Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεγάλη ανατροπή: Η Κίνα ξεπέρασε την Ιαπωνία στις εξαγωγές ΙΧ

Μεγάλη ανατροπή: Η Κίνα ξεπέρασε την Ιαπωνία στις εξαγωγές ΙΧ

Ορόσημο για τη διεθνοποίηση της βιομηχανίας οχημάτων της χώρας

Η Κίνα ξεπέρασε την Ιαπωνία ως ο μεγαλύτερος εξαγωγέας αυτοκινήτων το 2023, γεγονός που αποτελεί ορόσημο για τη διεθνοποίηση της βιομηχανίας οχημάτων της Κίνας. Το επίτευγμα απέδειξε περαιτέρω την ανταγωνιστικότητα της Κίνας στην αυτοκινητοβιομηχανία και την αναγνώρισή της μεταξύ των καταναλωτών παγκοσμίως για την τεχνολογική της καινοτομία και τα πλεονεκτήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας, είπαν οι ειδικοί.

Η Ιαπωνία εξήγαγε 4,42 εκατομμύρια οχήματα το 2023, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ιαπωνική Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων. Αντίστοιχα, η Κίνα εξήγαγε 4,91 εκατομμύρια οχήματα, σύμφωνα με την Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων της Κίνας (CAAM). Τα οχήματα νέας ενέργειας (NEV) αποτελούν βασική δύναμη πίσω από τη συνολική ανάπτυξη. Το 2023, οι εξαγωγές NEV της Κίνας έφτασαν το ρεκόρ των 1,203 εκατομμυρίων, με ετήσια αύξηση 77,6 τοις εκατό.

Ρεκόρ κερδών

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία, με την ισχυρή αλυσίδα εφοδιασμού της, έχει αγκαλιάσει την καινοτομία και έχει αξιοποιήσει αποτελεσματικά το κύμα της νέας ενέργειας, δήλωσε στους Global Times ο Li Yong, ανώτερος ερευνητής στην China Association of International Trade. Μετά από χρόνια ανάπτυξης, η Κίνα έχει δημιουργήσει ένα πλήρες βιομηχανικό σύστημα NEV με απρόσκοπτη ενοποίηση μεταξύ των διαφόρων εμπλεκόμενων στην παραγωγή τομέων.

Τα δημόσια διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Κίνας που σχετίζονται με τα NEV αντιπροσωπεύουν περίπου το 70 τοις εκατό του παγκόσμιου συνόλου, ενώ τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για οχήματα που συνδέονται με το Διαδίκτυο αποτελούν περισσότερο από το 50 τοις εκατό του συνόλου παγκοσμίως, ανέφερε η China Media Group.

Η CATL, ένας εξέχων κινεζικός κατασκευαστής μπαταριών, δημοσίευσε την πρόβλεψή της για την απόδοση του 2023, προβλέποντας καθαρά κέρδη 42,5 δισεκατομμυρίων γιουάν (5,99 δισεκατομμύρια δολάρια) έως 45,5 δισεκατομμύρια γιουάν, που αντιστοιχεί σε ετήσια αύξηση κατά 38,31 τοις εκατό ή 48,07 τοις εκατό .

Πού απέδωσε την επιτυχία της

Η εταιρεία απέδωσε την επιτυχία της στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών και προϊόντων, καθώς και στην επιτάχυνση της επέκτασης σε αγορές του εξωτερικού. Σύμφωνα με τα προσαρμοσμένα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από το CAAM, η Ρωσία και η Ισπανία ήταν μεταξύ των 10 κορυφαίων προορισμών για τις εξαγωγές αυτοκινήτων της Κίνας. Το Βέλγιο, η Ταϊλάνδη και το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν οι τρεις κορυφαίοι εξαγωγικοί προορισμοί της NEV.

Τα τεχνολογικά πλεονεκτήματα της Κίνας, σε συνδυασμό με την ανταγωνιστικότητά της ως προς το κόστος, την τοποθετούν ως έναν πολύ σημαντικό παίκτη στην παγκόσμια αγορά οχημάτων, είπε ο Zhang. Οι ειδικοί είναι αισιόδοξοι για τις προοπτικές των εξαγωγών αυτοκινήτων της Κίνας το 2024 και προβλέπουν μια βαθύτερη ενσωμάτωση στις ξένες αγορές με τη δημιουργία τοπικών καναλιών και εγκαταστάσεων παραγωγής.

Σχέδια για κατασκευή εργοστασίου στην Ουγγαρία

Η κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων BYD τον Δεκέμβριο ανακοίνωσε σχέδια για την κατασκευή εργοστασίου κατασκευής NEV στο Szeged της Ουγγαρίας, επιταχύνοντας την επέκταση της εταιρείας στην Ευρώπη.

Τα εμπορικά στοιχεία έδειξαν ότι τα εξαγωγικά προϊόντα της Κίνας διαθέτουν ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, με τα προϊόντα που βασίζονται στην τεχνολογία να χρησιμεύουν ως νέοι κινητήρες ανάπτυξης για τις εξαγωγές.

Η συνολική εξαγωγική αξία των νέων πράσινων τεχνολογιών της Κίνας – ηλιακές μπαταρίες, μπαταρίες ιόντων λιθίου και ηλεκτρικά οχήματα – αυξήθηκε κατά 29,9% στα 1,06 τρισεκατομμύρια γιουάν το 2023, υπερβαίνοντας το επίπεδο του 1 τρισεκατομμυρίου γιουάν για πρώτη φορά, σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων Xinhua.

Πηγή: ot.gr

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024