Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναβαθμίσεις στο Google Drive - Τι αλλάζει στο… «σύννεφο»

Αναβαθμίσεις στο Google Drive – Τι αλλάζει στο… «σύννεφο»

Σημαντική βελτίωση της εμπειρίας αναπαραγωγής βίντεο και ένα ανανεωμένο περιβάλλον εργασίας χρήστη για την αναζήτηση αρχείων.

Φρέσκα νέα από την Google που ανακοίνωσε αλλαγές και προσθήκες που θα βελτιώσουν σημαντικά την εμπειρία των χρηστών του Google Drive.

«Αχίλλειος πτέρνα» η αναπαραγωγή βίντεο με τις αλλαγές να έρχονται να επιδιορθώσουν τις καθυστερήσεις που παρατηρούνταν. Οι μηχανικοί του τεχνολογικού κολοσσού εργάζονται πάνω στην ενσωμάτωση του Dynamic Adaptive Streaming over HTTP (DASH) στο Google Drive. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει την αναπαραγωγή εικόνας με προσαρμοσμένο ρυθμό μετάδοσης λαμβάνοντας υπόψη την ανάλυση του βίντεο και την ισχύ της σύνδεσης του χρήστη στο διαδίκτυο.

Μειωμένο buffering και ομαλότερη αναπαραγωγή

Αυτό μεταφράζεται σε σημαντική βελτίωση της εμπειρίας αναπαραγωγής βίντεο. Προσφέρει ταχύτερους χρόνους φόρτωσης, μειωμένο buffering και ομαλότερη αναπαραγωγή.

Η νέα αυτή τεχνολογία θα χρησιμοποιείται σε όλα τα πρόσφατα ανεβασμένα βίντεο και υπάρχουν σχέδια να επεκταθεί και στα βίντεο που είναι ήδη ανεβασμένα στο Drive μέχρι το τέλος του έτους.

Αναζήτηση αρχείων

Η Google εισάγει επίσης ένα ανανεωμένο περιβάλλον εργασίας χρήστη (UI) για την αναζήτηση αρχείων στο Google Drive, ξεκινώντας από τις συσκευές iOS. Αυτό το νέο UI στοχεύει στον εξορθολογισμό της διαδικασίας αναζήτησης και στη βελτίωση της παραγωγικότητας των χρηστών. Οι βασικές βελτιώσεις περιλαμβάνουν:

  • Απλοποιημένη πρόσβαση σε φίλτρα.
  • Φίλτρα αναζήτησης με βάση το πλαίσιο. Καθώς οι χρήστες πληκτρολογούν τα ερωτήματά τους, εμφανίζονται σχετικές προτάσεις φίλτρων.
  • Εξειδίκευση επιλογών αναζήτησης.

Αυτές οι βελτιώσεις είναι επί του παρόντος διαθέσιμες για τους πελάτες του Google Workspace, τους συνδρομητές του Google Workspace Individual και τους χρήστες του Google Drive σε συσκευές iOS. Η ανάπτυξη σε συσκευές Android αναμένεται να ακολουθήσει σύντομα.

Τα νέα φίλτρα έχουν σχεδιαστεί για να απλοποιήσουν τη διαδικασία αναζήτησης, καθιστώντας την ταχύτερη και πιο διαισθητική για τους χρήστες.

Αυτές οι αναβαθμίσεις εδραιώνουν περαιτέρω τη θέση του Drive ως μια αξιόπιστη και ευέλικτη λύση αποθήκευσης στο cloud («σύννεφο) που ανταποκρίνεται τόσο στις προσωπικές όσο και στις επαγγελματικές ανάγκες.

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024