλβανία τρεις προϋποθέσεις για τη δίκη, από τις οποίες όπως είπε δεν έχει γίνει σεβαστή καμία.

Τόνισε ωστόσο ότι με το σθένος που έχει δείξει τόσο ο πατέρας του όσο και το σύνολο των Χειμαρριωτών, μέχρι σήμερα με το ίδιο σθένος «θα κερδίσουμε το Δήμο ξανά», ενώ θεωρεί βέβαιο ότι η κυβέρνηση Ράμα θα λάβει και την απαιτούμενη απάντηση από την ελληνική κυβέρνηση.

Η δικαστής

Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις που αφορούν τη μία εκ των τριών διαστών, την Ιρένα Σπάτα-Γκιόκα, η οποία είχε συλληφθεί στην Ελλάδα το 2002 έχοντας παραποιήσει την προξενική της θεώρηση με στόχο να αποκτήσει ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς, ενώ δεν είναι, με αποτέλεσμα βάσει των κανονισμό Σένγκεν να της απαγορευθεί η είσοδος για 12 χρόνια και τελικά να μπει στο δικαστικό Σώμα με παρέμβαση της κυβέρνησης Ράμα, ο Πέτρος Μπελέρης σημειώνει ότι όλοι έμειναν έκπληκτοι από τις καταγγελίες.

Χαρακτήρισε την υπόθεση της δικαστή ως «το κερασάκι στην τούρτα» σε μία υπόθεση που όπως τόνισε αυτό που συμβαίνει είναι τραγικό καθώς «συνδυαστικά με το κλίμα ανθελληνισμού και του νοσηρού εθνικισμού που καλλιεργείται στα αλβανικά ΜΜΕ, μένει και δηλητηριάζει και την αλβανική κοινωνία, με στόχο να δικαιολογηθεί αυτή η σαθρή κατηγορία και η κενή δικογραφία που υπάρχει».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024