Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεγάπτερες φάλαινες φωτογραφήθηκαν για πρώτη φορά να κάνουν σεξ – Και ήταν και οι δύο αρσενικές

Μεγάπτερες φάλαινες φωτογραφήθηκαν για πρώτη φορά να κάνουν σεξ – Και ήταν και οι δύο αρσενικές

Έκπληκτοι οι βιολόγοι με δύο κήτη που άρχισαν να ερωτοτροπούν δίπλα στη βάρκα τους.

Οι δύο γίγαντες δεν έδειξαν καμία ντροπή όταν πλησίασαν τη βάρκα σε απόσταση 3-5 μέτρων και άρχισαν τις περιπτύξεις μπροστά στα μάτια των έκπληκτων βιολόγων.

Ερευνητές στη Χαβάη παρουσιάζουν τις πρώτες γνωστές φωτογραφίες μεγάπτερων φαλαινών την ώρα της ερωτικής επαφής, μια πρωτιά που αποκτά πικάντικες διαστάσεις επειδή και τα δύο ζώα ήταν αρσενικά.

Οι δύο φάλαινες κολυμπούν πλάι-πλάι την ώρα της επαφής (Lyle Krannichfeld, Brandi Romano)

Οι ομοφυλοφιλικές επαφές είναι σύνηθες φαινόμενο στο ζωικό βασίλειο και έχουν παρατηρηθεί μεταξύ άλλων σε δελφίνια και όρκες. Είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται σε πραγματικές φάλαινες, κήτη που δεν έχουν δόντια και φιλτράρουν την τροφή τους με μπαλένες, οστέινες δομές σαν χτένια.

Παρόλο που το είδος μελετάται εδώ και δεκαετίες, λίγοι έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να δουν το πέος της μεγάπτερης φάλαινας, μήκους περίπου δύο μέτρων, το οποίο κανονικά είναι κρυμμένο στη «γεννητική σχισμή», ένα άνοιγμα στο οποίο καταλήγει το έντερο και το αναπαραγωγικό σύστημα.

Το πέος της «Φάλαινας Β» την ώρα που προσπαθεί να βρει τον στόχο (Lyle Krannichfeld, Brandi Romano)

Στο περιστατικό της Χαβάης, το οποίο περιγράφεται σε μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Marine Mammal Science, η «Φάλαινα Β» αγκαλιάζει την «φάλαινα Α» με τα πτερύγια και παραβιάζει επανειλημμένα τη γεννητική σχισμή της.

«Οι διεισδύσεις ήταν ρηχές, μερικά εκατοστά σε βάθος όπως εκτιμήθηκε οπτικά. Κάθε διείσδυση δεν ξεπερνούσε τα 2 λεπτά σε διάρκεια» γράφουν οι ερευνητές.

Το αρσενικό που δέχτηκε τη διείσδυση, ήταν τραυματισμένο και αδύνατο και έσπευσε να απομακρυνθεί μετά τη συνεύρεση, επισημαίνουν.

«Κάποιες πιθανές εξηγήσεις για αυτή τη συμπεριφορά είναι ότι η Φάλαινα Β επιχείρησε να ζευγαρώσει με την Φάλαινα Α κατά λάθος, ότι ενίσχυε μια κοινωνική σχέση με ένα άρρωστο μέλος του είδους της, ή ότι επρόκειτο για έκφραση κυριαρχίας απέναντι σε έναν αδύναμο και τραυματισμένο ανταγωνιστή».

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024