Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αρκτούρος: Λύκαινες από την εμπόλεμη Ουκρανία μεταφέρθηκαν στη Φλώρινα

Αρκτούρος: Λύκαινες από την εμπόλεμη Ουκρανία μεταφέρθηκαν στη Φλώρινα

Η Ντόρα και η Βενέρα μεγάλωσαν σε αιχμαλωσία και διασώθηκαν από μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Στο καταφύγιο του Αρκτούρου στις Αγραπιδιές Φλώρινας βρίσκονται πλέον δύο λύκαινες που είχαν αιχμαλωτιστεί από ιδιώτες στην Ουκρανία και εγκαταλείφθηκαν με την έναρξη του πολέμου.

H Ντόρα, 4 ετών, μεγάλωσε σε αιχμαλωσία κοντά σε ιδιώτες στην πόλη Ζιτομίρ αλλά έμεινε μόνη σε ένα κλουβί όταν οι ιδιοκτήτες της εγκατέλειψαν τη χώρα. Για λίγο καιρό, οι ντόπιοι την τάιζαν περίπου φορά κάθε τρεις μέρες περίπου.

Η εκκένωση ήταν επικίνδυνη λόγω των ναρκών στην περιοχή, όμως η οργάνωση Wild Animal Rescue κατάφερε τελικά να τη διασώσει. Όταν η λύκαινα υποβλήθηκε σε εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι πάσχει από ραχίτιδα στα πίσω πόδια.

Μία από τις δύο λύκαινες σε φωτογραφία του Αρκτούρου

Η δεύτερη λύκαια, η Βενέρα, είναι μόλις 9 μηνών. Βρέθηκε στην περιοχή του Κιέβου και, όπως εκτιμούν οι φιλοζωικές οργανώσεις, πιθανότατα, είχε αγοραστεί από ιδιοκτήτες που την μπέρδεψαν με σκύλο και τελικά την εγκατέλειψαν εν μέσω του πολέμου.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η οργάνωση International Fund for Animal Welfare (IFAW), η οποία επικοινώνησε με τον Αρκτούρο.

Τα ζώα μεταφέρθηκαν από την Wild Animal Rescue στα σύνορα Πολωνίας – Ουκρανίας κι από εκεί παρελήφθησαν για το τελικό σκέλος του ταξιδιού.

Οι δύο λύκοι ζουν προσωρινά σε ξεχωριστούς χώρους ώστε η ομάδα του Αρκτούρου να μπορεί να παρακολουθεί τη συμπεριφορά τους όσο είναι μόνοι τους.

Τελικά, η Ντόρα και η Βενέρα είτε θα ενωθούν με την αγέλη ή θα δημιουργήσουν τη δική τους στο μεγάλο καταφύγιο, το οποίο μοιάζει πολύ με τον φυσικό τους βιότοπο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024