Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κατάρ: Θα πιέσουμε για μια παύση πριν από την έναρξη του Ραμαζανιού

Κατάρ: Θα πιέσουμε για μια παύση πριν από την έναρξη του Ραμαζανιού

Το Κατάρ μέσω του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών δεσμεύτηκε πως θα πιέσει για την παύση των εχθροπραξιών πριν την έναρξη του Ραμαζανιού.

Το Κατάρ δηλώνει «αισιόδοξο» για μια κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο της Γάζας και πιέζει για μια συμφωνία πριν από το Ραμαζάνι, δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του. Το Κατάρ, το οποίο φιλοξενεί το πολιτικό γραφείο της Χαμάς, υπήρξε βασικός μεσολαβητής στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των παλαιστινιακών οργανώσεων, του Ισραήλ, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Αιγύπτου.

«Παραμένουμε αισιόδοξοι, όχι απαραίτητα αισιόδοξοι, ότι μπορούμε να ανακοινώσουμε κάτι σήμερα ή αύριο, αλλά παραμένουμε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε κάποιου είδους συμφωνία», δήλωσε ο Ματζέντ αλ-Ανσάρι σε τακτική ενημέρωση. «Προφανώς, είπαμε ότι το Ραμαζάνι θα είναι ένα σημείο διαφωνίας, θα είναι ένα σημείο αντιπαράθεσης, ότι θα πιέσουμε για μια παύση πριν από την έναρξη του Ραμαζανιού».

«Προσβλέπουμε όλοι σε αυτόν τον στόχο, αλλά η κατάσταση εξακολουθεί να είναι ρευστή επί του εδάφους», πρόσθεσε. Ο Αλ-Ανσάρι μιλούσε αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι μια νέα κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση ομήρων θα μπορούσε να ξεκινήσει ήδη από τη Δευτέρα, ενόψει του ιερού μήνα των μουσουλμάνων που θα αρχίσει γύρω στις 11 Μαρτίου. «Μέχρι τώρα δεν έχουμε συμφωνία, εξακολουθούμε να εργαζόμαστε στις διαπραγματεύσεις από όλες τις πλευρές», δήλωσε ο αλ-Ανσάρι.

Η προηγούμενη παύση των εχθροπραξιών

Σε μια παύση μαχών μιας εβδομάδας τον Νοέμβριο απελευθερώθηκαν περισσότεροι από 100 όμηροι, συμπεριλαμβανομένων 80 Ισραηλινών που απελευθερώθηκαν σε αντάλλαγμα για περίπου 240 Παλαιστίνιους που φυλακίστηκαν στο Ισραήλ.

Αιγύπτιοι, Καταριανοί και Αμερικανοί διαμεσολαβητές συναντήθηκαν στην Ντόχα την Κυριακή για συνομιλίες στις οποίες συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι του Ισραήλ και της Χαμάς, ;opvw ανέφεραν κρατικά αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης.

Οι συνομιλίες στη Ντόχα ακολούθησαν μια συνάντηση στο Παρίσι, χωρίς τη Χαμάς, όπου οι εκπρόσωποι «κατέληξαν σε μια συμφωνία μεταξύ των τεσσάρων για το ποιο θα ήταν το βασικό προσχέδιο μιας συμφωνίας ομηρίας για προσωρινή κατάπαυση του πυρός», δήλωσε στο CNN ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν.

Sports in

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουάιτεντ 4-0: Συντριβή για την ομάδα του Τεν Χαγκ

Η Κρίσταλ Πάλας διέλυσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-0.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024