Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Facebook, το Instagram της Meta λειτουργούν ξανά μετά από παγκόσμια διακοπή λειτουργίας

Το Facebook, το Instagram της Meta λειτουργούν ξανά μετά από παγκόσμια διακοπή λειτουργίας

Τα κοινωνικά δίκτυα του Facebook και του Instagram επανήλθαν, όμως είναι όπως πάντα σημαντικό να μάθουμε την αιτία της κατάρρευσης των σέρβερ.

Το Facebook και το Instagram, που ανήκουν στη Meta, επανήλθαν την Τρίτη μετά από μια δίωρη και πλέον διακοπή λειτουργίας που προκλήθηκε από τεχνικό πρόβλημα και επηρέασε εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες παγκοσμίως. Οι διακοπές ξεκίνησαν περίπου στις 10 π.μ. ώρα Ελλάδας, με πολλούς χρήστες να δηλώνουν στην αντίπαλη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X ότι είχαν βγει από το Facebook και το Instagram και δεν μπορούσαν να συνδεθούν.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Λευκού Οίκου παρακολουθούσε το περιστατικό και δεν γνώριζε για κάποια συγκεκριμένη κακόβουλη δραστηριότητα στον κυβερνοχώρο αυτή τη στιγμή, δήλωσε εκπρόσωπος. Στο αποκορύφωμα της διακοπής, υπήρχαν περισσότερες από 550.000 αναφορές διακοπών για το Facebook και περίπου 92.000 για το Instagram, σύμφωνα με τον ιστότοπο Downdetector.com για την παρακολούθηση διακοπών.

«Νωρίτερα σήμερα, ένα τεχνικό πρόβλημα προκάλεσε στους ανθρώπους δυσκολία πρόσβασης σε ορισμένες από τις υπηρεσίες μας. Επιλύσαμε το ζήτημα … για όλους όσους επηρεάστηκαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Meta, Άντι Στόουν, σε ανάρτηση στο X, χωρίς να διευκρινίσει το ζήτημα. Χωρίς αυτό να είναι το μοναδικό πρόβλημα της Meta. Καθώς η Meta έχει προβλήματα και με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τόσο το Facebook όσο και το Instagram της Meta κατέρρευσαν για περισσότερες από δύο ώρες.

Μικρή πτώση σημείωσε στο χρηματιστήριο – Το πρόβλημα έγκειται στην ασφάλεια των δεδομένων

Η Meta, οι μετοχές της οποίας σημείωσαν πτώση 1,2% στις απογευματινές συναλλαγές, δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τεχνικό πρόβλημα. Η εταιρεία έχει περίπου 3,19 δισεκατομμύρια καθημερινά ενεργούς χρήστες στην οικογένεια εφαρμογών της, η οποία περιλαμβάνει επίσης το WhatsApp και το Threads. Το ταμπλό κατάστασής της έδειξε νωρίτερα ότι η διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών για το WhatsApp Business αντιμετώπιζε επίσης προβλήματα.

Ωστόσο, η διακοπή λειτουργίας για το WhatsApp και το Threads ήταν πολύ μικρότερη, σύμφωνα με το Downdetector, το οποίο παρακολουθεί τις διακοπές λειτουργίας συγκεντρώνοντας αναφορές κατάστασης από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των χρηστών. Αρκετοί εργαζόμενοι της Meta δήλωσαν στην ανώνυμη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Blind ότι δεν μπορούσαν να συνδεθούν στα εσωτερικά συστήματα εργασίας τους, γεγονός που τους άφησε να αναρωτιούνται αν απολύθηκαν, σύμφωνα με αναρτήσεις που είδε το Reuters.

Η διακοπή λειτουργίας ήταν μεταξύ των κορυφαίων trending θεμάτων στο X, πρώην Twitter, με τον ιδιοκτήτη της πλατφόρμας Elon Musk να ρίχνει βολές κατά της Meta με μια ανάρτηση που έλεγε: «Αν διαβάζετε αυτή την ανάρτηση, είναι επειδή οι διακομιστές μας λειτουργούν».Η ίδια η X έχει αντιμετωπίσει αρκετές διακοπές στην υπηρεσία της μετά την αγορά της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης από τον Μασκ για 44 δισεκατομμύρια δολάρια τον Οκτώβριο του 2022, με μια διακοπή τον Δεκέμβριο να προκαλεί προβλήματα σε περισσότερους από 77.000 χρήστες σε χώρες από τις ΗΠΑ έως τη Γαλλία.

Sports in

Πρεμιέρα ο Τσιτσιπάς στο Madrid Open, για την πρόκριση στον 4ο γύρο η Σάκκαρη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κάνει πρεμιέρα στο Madrid Open απέναντι στον Βραζιλιάνο Τιάγκο Μοντέιρο ενώ η Μαρία Σάκκαρη θα κοντραριστεί στον 3ο γύρο του τουρνουά με την Αμερικανίδα Σλόαν Στέφενς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024