Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Βαλβέρδε πήρε παίκτη που απέκλεισε τον Παναθηναϊκό

Ο Βαλβέρδε πήρε παίκτη που απέκλεισε τον Παναθηναϊκό

Στην Ατλέτικ Μπιλμπάο αντί 15 εκατ. ευρώ θα συνεχίσει ο Ιβάρο Τζαλό που έλαμψε φέτος με την Μπράγκα σε Πορτογαλία και Ευρώπη.

Tον Αλβάρο Τζαλό τον γνωρίσαμε καλά στις αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού με την Μπράγκα. Ο 24χρονος άσος μάλιστα ήταν εκείνος που πέτυχε το δεύτερο γκολ της πορτογαλικής ομάδας στο 2-1 του «Πεδρεϊρα». Οι εμφανίσεις του εντυπωσιακές. Τέτοιες που έκαναν τον Ερνέστο Βαλβέρδε να τον ζητήσει στην Ατλέτικ. Η διοίκηση του βάσκικου συλλόγου έκανε δεκτό το αίτημά του.

Η ομάδα του Μπιλμπάο θα δώσει 15 εκατομμύρια ευρώ στους Πορτογάλους για να τον κάνει δικό της.

Η συμφωνία περιλαμβάνει μπόνους υπέρ του πορτογαλικού συλλόγου ανάλογα με τους στόχους που θα πετύχει ο Τζαλό και η ίδια η Ατλέτικ.

Ο φόργουορντ, με την ικανότητα να παίζει τόσο ως επιθετικός όσο και ως εξτρέμ, γεννήθηκε στη Μαδρίτη, αλλά από μικρός έζησε στην χώρα των Βάσκων, όπου και άρχισε την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής στην Μπεγόνια του Μπιλμπάο. Είναι ξάδερφος του Μάλκομ Άντου Άρες που ήδη παίζει στην Ατλέτικ και το συμβόλαιό του ως «λιοντάρι» θα είναι για πέντε σεζόν.

Το 2020 πήγε στην Πορτογαλία για την Μπράγκα όπου τα δυο πρώτα χρόνια έπαιξε με την δεύτερη της ομάδα σε Β’ και Γ’ Πορτογαλίας και ήταν από τους πρώτους της σκόρερ. Στην πορτογαλική ομάδα είχε προπονητή και τον πρώην του Ολυμπιακού, Κάρλος Καρβαλιάλ.

Η καταγωγή του είναι από τη Γουινέα. Για την Ατλέτικ θεωρείται Βάσκος αφού έμαθε ποδόσφαιρο στις ομάδες του Μπιλμπάο.

Η ρήτρα του συμβολαίου με την Μπράγκα ήταν 20 εκατομμύρια ευρώ, αλλά μετά από διαπραγματεύσεις η Ατλέτικ τον πήρε με 15 συν μπόνους.

Ο Djaló έκανε το ντεμπούτο του στην Primeira Liga ως αλλαγή εναντίον της Sporting CP στις 7 Αυγούστου 2022 και έδωσε ασίστ για το τελικό 3–3.

Φέτος στο πορτογαλικό πρωτάθλημα έχει σκοράρει 6 φορές σε 21 αγώνες. Στην Μπράγκα έχει ακόμη συμπαίκτες τους πρώην «ερυθρόλευκους» Ρόνι Λόπες και Αρμίντο Μπρούμα. Μαζί του ήταν ο νυν παίκτης του Ολυμπιακού Αντρέ Ορτα, αλλά και ο Νταβίντ Κάρμο πριν πάει στην Πόρτο.

Ο Τζαλό, φέτος στην Ευρώπη άρχισε με γκολ κόντρα σε Μπάτσκα Τόπολα και Παναθηναϊκό που οδήγησαν την Μπράγκα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στα γκρουπ σκόραρε κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Ουνιόν Βερολίνου. Η Μπράγκα συνέχισε στο Γιουρόπα όπου αποκλείστηκε από την Καραμπάχ με τον Τζαλό να σκοράρει στη ρεβάνς του Αζερμπαϊτζάν (2-3).

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024