Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες από την πορεία για τα Τέμπη στη Θεσσαλονίκη

Ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες από την πορεία για τα Τέμπη στη Θεσσαλονίκη

Ένας εξ αυτών, ένας 19χρονος φοιτητής, καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα αστυνομικής βίας και ότι την ώρα της σύλληψής του χτυπήθηκε από αστυνομικό.

Αναβολή για να απολογηθούν την Παρασκευή (1/3) έλαβαν οι τρεις διαδηλωτές που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων μετά την πορεία για τον ένα χρόνο από το δυστύχημα των Τεμπών στη Θεσσαλονίκη.

Τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της απόπειρας επικίνδυνης και απλής σωματικής βλάβης, της εξύβρισης, της βίας κατά υπαλλήλων (αντίσταση) και της παράνομης οπλοφορίας αντιμετωπίζουν οι τρεις συλληφθέντες των χθεσινών επεισοδίων στη Θεσσαλονίκη, μετά την πορεία για τον ένα χρόνο από το δυστύχημα των Τεμπών στη Θεσσαλονίκη.

Οι τρεις νεαροί ζήτησαν και πήραν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο αναβολή για αύριο το μεσημέρι (01/03) και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Καταγγελία για αστυνομική βία

Να σημειωθεί πως ο ένας εξ αυτών, ένας 19χρονος φοιτητής, καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα αστυνομικής βίας και ότι την ώρα της σύλληψής του χτυπήθηκε από αστυνομικό στη διασταύρωση των οδών Εγνατίας και Ιασωνίδου.

«Υπήρξα θύμα απρόκλητης αστυνομικής βίας και τα υπόλοιπα θα τα δούμε στα δικαστήρια», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ το βίντεο με το επεισόδιο κάνει το γύρο του διαδικτύου.

«Φέρεται ένας αστυνομικός να έχει συλλάβει ένα ενήλικο, διότι φέρεται να νομίζει ότι τον εξύβρισε. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί. Πέρα από αυτό η διαδικασία της σύλληψης είναι κατάφωρα παράνομη, το βίντεο δείχνει κατά τη σύλληψη ένα παιδί να το χτυπούν στο κεφάλι με κράνος, ένα παιδί να το χτυπούν το κεφάλι στο πάτωμα. Είμαστε σε φάση συνεννόησης με τους γονείς προκειμένου να καταλήξουμε στη σωστή νομική διαδικασία», δήλωσε ο δικηγόρος του φοιτητή, Γιάννης Μάλαμος.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024