Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
NSA: H Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ αγοράζει δεδομένα για τους αμερικανούς πολίτες

NSA: H Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ αγοράζει δεδομένα για τους αμερικανούς πολίτες

Προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται από διαφημιστικά πρακτορεία καταλήγουν στα χέρια της αμερικανικής κυβέρνησης.

Μια δεκαετία μετά τις αποκαλύψεις του πληροφοριοδότη Έντουαρντ Σνόουντεν για την παρακολούθηση των αμερικανών πολιτών από την κυβέρνησή τους, τίποτα δεν φαίνεται να έχει αλλάξει.

Η διαβόητη NSA, η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας, αγοράζει δεδομένα για τη διαδικτυακή συμπεριφορά των αμερικανών χρηστών χωρίς ένταλμα, παραδέχεται η ίδια η υπηρεσία. Οι πληροφορίες αντλούνται από πρακτορεία δεδομένων που συνήθως εξυπηρετούν διαφημιστικές εταιρείες.

Απαντώντας σε γραπτό αίτημα του Δημοκρατικού γερουσιαστή Ρον Ουάιντεν, ο διευθυντής της NSA Πολ Νακασόνε παραδέχτηκε ότι η υπηρεσία αγοράζει δεδομένα «στα οποία μπορεί να περιλαμβάνονται πληροφορίες που συνδέονται με ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιούνται εκτός –και σε ορισμένες περιπτώσεις, εντός- των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η επιστολή έχει ημερομηνία 11 Δεκεμβρίου αλλά δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα από τον γερουσιαστή, ο οποίος υποστηρίζει ότι η πρακτική της NSA είναι παράνομη.

Το αρχηγείο της NSA στο Φορτ Μιντ του Μέριλαντ (EPA)

Τα επίμαχα δεδομένα, δήλωσε ο Ουάιντεν, αποκαλύπτουν ποιες διαδικτυακές διευθύνσεις και ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί κατά παράβαση των κανονισμών της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών (FTC).

Για παράδειγμα, «οι καταγραφές αυτές επιτρέπουν την ταυτοποίηση αμερικανών που απευθύνονται σε γραμμές βοήθειας για την αυτοκτονία ή τις σεξουαλικές επιθέσεις ή την ενδοοικογενειακή βία» δήλωσε ο γερουσιαστής σύμφωνα με το Reuters.

H NSA απάντησε με το επιχείρημα ότι τα δεδομένα που συλλέγονται είναι σημαντικά για την εθνική ασφάλεια και αξιοποιούνται με φειδώ.

«Σε όλα τα στάδια η NSA λαμβάνει μέτρα για να ελαχιστοποιήσει τη συλλογή πληροφοριών για πρόσωπα στις ΗΠΑ» διαβεβαίωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

Ο γερουσιαστής Ουάιντεν, γνωστός για τη δράση του σε θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων, είχε μπλοκάρει τον διορισμό του επόμενου διευθυντή της NSA Τίμοθι Χο μέχρι να λάβει απαντήσεις από την υπηρεσία για τη συλλογή δεδομένων.

Η επιστολή της NSA επιβεβαιώνει τις υποψίες του. Ο γερουσιαστής έχει ήδη στείλει επιστολή στην διευθύντρια Εθνικών Πληροφοριών Άβριλ Χέινς, με την οποία ζητά να πραγματοποιηθεί απογραφή στα προσωπικά δεδομένα αμερικανών πολιτών που έχει στην κατοχή της η NSA προκειμένου να διαγραφούν όσα αποκτήθηκαν παράνομα.

Sports in

Το νέο «κάδρο» έχει και τον αρχηγό

Η επιστροφή του Κώστα Παπανικολάου αλλάζει τα δεδομένα ενόψει της τρίτης μάχης Ολυμπιακού - Μπαρτσελόνα για την πρόκριση στο final 4

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024