Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Γιατί ο Τραμπ μπορεί να γίνει φτωχότερος κατά 452 εκατομμύρια δολάρια

ΗΠΑ: Γιατί ο Τραμπ μπορεί να γίνει φτωχότερος κατά 452 εκατομμύρια δολάρια

Ο Ντόναλντ Τραμπ κινδυνεύει να χάσει την Προεδρεία εφόσον καταδικαστεί ή ακόμα χειρότερα εφόσον επιβεβαιωθεί το πρόστιμο μετά την έφεση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχασε την Τετάρτη την προσπάθειά του να αναστείλει μια απόφαση για αστική απάτη ύψους 454,2 εκατομμυρίων δολαρίων σε βάρος του, επειδή υπερεκτίμησε την καθαρή του αξία και την αξία των ακινήτων του για να εξαπατήσει τους δανειστές, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει σύντομα να βρει τα μετρητά ή να καταθέσει εγγύηση για να αποτρέψει τις αρχές της Νέας Υόρκης από την κατάσχεση της περιουσίας του, ενώ θα ασκήσει έφεση.

Η απόφαση του αναπληρωτή δικαστή Ανίλ Σινγκ του δευτεροβάθμιου τμήματος της Νέας Υόρκης πρέπει να επιβεβαιωθεί από την πλήρη σύνθεση του δευτεροβάθμιου πολιτειακού εφετείου. Ο Σινγκ έκανε δεκτό το αίτημα του Τραμπ για αναστολή μέρους της απόφασης του δικαστή Άρθουρ Ένγκορον της 16ης Φεβρουαρίου, με την οποία απαγορεύεται στον πρώην πρόεδρο να διευθύνει οποιαδήποτε εταιρεία της Νέας Υόρκης ή να ζητήσει δάνεια από τις τράπεζες της πολιτείας για τρία χρόνια. Οι δικηγόροι του Ντόναλντ Τραμπ δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό της απόφασης του Σινγκ.

Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης μήνυσε τον Τραμπ, τον Οργανισμό Τραμπ κατηγορώντας τους ότι παραποίησαν τις αξίες των ακινήτων του

Ζητώντας την αναστολή νωρίτερα την Τετάρτη, οι δικηγόροι του Τραμπ ανέφεραν ότι δεν είναι σε θέση να καταθέσει εγγύηση για το πλήρες ποσό της απόφασης όσο ασκεί έφεση και θέλουν αντ’ αυτού να εξασφαλίσουν εγγύηση 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Μια εταιρεία εγγυήσεων θα είναι υπεύθυνη για οποιαδήποτε πληρωμή εάν ο Τραμπ χάσει την έφεσή του και αποδειχθεί ανίκανος να πληρώσει. Ο Τραμπ είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών που θα διεκδικήσει τον πρόεδρο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν στις αμερικανικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Κατηγορείται πως παραποίησε την αξία των ακινήτων του για να εμφανίζεται ως αξιόπιστος δανειολήπτης

Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Λετίτσια Τζέιμς μήνυσε τον Τραμπ, τον Οργανισμό Τραμπ και άλλους κατηγορούμενους το 2022 σε πολιτειακό δικαστήριο του Μανχάταν, κατηγορώντας τους ότι παραποίησαν τις αξίες των ακινήτων του Τραμπ για να επιτύχουν καλύτερους όρους από τους δανειστές και τους ασφαλιστές. Μια τρίμηνη δίκη σχετικά με τους ισχυρισμούς έληξε τον Ιανουάριο.  Στην κατάθεσή τους στο δευτεροβάθμιο τμήμα, οι δικηγόροι του Τραμπ δήλωσαν ότι η αναστολή της απόφασης του Ενγκόρον ήταν απαραίτητη επειδή ο Τραμπ θα υπέστη «ανεπανόρθωτη ζημία» εάν ο Τζέιμς ήταν ελεύθερος να πουλήσει τα ακίνητα περιουσιακά του στοιχεία για να συγκεντρώσει κεφάλαια για την πληρωμή της απόφασης.

Οι δικηγόροι δήλωσαν επίσης ότι «το υπέρογκο και τιμωρητικό ποσό της απόφασης σε συνδυασμό με μια παράνομη και αντισυνταγματική γενική απαγόρευση των συναλλαγών δανεισμού θα καθιστούσε αδύνατη την εξασφάλιση και την τοποθέτηση πλήρους εγγύησης».

Είπαν ότι μια εγγύηση 100 εκατομμυρίων δολαρίων, μαζί με τις «τεράστιες» ιδιοκτησίες ακινήτων του Τραμπ και τη συνεχή εποπτεία από έναν ορισμένο από το δικαστήριο ελεγκτή για τον Οργανισμό Τραμπ, θα ήταν υπεραρκετή για να εξασφαλίσει την απόφαση. Αλλά η απόφαση του Σινγκ σημαίνει ότι ο Τραμπ μπορεί τώρα να υποβάλει αίτηση για δάνειο που θα βοηθήσει στην καταβολή εγγύησης.

Η περσόνα του Ντόναλντ Τραμπ βασίζεται στον μύθο του επιτυχημένου επιχειρηματία. Ακριβώς εκεί χτυπούν οι δικαστές του.

Η Λετίσια Τζέιμς έχει κάνει δύσκολη τη ζωή του Ντ. Τραμπ

Σε ξεχωριστή κατάθεση την Τετάρτη, η Τζέιμς τάχθηκε κατά της αναστολής, χαρακτηρίζοντάς την «ιδιαίτερα ακατάλληλη», δεδομένου ότι οι εναγόμενοι «σχεδόν παραδέχονται» ότι ο Τραμπ δεν έχει αρκετά ρευστά περιουσιακά στοιχεία για να ικανοποιήσει την απόφαση.

«Αυτές είναι ακριβώς οι περιστάσεις για τις οποίες είναι απαραίτητη μια πλήρης εγγύηση ή κατάθεση, όπου η προσέγγιση των εναγομένων θα αφήσει (το γραφείο του γενικού εισαγγελέα) με σημαντικά ελλείμματα μόλις το δικαστήριο αυτό επιβεβαιώσει την απόφαση», έγραψε η Τζέιμς. Και οι δύο πλευρές αναμένεται να υποβάλουν περισσότερα γραπτά επιχειρήματα τις επόμενες εβδομάδες και η απόφαση θα μπορούσε να εκδοθεί μετά τις 18 Μαρτίου. Οι εκλογές για την πολυπόθητη θέση του προέδρου των ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει, με τους Τραμπ και Μπάιντεν να παίρνουν εύκολα το χρίσμα.  

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024