Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Περί νέας παρέμβασης Αλέξη Τσίπρα και άλλων σεναρίων

Περί νέας παρέμβασης Αλέξη Τσίπρα και άλλων σεναρίων

Η προγραμματισμένη εδώ και μήνες συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στο Συνέδριο «Μεταπολίτευση 50 χρόνια μετά» γέννησε σενάρια περί νέας ηχηρής παρέμβασής του, κάποια ήδη έτοιμα για το... Netflix

Ευφάνταστοι τίτλοι και σενάρια, αρκετά εκ των οποίων με ενδιαφέρουσα πλοκή, συνόδευσαν την είδηση της συμμετοχής του Αλέξη Τσίπρα σε Συνέδριο με θέμα «Μεταπολίτευση 50 χρόνια μετά» στο οποίο θα μιλήσουν, όπως δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς, πρώην πρωθυπουργοί και πολιτικοί.

Ούτε το γεγονός ότι το Συνέδριο διοργανώνει  η «Καθημερινή», από κοινού με το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ), το Φόρουμ των Δελφών και το Ελληνικό Παρατηρητήριο του London School of Economics (LSE) στην Εθνική Πινακοθήκη, δηλαδή πρόκειται για μια πρωτοβουλία που θέλει μήνες για να οργανωθεί, στάθηκε ικανό να περιορίσει τον λογοτεχνικό οίστρο.

Είναι προγραμματισμένο εδώ και πολύ καιρό, επισημαίνουν το προφανές από το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα, διαψεύδοντας τα περί νέας ηχηρής παρέμβασης για τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ από τον πρώην πρόεδρο του.

Παραπέμπουν δε στην ανάρτηση του Τσίπρα πριν το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία με σαφήνεια ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του.

«Σε ό,τι με αφορά, θέλω να καταστήσω για άλλη μια φορά σαφές: Η ιστορία, ο λαός και η προοδευτική παράταξη με τίμησαν και με το παραπάνω. Η μόνη μου φιλοδοξία σήμερα είναι να αγωνίζομαι στο πεδίο των ιδεών, για να ξαναγίνει η προοδευτική παράταξη ελπίδα για το λαό και την κοινωνία. Και να αναλαμβάνω πάντα την ευθύνη να λέω με τόλμη αυτά που πιστεύω.» επισημαίνει ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Οπότε το παραμύθι δεν φαίνεται να έχει δράκο. Ο Αλέξης Τσίπρας που διετέλεσε πρωθυπουργός της Ελλάδας σε μια εξαιρετικά δύσκολη και κρίσιμη περίοδο για τη χώρα θα μιλήσει στο συνέδριο για τη Μεταπολίτευση. Στο ίδιο συνέδριο μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί η συμμετοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Γιώργου Παπανδρέου, του Ευάγγελου Βενιζέλου, της Ντόρας Μπακογιάννη, του Γιάννη Στουρνάρα, του επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου, του Ευκλείδη Τσακαλώτου και της Έφης Αχτσιόγλου από τη Νέα Αριστερά.

Η μεταπολιτευτική ιστορία στη διαδρομή Τσίπρα

Άλλωστε, κατά την ενδιαφέρουσα άποψη του συγγραφέα, γνωστού Γάλλου ανταποκριτή διεθνών ΜΜΕ, Φαμπιαν Περιε, που έγραψε βιβλίο για τον πρώην πρωθυπουργό, «πίσω από την προσωπική διαδρομή του Αλέξη Τσίπρα μπορεί κανείς να παρακολουθήσει αφενός τη μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδας και αφετέρου την ιστορία των πρόσφατων πολιτικών αναταράξεων στην Ευρώπη. Ακόμα να ανιχνεύσει τις αιτίες του συνεχιζόμενου πολιτικού διχασμού και τα όρια των πολιτικών αλλαγών στο σημερινό ευρωπαϊκό οικοδόμημα».

«ένα είναι σίγουρο: είναι ένας από τους Έλληνες των οποίων η ζωή ενσαρκώνει καλύτερα την ιστορίας αυτής της χώρας από το τέλος της δικτατορίας των συνταγματαρχών τον Ιούλιο του 1974 μέχρι σήμερα. Είναι ένας από εκείνους που έζησαν την Ελλάδα να ανθεί, που έζησαν την απελευθέρωση του λόγου και που στρατεύτηκαν πολιτικά την εποχή που μια ολόκληρη γενιά άρχιζε να αμφισβητεί ακόμα και αυτή την ίδια την έννοια της πολιτικής. Ανήκει σε αυτούς που είδαν την Ελλάδα να χρεώνεται και να βυθίζεται στην κρίση […] Είναι ένας από αυτούς που διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στις πολιτικές λιτότητας. Αλλά αυτός βρέθηκε επικεφαλής ενός κόμματος για να εκπροσωπήσει την διαμαρτυρία του λαού.» γράφει στο προοίμιο του βιβλίου ο συγγραφέας.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024