Στη σύλληψη δύο ατόμων, ως υπαίτιους για την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε την Πέμπτη (29/2) σε περιοχή του Δήμου Καντάνου – Σελίνου, προχώρησαν οι Αρχές στα Χανιά.
Παράλληλα, αναζητούνται τρεις ακόμη ημεδαποί, οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.
Στους δύο συλληφθέντες επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 500 ευρώ, ενώ αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα.
Οι φλόγες πλησίασαν σπίτια
Η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης κοντά στα Τεμένια στο Σέλινο Χανίων, με τους πυροσβέστες να δίνουν τιτάνια μάχη για να την περιορίσουν.
Αρχικά η πυρκαγιά εντοπίστηκε ανάμεσα σε Τεμένια και Βαμβακάδες, ωστόσο έλαβε ανησυχητικές διαστάσεις με το πύρινο μέτωπο να μαίνεται στην κορυφογραμμή μεταξύ Πλεμενιανιών και Κακοδικίου, στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου.
Στις φλόγες τυλίχθηκαν καλλιεργημένες εκτάσεις, ενώ η φωτιά βρέθηκε σε απόσταση 500 περίπου μέτρων από τα Πλεμενιανά.
Στην περιοχή έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις από όλη την Κρήτη και, καθώς επικρατούσαν θυελλώδεις άνεμοι έντασης μέχρι και 10 μποφόρ, οι πυροσβέστες έδωσαν αδιάκοπα μάχη με τις φλόγες.
Ζημιές υπέστη φυλάκιο της δασικής υπηρεσίας, με τη φωτιά στη συνέχεια να απομακρύνεται από την εγκατάσταση του δασαρχείου.
Στην κατάσβεση συμμετείχαν 45 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα, από Κάντανο, Κίσσαμο και Χανιά. Επίσης συμμετείχαν υδροφόρα οχήματα από τον Δήμο Καντάνου – Σελίνου.
Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο που κοινοποίησε ο αντιδήμαρχος, Αντώνης Καστρινάκης, που δείχνει την ένταση των ανέμων και τους πυροσβέστες να καταβάλουν υπεράνθρωπη προσπάθεια για να περιορίσουν τη φωτιά.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων