Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ειρήνη Αγαπηδάκη: Η προσωπική της μάχη με την παχυσαρκία - Πώς κατάφερε να χάσει τα περιττά κιλά

Ειρήνη Αγαπηδάκη: Η προσωπική της μάχη με την παχυσαρκία – Πώς κατάφερε να χάσει τα περιττά κιλά

«Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είχα παραπάνω κιλά. Ξεπέρασα τα 100 και από εκεί και μετά ήταν πάρα πολύ δύσκολο...»

Κάθε χρόνο στις 4 Μαρτίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας, η οποία έρχεται να υπενθυμίσει σε όλους μας τον αγώνα για την αντιμετώπιση της επικίνδυνης αυτής επιδημίας της εποχής μας.

Πάνω από το 1/6 του παγκόσμιου πληθυσμού είναι υπέρβαροι και από αυτούς τουλάχιστον 300.000.000 πάσχουν από νοσογόνο παχυσαρκία.

Για τη χώρα μας τα στοιχεία είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά, καθώς δείχνουν πως το 63% των ενηλίκων είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.

«Ξεπέρασα τα 100 κιλά»

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, προχώρησε σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση για τη μάχη που έδωσε για να απαλλαγεί από τα 100 και πλέον κιλά που είχε φτάσει.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως παιδί και ως νεαρό κορίτσι και αποκάλυψε πως πήρε την απόφαση να χάσει βάρος.

«Από παιδί από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είχα παραπάνω κιλά. Κάποια στιγμή στη νεαρή μου, ενήλικη ζωή, ξεπέρασα τα 100 κιλά και από εκεί και μετά ήταν πάρα πολύ δύσκολο μόνη μου, οπότε το προσπάθησα να χάσω βάρος γιατί χρησιμοποιούσα αυτές τις δίαιτες, που είναι για όλους. Την εποχή που ήμουν εγώ νέα ήταν οι χημικού τύπου δίαιτες στη μόδα. Προσπάθησα μια – δυο φορές με αυτές, δεν τα κατάφερα. Και τα κατάφερα πραγματικά όταν βρήκα έναν άνθρωπο έναν διατροφολόγο, ο οποίος μπορούσε να με κατευθύνει σωστά με βάση τις δικές μου διατροφικές επιλογές να μπορέσω να μην στερηθώ και το γλυκό», εξομολογήθηκε η κα Αγαπηδάκη στην ΕΡΤ.

«Χρειάζεσαι βοήθεια, υποστήριξη και κυρίως τη δυνατότητα την οικονομική»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο της βοήθειας και κυρίως της οικονομική στήριξης, που χρειάζεται να έχουν τα παχύσαρκα άτομα ώστε να καταφέρουν τελικά να χάσουν κιλά:

«Η αλήθεια είναι ότι είναι κάτι δύσκολο. Δεν είναι εύκολο, χρειάζεσαι βοήθεια, υποστήριξη και κυρίως τη δυνατότητα την οικονομική. Πιστεύω αν και εγώ είχα τη δυνατότητα να την έχω δωρεάν θα το είχα κάνει νωρίτερα στη ζωή μου. Είναι κάτι το οποίο δεν είναι φθηνό», ανέφερε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Τα προγράμματα κατά της παχυσαρκίας

Μετά το πρόγραμμα παιδικής παχυσαρκίας που έχει υλοποιήσει το υπουργείο Υγείας, θα ξεκινήσει και το αντίστοιχο πρόγραμμα για ενήλικες, με δωρεάν υπηρεσίες υγείας στους πολίτες και την υποστήριξη ψυχολόγων, διατροφολόγων και όλες τις εμπλεκόμενες ειδικότητες.

Όπως σημείωσε η κα Αγαπηδάκη: «Θα δείτε αναλυτικά όταν έρθει η ώρα τη δράση που περιλαμβάνει και το πως συνδυάζει το φαρμακευτικό μέσο με όλα αυτά που έχουν να κάνουν με την άσκηση, είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσουμε να κινούμαστε, να μπει η χώρα μας σε κίνηση, τα παιδιά μας και όχι απλώς να εστιάζουμε στο κομμάτι της διατροφής γιατί αυτό είναι το ένα κομμάτι, το άλλο βασικό έχει να κάνει με τη φυσική δραστηριότητα».

Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024