Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έκτη και εκτός ημιτελικών η Περισίδου στα 60μ. εμπόδια

Έκτη και εκτός ημιτελικών η Περισίδου στα 60μ. εμπόδια

Δεν τα κατάφερε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που τερμάτισε έκτη και έμεινε εκτός ημιτελικών. Το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν κατέκτησε η ΛαΦόντ.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου δεν κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά των 60 μέτρων με εμπόδια, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης.

Η 32χρονη σπρίντερ, η οποία μετείχε για τρίτη φορά στην καριέρα της στη διοργάνωση, τερμάτισε έκτη στην τρίτη (από τις έξι) προκριματική σειρά με επίδοση 8.28.

Η αθλήτρια του Γυμναστικού Συλλόγου Ηλιούπολης πλησίασε το εφετινό ρεκόρ της (8.24), αλλά δεν κατάφερε να πλασαριστεί μεταξύ των 24 αθλητριών που πήραν το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς, στους οποίους προκρίθηκαν οι πρώτες τρεις από κάθε σειρά και οι έξι καλύτεροι χρόνοι όλων των σειρών. Η Πεσιρίδου κατετάγη 34η στον προκριματικό του αγωνίσματος.

Για την ιστορία, τις πρώτες τρεις θέσεις στη σειρά της Ελληνίδας σπρίντερ και τα απευθείας «εισιτήρια» για τους ημιτελικούς πήραν οι Ντέβιν Τσάρλτον (Μπαχάμες, 7.93), Ξένια Μπένατς (Ισπανία, 8.08) και Μέτε Γκράβερσγκααρντ (Δανία, 8.10).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τέταρτη προκριματική σειρά μετείχε η Κύπρια Δάφνη Γεωργίου που τερμάτισε πέμπτη με 8.19, επίδοση που αποτελεί εφετινό ρεκόρ, και κατετάγη 31η στο σύνολο. Ταχύτερη όλων στον προκριματικό των 60 μέτρων με εμπόδια ήταν η Πολωνή Πία Σκρζισόφσκα με 7.80, επίδοση που αποτελεί εφετινό ρεκόρ.

Το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν κατέκτησε η ΛαΦόντ

Η Θία ΛαΦόντ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου της Γλασκώβης.

Η άλτρια από την Δομινίκη εξασφάλισε ουσιαστικά από την δεύτερη προσπάθειά της την πρώτη θέση στον τελικό, καθώς «πέταξε» στα 15,01 μέτρα, επίδοση που είναι η κορυφαία για φέτος στον κόσμο. Το άλμα αυτό την… εδραίωσε στην πρώτη θέση του αγωνίσματος, με αποτέλεσμα να μην επιχειρήσει άλλη προσπάθεια στον τελικό!

Στην πρώτη της προσπάθεια προσγειώθηκε στα 14.41μ και στην δεύτερη ήρθε η κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο με 15.01μ. Μετά από αυτό το άλμα δεν επιχείρησε άλλο αφού καμία άλλη αθλήτρια δεν κατάφερε να την φτάσει. Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η Λεγιανίς Πέρεζ Χερνάντεζ (Κούβα) με 14.90μ και το χάλκινο η Άνα Πελετέιρο (Ισπανία) με το 14.75μ. Η Λαφόντ όχι μόνο πέρασε για πρώτη φορά στην καριέρα της το φράγμα των 15 μέτρων, αλλά κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Δομινίκη σε μεγάλη διοργάνωση.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024