Σάββατο 13 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οικοδομώντας την Ευρώπη μαζί με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης

Οικοδομώντας την Ευρώπη μαζί με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης

Το δίκτυο υλοποιείται σε στενή συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Περιφερειακών και Τοπικών Συμβούλων της Επιτροπής των Περιφερειών.

Ο Δήμος Νισύρου είναι ένας από τους 1000 δήμους – εταίρους του δικτύου «Οικοδομώντας την Ευρώπη μαζί με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης», ενός πανευρωπαϊκού δικτύου τοπικά εκλεγμένων πολιτικών.

Ειδικότερα, το δίκτυο «Οικοδομώντας την Ευρώπη μαζί με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης» μόλις καλωσόρισε το 1000ο μέλος του αυτή την εβδομάδα. Με μέλη σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας με 27 συνεργαζόμενους δήμους, είναι ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο τοπικά εκλεγμένων πολιτικών, δημιουργώντας μια άνευ προηγουμένου συμμαχία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των τοπικών κυβερνήσεων.

Το δίκτυο BELC υλοποιείται σε στενή συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Περιφερειακών και Τοπικών Συμβούλων της Επιτροπής των Περιφερειών.

 Στα μέλη, που μπορούν να ενταχθούν σε εθελοντική βάση, δίνεται η ευκαιρία να επισημάνουν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγκεκριμένα ζητήματα που έχουν απήχηση στην εκλογική τους περιφέρεια, όπως η χρηματοδότηση νέων αγροτών, η ερήμωση των αγροτικών περιοχών, η δημιουργία έξυπνων πόλεων, η ενεργειακή απόδοση των κτιρίων κ.λπ. .
Σεμινάρια και άλλες παροχές

Τα μέλη του δικτύου BELC, έχουν προνομιακή πρόσβαση σε επίσημες πηγές επικοινωνίας της ΕΕ στη δική τους γλώσσα. Τους προσφέρονται επίσης σεμινάρια, πρόσβαση σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα για αλληλεπίδραση με τους ομολόγους τους σε ολόκληρη την ΕΕ, καθώς και η ευκαιρία να επισκεφθούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες και να συνομιλήσουν με τα θεσμικά όργανα της ΕΕ που ασχολούνται με τα θέματα που τους ενδιαφέρουν.

 Το έργο διαθέτει επίσης μια τοπική ομάδα υποστήριξης, που αποτελείται από υπεύθυνους επικοινωνίας και συντονιστές σε κάθε κράτος μέλος, για πρόσθετη υποστήριξη στα μέλη.

Sports in

Εκεί που δεν έφτασε ποτέ κανείς άλλος Έλληνας -σε μια σεζόν- στα κύπελλα Ευρώπης (vids)

Ο Κώστας Φορτούνης κάνει πράγματα που νομίζαμε πως δεν υπάρχουν στα μέρη μας και…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 13 Απριλίου 2024