Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: θα ζητήσουν από το δικαστήριο να ανανεώσει το πρόγραμμα εγχώριας παρακολούθησης

ΗΠΑ: θα ζητήσουν από το δικαστήριο να ανανεώσει το πρόγραμμα εγχώριας παρακολούθησης

Αν δεν έχεις κάτι να κρύψεις δεν έχεις κάτι να φοβάσαι: Αυτό είναι το βγαλμένο από δυστοπική ταινία μότο της NSA για να αιτιολογήσει την παρακολούθηση των πολιτών των ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα ζητήσει από δικαστήριο να εγκρίνει εκ νέου ένα πρόγραμμα εσωτερικής παρακολούθησης πριν αυτό λήξει τον Απρίλιο, δήλωσε την Τετάρτη αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης. Το πρόγραμμα παρακολούθησης, γνωστό ως Τμήμα 702 του Foreign Intelligence Surveillance Act, επιτρέπει στις αρχές επιβολής του νόμου να ψάχνουν τις υποκλοπές των επικοινωνιών των Αμερικανών χωρίς ένταλμα. Από άκρη σε άκρη των ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα καταθέσει τον Μάρτιο αίτηση στο Foreign Intelligence Surveillance Court για την ανανέωση του προγράμματος πριν από τη λήξη του στις 12 Απριλίου, ανέφερε σε δήλωσή του ο βοηθός υπουργός Δικαιοσύνης Μάθιου Όλσεν. «Είναι ευθύνη μας να το πράξουμε για να αποφύγουμε ένα επικίνδυνο κενό στη συλλογή και να προστατεύσουμε την ασφάλεια του έθνους», δήλωσε ο Όλσεν.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Μάικ Τζόνσον υπαναχώρησε από τα σχέδια του Κογκρέσου για την επαναδραστηριοποίηση του προγράμματος, λέγοντας ότι «εξακολουθεί να εργάζεται για τη συναίνεση», καθώς η διακομματική αντιπολίτευση αυξήθηκε κατά του σχεδίου.

«Είμαστε η Διεύθυνση Εγχώριας Επιτήρησης. Δουλεύουμε μέσω εσάς. Για εσάς. Για το έθνος μας»

Οι Αμερικανοί νομοθέτες γίνονται όλο και πιο επιφυλακτικοί απέναντι στους ισχυρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με την εγχώρια παρακολούθηση εν μέσω ενδείξεων ότι οι αξιωματούχοι υπερβάλλουν για τη χρησιμότητά της. Ο διευθυντής του FBI Κρίστοφερ Ρέι δήλωσε σε επιτροπή της Γερουσίας τον Δεκέμβριο ότι η απώλεια του Τμήματος 702 θα ήταν «καταστροφική» για την ικανότητα της επιβολής του νόμου να αντιμετωπίσει τις απειλές στον κυβερνοχώρο και την τρομοκρατία.

Όλοι οι πολίτες των ΗΠΑ παρακολουθούνται μέχρι αποδείξεως της αθωώτητάς τους!

Διεύθυνση Εγχώριας Επιτήρησης – Ο δικός σου κατάσκοπος

Η περιγραφή της συγκεκριμένης υπηρεσίας καταφέρνει με έναν απλό τρόπο να καταδείξει το μέγεθος του προβλήματος.

Όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα «Η αποστολή της Διεύθυνσης Εγχώριας Επιτήρησης είναι απλή: Συλλογή, επεξεργασία και αποθήκευση δεδομένων των πολιτών των ΗΠΑ για το καλό του έθνους. Αντιμετωπίζουμε την υπερφόρτωση πληροφοριών στο περιβάλλον μας και μετατρέπουμε την υπερφόρτωση αυτή σε στρατηγικό μας πλεονέκτημα. Παρέχουμε τη δυνατότητα για πανταχού παρούσα, ασφαλή συνεργασία τόσο εντός της υπηρεσίας μας όσο και μέσω των αλληλεπιδράσεών της με διάφορους εταίρους. Διεισδύουμε στους «σκληρούς» στόχους που απειλούν το έθνος μας, όπου, όποτε και όποιος κι αν βρίσκονται».

Συνεχίζοντας το μάρκετινγκ η υποδιεύθυνση της NSA αναφέρει: «Κατασκευάσαμε ένα νέο κέντρο δεδομένων για την ταχύτερη επεξεργασία του αυξανόμενου όγκου πληροφοριών. Σε στενή συνεργασία με τους εταίρους μας, βρίσκουμε νέους τρόπους για να εντοπίζουμε, να αναφέρουμε και να ανταποκρινόμαστε σε όλες τις εγχώριες απειλές. Καθώς η εποχή της πληροφορίας μεταμορφώνει το έθνος, θα μεταμορφωθούμε και εμείς για να διατηρήσουμε το έθνος μας ασφαλές. Είμαστε η Διεύθυνση Εγχώριας Επιτήρησης. Δουλεύουμε μέσω εσάς. Για εσάς. Για το έθνος μας».

Sports in

Υποψήφιος για δύο βραβεία ο Ελ Κααμπί (pic)

O Αγιούμπ Ελ Κααμπί, είναι υποψήφιος για MVP των πρώτων ημιτελικών στο Europa Conference League αλλά και για το καλύτερο γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024