Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Συναγερμός στις αρχές - Εκλάπη από τρένο τσάντα με σχέδια ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων

Γαλλία: Συναγερμός στις αρχές – Εκλάπη από τρένο τσάντα με σχέδια ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων

Ανήκε σε έναν 56χρονο μηχανικό του Δήμου του Παρισιού, ο οποίος την είχε βάλει στον χώρο αποσκευών πάνω από τη θέση του

Συναγερμός σήμανε στις γαλλικές αρχές τη Δευτέρα όταν εκλάπη από τρένο στο Gare du Nord στο Παρίσι τσάντα με σχέδια ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, τα οποία είχε εκπονήσει η δημοτική αστυνομία.

Άγνωστος άνδρας κατάφερε να κλέψει τσάντα που περιείχε έναν φορητό υπολογιστή και δύο στικάκια USB με τα σχέδια για την ασφάλεια των Ολυμπιακών

Η τσάντα ανήκε σε έναν 56χρονο μηχανικό του Δήμου του Παρισιού, ο οποίος την έβαλε στον χώρο αποσκευών πάνω από τη θέση του και στη συνέχεια συνειδητοποίησε ότι έλειπε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έδωσε στην αστυνομία ο ίδιος, ο οποίος υπέβαλε καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα Gare du Nord το βράδυ της Δευτέρας.

Μόλις πέντε μήνες πριν από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι, ένας άγνωστος άνδρας κατάφερε να κλέψει την τσάντα που περιείχε έναν φορητό υπολογιστή και δύο στικάκια USB με τα σχέδια για την ασφάλεια του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος.

Όπως αναφέρει το «Ouest France», ο μηχανικός είχε τοποθετήσει την τσάντα στον ειδικό χώρο επάνω από τη θέση του. Ότι η τσάντα είχε κλαπεί το συνειδητοποίησε όταν αποφάσισε να αλλάξει τρένο επειδή καθυστερούσε ο συρμός.

Ο 56χρονος μηχανικός είπε ότι ο φορητός υπολογιστής του και τα δύο στικάκια USB περιείχαν διαβαθμισμένα έγγραφα και συγκεκριμένα, τα σχέδια της δημοτικής αστυνομίας του Παρισιού για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων που περιλαμβάνουν την ανάπτυξη περίπου 2.000 μελών της.

Οι αρχές «χτενίζουν» τις κάμερες ασφαλείας του σταθμού για να βρουν τον δράστη διεξάγοντας κατεπείγουσα έρευνα για τον εντοπισμό του εξετάζοντας το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του σιδηροδρομικού σταθμού.

Υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων

Ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, οι διοργανωτές στο Παρίσι, η γαλλική κυβέρνηση, η ΔΟΕ και συνεργαζόμενες εταιρείες θα διαθέσουν περισσότερα από 300 εκατομμύρια ευρώ για τα μέτρα ασφαλείας.

Τον περασμένο μήνα, η ΔΟΕ είχε εκφράσει την εμπιστοσύνη της στον τρόπο με τον οποίο οι γαλλικές αρχές θα διαφυλάξουν με ένα «εκτεταμένο σχέδιο» την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού που ξεκινούν στις 26 Ιουλίου.

Οι αρχές έχουν ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας, μεταξύ άλλων με σχέδια για σημεία αυστηρού ελέγχου και την ανάπτυξη δεκάδων χιλιάδων φρουρών ασφαλείας και αστυνομικών, υπό τον φόβο επιθέσεων σε πολυσύχναστα σημεία του Παρισιού.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για το σπουδαίο παιχνίδι με την Άστον Βίλα (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άστον Βίλα για τα ημιτελικά του Europa Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024