Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ολυμπιακός ζήτησε την ανάκληση του παρατηρητή της ΔΕΑΒ από το ματς της Κυριακής

Ο Ολυμπιακός ζήτησε την ανάκληση του παρατηρητή της ΔΕΑΒ από το ματς της Κυριακής

Με επιστολή τους οι Ερυθρόλευκοι ζήτησαν την ανάκληση του παρατηρητή της ΔΕΑΒ που ορίστηκε για το ματς με τον Βόλο στην τελευταία αγωνιστική της Super League.

Από τις 5 Νοεμβρίου είναι «κλειστό» το «Γ. Καραϊσκάκης» σε αγώνες της Super League, για τους φίλους του Ολυμπιακού. Από εκείνο το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (2-4).

Τέσσερις ολόκληροι μήνες, ως την Κυριακή όπου κόντρα στον Βόλο οι φίλοι των Ερυθρόλευκων θα έχουν για πρώτη φορά την ευκαιρία να καθίσουν ξανά στις κερκίδες του Φαληρικού γηπέδου για να δουν την ομάδα τους.

Μια ιστορία που προφανώς δεν έχει προηγούμενο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αγγίζοντας το όριο της εξόντωσης. Και που δεδομένα κόστισε στην δυναμική των Πειραιωτών στα εντός έδρας παιχνίδια τους.

Ενώ λοιπόν την Κυριακή 3 Μαρτίου για πρώτη φορά οι πόρτες του Φαληρικού γηπέδου ανοίξουν ξανά για το κοινό μιας ομάδας με 20.000 εισιτήρια διαρκείας; Μια μάλλον παράξενη ιστορία έρχεται να «συνοδεύσει» αυτή την αντίστροφη μέτρηση.

Το πρωί η ΔΕΑΒ που πλέον έχει αναβαθμισμένο ρόλο σε θέματα πρόληψης, αντιμετώπισης και καταστολής της Βίας στους αθλητικούς χώρους, γνωστοποίησε στον Ολυμπιακό το όνομα του «παρατηρητή» που θα στείλει την Κυριακή στο Φάληρο.

Ποιο είναι το παράξενο; Η επιλογή της. Διότι ο άνθρωπος που επέλεξε να στείλει την Κυριακή στο γήπεδο, μπορεί να είναι μια χαρά καταρτισμένος στο αντικείμενο του. Είναι όμως όπως φαίνεται και οπαδός μιας βασικής ανταγωνίστριας του Ολυμπιακού στη μάχη για το πρωτάθλημα. Και μάλιστα με αποδείξεις σε θέα δημόσια. Μια «βόλτα» στους λογαριασμούς που διατηρεί στα social media, φτάνει και περισσεύει… «Προφίλ» που δεν επιτρέπει δεύτερες σκέψεις.

Η αντίδραση του Ολυμπιακού, εννοείτε πως ήρθε άμεσα. Και μάλιστα με τον πλέον αρμόδιο τρόπο. Οι Ερυθρόλευκοι με επιστολή τους προς την ΔΕΑΒ –με κοινοποίηση σε Βρούτση (Αναπληρωτή Υπουργό με αρμοδιότητα τον Αθλητισμό) και Σκέρτσο (Υπουργό Επικρατείας)- ζήτησαν την ανάκληση του συγκεκριμένου παρατηρητή. Σε αυτή μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Είναι απορίας άξιο πως η Επιτροπή σας σε ένα τέτοιο σημείο του πρωταθλήματος προέβη σε έναν τέτοιο ορισμό ενός προσώπου με αυτά τα χαρακτηριστικά όταν πλέον από το ρόλο και τη θέση των Παρατηρητών της ΔΕΑΒ μπορεί να προκύψει σαφής διαμόρφωση των όρων διεξαγωγής του Πρωταθλήματος».

«Υποθέτουμε ότι η πολιτική ηγεσία, τόσο του Υπουργείου όσο και ευρύτερα, δεν προχώρησε στις νομοθετικές πρωτοβουλίες ώστε να μετατραπεί η ΔΕΑΒ σε εργαλείο αλλοίωσης των όρων διεξαγωγής των αθλητικών διοργανώσεων, ούτε για να χρησιμοποιηθούν οι Παρατηρητές της ΔΕΑΒ ως εργαλεία επιτηδείων ή για να συμπεριφέρονται σύμφωνα με τις οπαδικές τους προτιμήσεις».

«Για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα και χωρίς χρονοτριβή στην ανάκληση του ορισμού του συγκεκριμένου προσώπου και την αντικατάστασή του από άλλον Παρατηρητή που θα εκπληρώνει τουλάχιστον τα εχέγγυα της αμεροληψίας και της ακεραιότητας».

H ΠΑΕ Ολυμπιακός προχώρησε στην κίνηση αυτή υποστηρίζοντας ότι το άτομο που ορίστηκε είναι οπαδός άλλης μεγάλης ομάδας, αναλογιζόμενη και τον νέο αναβαθμισμένο ρόλο που έχει το όργανο αυτό μετά την επιστροφή των οπαδών στα γήπεδα.

Η αναμέτρηση κόντρα στον Βόλο θα είναι, αφενός, η πρώτη με παρουσία φιλάθλων και αφετέρου ότι ήδη έχει επιβληθεί μια βαριά ποινή αποκλεισμού έδρας από τη ΔΕΑΒ στον ΠΑΟΚ έπαιξαν ρόλο ώστε να παρθεί αυτή η απόφαση.

Οι αναρτήσεις του

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024