Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τέμπη: Σπαρακτικές στιγμές στη Λάρισα - «Συνένοχο στο φόνο δε θα μ' έχετε»

Τέμπη: Σπαρακτικές στιγμές στη Λάρισα – «Συνένοχο στο φόνο δε θα μ’ έχετε»

Θρήνος και τα αναπάντητα «γιατί» για το έγκλημα που οδήγησε στον θάνατο δεκάδες ψυχές. Αποκαλύφθηκε το μνημείο στην πλατεία του ΟΣΕ στη Λάρισα.

«Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί». Στην πλατεία του ΟΣΕ κατέληξε το μεσημέρι της Τετάρτης η μεγαλειώδης πορεία για τον έναν χρόνο από την σιδηροδρομική τραγωδία.

Εκεί, σε φορτισμένο κλίμα, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τα 57 θύματα της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών. Μια πλακέτα, λίγα λουλούδια, κεριά και ένα ρολόι «κολλημένο» στις 23.20, τη μοιραία ώρα της σύγκρουσης.

Στο μνημείο ο χρόνος έχει σταματήσει/onlarissa.gr

Μάτια βουρκωμένα, ανείπωτος πόνος, σπαραγμός. Στιγμές που δεν περιγράφονται με λόγια, στιγμές που δένουν κόμπο το στομάχι.

Στις 57 αδικοχαμένες ψυχές/onlarissa.gr

Συγκίνηση κατά την διάρκεια του τραγουδιού «Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον» και την ώρα που υψώθηκε το πανό με τα ονόματα των αδικοχαμένων «57».

Στο σημείο του δυστυχήματος

Νωρίτερα, γονείς, φίλοι, και συγγενείς των θυμάτων αλλά και άλλοι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο σημείο του δυστυχήματος.

Με την οδύνη αποτυπωμένη στα πρόσωπά τους άφησαν λουλούδια δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές όπου οι άνθρωποί τους άφησαν την τελευταία τους πνοή.

Μνημόσυνο από τις οικογένειες των θυμάτων στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη

Στο μνημόσυνο που τελέστηκε η φωνή του ιερέα που διάβαζε τα ονόματα των 57 νεκρών «έσπασε» στο τέλος όλοι οι συγγενείς φώναξαν με τη δύναμη της ψυχής τους «Αθάνατοι» και αμέσως ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Συγκλονιστική η στιγμή που μια μητέρα προσέγγισε το ένα από τα αυτοσχέδια μνήματα και σπαρακτικά φώναξε για το παιδί της «αγάπη μου, δεν το πιστεύω ότι δε θα σε ξαναδώ.. Πού είσαι;».

Τα λόγια δεν βγαίνουν

Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 23χρονου Ντένη

Ο πατέρας του 23χρονου Ντένη, ενός από τα θύματα της ανείπωτης τραγωδίας, που βρέθηκε ανήμερα της «μαύρης» επετείου στο σημείο μηδέν για να τιμήσει τη μνήμη του γιου της και να ζητήσει για ακόμη μια φορά δικαίωση, ραγίζει καρδιές.

«Αυτό μας έχει μείνει, η φωτογραφία», είπε στην κάμερα του MEGA. «Μας τον πήραν. Τα συναισθήματα έχουν χαθεί. Εμείς ζητάμε να δικαστούν όλοι αυτοί που έκαναν το έγκλημα. Και αυτό που έγινε με την ασυλία, χαίρομαι, γιατί όλοι τους θα πάνε εκεί που πρέπει κάποια στιγμή. Δεν υπάρχει γιατρειά, απλά είναι μία πληγή ανοιχτή κάθε μέρα».

Κανείς δεν θα ξεχάσει το έγκλημα στα Τέμπη

«Θα το παλέψουμε μέχρι τέλους. Αν δεν την βρούμε εδώ τη δικαίωση θα τη βρούμε αλλού. Δεν συγχωρείται η δολοφονία των παιδιών μας, μια προδιαγεγραμμένη δολοφονία. Οι ένοχοι θα τιμωρηθούν είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό» είπε με σπασμένη φωνή η μητέρα του 23χρονου.

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024