Η 32χρονη σπρίντερ, η οποία μετείχε για τρίτη φορά στην καριέρα της στη διοργάνωση, τερμάτισε έκτη στην τρίτη (από τις έξι) προκριματική σειρά με επίδοση 8.28.
Η αθλήτρια του Γυμναστικού Συλλόγου Ηλιούπολης πλησίασε το εφετινό ρεκόρ της (8.24), αλλά δεν κατάφερε να πλασαριστεί μεταξύ των 24 αθλητριών που πήραν το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς, στους οποίους προκρίθηκαν οι πρώτες τρεις από κάθε σειρά και οι έξι καλύτεροι χρόνοι όλων των σειρών. Η Πεσιρίδου κατετάγη 34η στον προκριματικό του αγωνίσματος.
Για την ιστορία, τις πρώτες τρεις θέσεις στη σειρά της Ελληνίδας σπρίντερ και τα απευθείας «εισιτήρια» για τους ημιτελικούς πήραν οι Ντέβιν Τσάρλτον (Μπαχάμες, 7.93), Ξένια Μπένατς (Ισπανία, 8.08) και Μέτε Γκράβερσγκααρντ (Δανία, 8.10).
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τέταρτη προκριματική σειρά μετείχε η Κύπρια Δάφνη Γεωργίου που τερμάτισε πέμπτη με 8.19, επίδοση που αποτελεί εφετινό ρεκόρ, και κατετάγη 31η στο σύνολο. Ταχύτερη όλων στον προκριματικό των 60 μέτρων με εμπόδια ήταν η Πολωνή Πία Σκρζισόφσκα με 7.80, επίδοση που αποτελεί εφετινό ρεκόρ.
Το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν κατέκτησε η ΛαΦόντ
Η Θία ΛαΦόντ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου της Γλασκώβης.
Η άλτρια από την Δομινίκη εξασφάλισε ουσιαστικά από την δεύτερη προσπάθειά της την πρώτη θέση στον τελικό, καθώς «πέταξε» στα 15,01 μέτρα, επίδοση που είναι η κορυφαία για φέτος στον κόσμο. Το άλμα αυτό την… εδραίωσε στην πρώτη θέση του αγωνίσματος, με αποτέλεσμα να μην επιχειρήσει άλλη προσπάθεια στον τελικό!
Στην πρώτη της προσπάθεια προσγειώθηκε στα 14.41μ και στην δεύτερη ήρθε η κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο με 15.01μ. Μετά από αυτό το άλμα δεν επιχείρησε άλλο αφού καμία άλλη αθλήτρια δεν κατάφερε να την φτάσει. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η Λεγιανίς Πέρεζ Χερνάντεζ (Κούβα) με 14.90μ και το χάλκινο η Άνα Πελετέιρο (Ισπανία) με το 14.75μ. Η Λαφόντ όχι μόνο πέρασε για πρώτη φορά στην καριέρα της το φράγμα των 15 μέτρων, αλλά κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Δομινίκη σε μεγάλη διοργάνωση.
Το Art Project Space παρουσιάζει την Πέμπτη 7 Μαΐου τη συλλεκτική έκδοση Πειρατές, με πρωτότυπα χαρακτικά του Νίκου Κυριακόπουλου. Εκεί όπου η τέχνη είναι τρόπος ζωής
Η Παρί προηγήθηκε με τον Ντεμπελέ στο 3', η Μπάγερν ισοφάρισε στο 94', όμως οι φιλοξενούμενοι πήραν το εισιτήριο για τον τελικό και θα διεκδικήσιυν δεύτερη σερί χρονιά το Champions League κόντρα στην Αρσεναλ.
Όσα είπε ο βοηθός του Μαρτίνεθ, μετά τη νίκη της Βαλένθια επί του Παναθηναϊκού, τονίζοντας πως στα δύο τελευταία παιχνίδια ο Εργκίν Αταμάν προσπθεί να επηρεάσει το παιχνίδι με τις διαμαρτυρίες του.