Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγία Βαρβάρα: Οι άγριοι καυγάδες πριν το φονικό - «Είχαν θέματα σε αυτή την οικογένεια»

Αγία Βαρβάρα: Οι άγριοι καυγάδες πριν το φονικό – «Είχαν θέματα σε αυτή την οικογένεια»

Τι λέει η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ

Σε σοκ παραμένει η γειτονιά στην Αγία Βαρβάρα, όπου ένας 69χρονος δολοφόνησε εν ψυχρώ τον σύζυγο της κόρης του έξω από το σπίτι τους, μπροστά στα μάτια της ανήλικης εγγονής του.

Ο 69χρονος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι δολοφόνησε τον γαμπρό του γιατί κακοποιούσε την κόρη του, όμως τόσο εκείνη, όσο και ο αστυνομικός γιος του που μένει στην ίδια πολυκατοικία τον διαψεύδουν.

Ο κατηγορούμενος πεθερός και η σύζυγός του, βρέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα 4 φορές, μετά από άγριους καυγάδες με τα παιδιά τους

Λίγες ώρες πριν ο  καθ’ ομολογία δράστης απολογηθεί σε ανακριτή, νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας, για άγριους καυγάδες πριν το έγκλημα.

Όπως επιβεβαιώνει και η Κωνσταντία Δημογλίδου, εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, η οικογένεια αυτή είχε θέματα:

«Η δίωξη που του ασκήθηκε (στον 69χρονο πεθερό) είναι για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Δίωξη ασκήθηκε και στην σύζυγο που φαίνεται πως τον προέτρεψε. Υπήρχαν οικογενειακά θέματα στη συγκεκριμένη οικογένεια».

Παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας από την σύζυγο του θύματος

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Star η κόρη του 69χρονου, θα δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας και θα έχει στο πλευρό τις τα δύο της αδέλφια.

Μάλιστα φέρεται να κατέθεσε αυτοβούλως στην αστυνομία ο ένας αδελφός της, ο οποίος έμενε μαζί με τους γονείς τους στο ισόγειο διαμέρισμα της οικογενειακής πολυκατοικίας.

Όπως αναφέρεται και τα τρία παιδιά του ηλικιωμένου ζευγαριού θα βρεθούν απέναντι στον πατέρα τους για το έγκλημα που διέπραξε.

Το ηλικιωμένο ζευγάρι φέρεται να μην είχε πολύ καλές σχέσεις με τα παιδιά του. Μάλιστα σύμφωνα με γείτονες που επικαλέστηκε ο ΑΝΤ1, το θύμα είχε πιεστεί τόσο πολύ από την εμμονή των πεθερικών του εναντίον του, που φέρεται να είχε αναγκαστεί να υποβάλει αίτηση λήψης ασφαλιστικών μέτρων, ώστε να μην τον πλησιάζουν σε απόσταση μικρότερη της ορισθείσας από την απόφαση.

Καυγάδες

Δράστης και θύμα ζούσαν σε πολυκατοικία στην Αγία Βαρβάρα. Μια περίοδο όλοι εργάζονταν στο ίδιο νοσοκομείο. Το θύμα ως ουρολόγος, ο πεθερός του ως τραυματιοφορέας, η πεθερά ως νοσηλεύτρια και η σύζυγος του άτυχου άντρα που δολοφονήθηκε ως ακτινολόγος.

Με το πέρασμα των χρόνων, οι σχέσεις των δύο οικογενειών ψυχραίνονται και στην πορεία γίνονται κακές.

Όπως αποκαλύπτει το Live News μέσα σε 5 μήνες, ο κατηγορούμενος πεθερός και η σύζυγός του, βρέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα 4 φορές, μετά από άγριους καυγάδες με τα παιδιά τους και κυρίως με την κόρη τους. Τη σύζυγο του γιατρού που δολοφονήθηκε.

Στις 6 Ιουνίου η κόρη που το περασμένο Σάββατο έμεινε χήρα, μήνυσε την μητέρα της για εξύβριση. Ένα κι πλέον μήνα μετά, στις 23 Ιουλίου 2023 η μητέρα που κατηγορείται για συνέργεια σε ανθρωποκτονία καταθέτει ότι δέχεται απειλές από το παιδί της. Ανέφερε στους αστυνομικούς ότι της είπε χαρακτηριστικά «θα σου κάψω το αυτοκίνητο και το σπίτι». Με τους καυγάδες να έχουν και συνέχεια.

Στις 14 Νοεμβρίου 2023 η κόρη υπέβαλε στο αστυνομικό τμήμα μήνυση κατά των γονιών της για ενδοοικογενειακή βία και σωματική βλάβη. Μια μέρα μετά, η κόρη κάνει μήνυση στους γονείς της για κακοποιητική συμπεριφορά. Οδηγούνται στο αστυνομικό τμήμα. Ο γαμπρός λέει ότι ο πεθερός τον έβρισε και τον απείλησε. Εκεί μηνύει ο πεθερός τον γαμπρό και η μάνα την κόρη, με αποτέλεσμα να συλληφθούν και οι 4.

Το χρονικό του εγκλήματος

Η αντίστροφη μέτρηση για το έγκλημα ξεκίνησε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου(24/2).

Ο 56χρονος γιατρός άφησε προσωρινά τα δύο του παιδιά στον κουνιάδο του, καθώς έλειπε η σύζυγός του.

Η οικογένεια του θύματος έμενε στον 1ο όροφο σε οικία επί της οδού Φιλικής Εταιρείας, στην Αγία Βαρβάρα. Στον 2ο όροφο έμενε ο αστυνομικός και στο ισόγειο ο ηλικιωμένος με την σύζυγό του. Όταν επέστρεψε ο γιατρός με την ανήλικη κόρη του, ο πεθερός του βγήκε έξω, τσακώθηκαν, άρπαξε μία καραμπίνα και τον πυροβόλησε, σωριάζοντάς τον νεκρό μπροστά στα μάτια του παιδιού του.

Ο αστυνομικός γιος άκουσε την φασαρία και τους πυροβολισμούς, κάλεσε την Αστυνομία και έτρεξε κάτω. Σε κατάσταση σοκ και εκείνος καλούσε τον πατέρα του να μείνει στο σημείο. Εκείνος ξεκίνησε περπατώντας με την καραμπίνα να φύγει, λέγοντας πως πάει να παραδοθεί στο Αστυνομικό Τμήμα και οι αστυνομικοί της πρώτης Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έφτασε στο σημείο, τον είδαν και τον ακινητοποίησαν.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024